Τι έγινε εντέλει με το περιβόητο κτίριο του ΔΟΛ; Αυτό την χρυσή εποχή του Άκη λέμε…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

images9Η χρυσή εποχή του εκσυγχρονισμού ποτέ δεν τελείωσε. Αντίθετα ο λαός συνεχίζει να την πληρώνει χρυσάφι αφού όποια πέτρα και αν σηκώσεις, θα βρεις έναν σκασμό δισεκατομμύρια με τους ίδιους πρωταγωνιστές, αλλά πουθενά τον γίγαντα Κώστα Σημίτη.

Ψάχνει λοιπόν ο ΣΔΟΕ την υπόθεση του περιβόητου ακινήτου της Μιχαλακοπούλου όπου εκεί στεγάζεται ο ΔΟΛ. Ένα ακίνητο που “ιδιωτικοποιήθηκε” επί των ημερών του αμέμπτου ηθικής Άκη Τσοχατζόπουλου.

Εμείς έχοντας ως δεδομένο ότι οι νυν λειτουργοί του ΣΔΟΕ έχουν καλές προθέσεις, θα τους δώσουμε την άκρη του νήματος. Όπου
ξετυλίγεται ένα απίστευτο κουβάρι που καταλήγει μέχρι τις ημέρες μας.

Το περιβόητο αυτό κτίριο ήταν η στέγη του υπουργείου ανάπτυξης, ιδιοκτησίας της Εθνικής Τραπέζης. Ήταν η χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών αγώνων. Εκεί όπου η μετοχή του “Ερμή” κάρφωνε τα Limit Ups το ένα μετά το άλλο. Αλλά και η εποχή όπου οι εισηγμένες έκαναν κολοσσιαίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου αφού όλες είχαν business stories για να δείξουν στους κουτόφραγκους που ξεπούλαγαν κτήματα για να δώσουν το υστέρημα τους στα τοτέμ του εκσυγχρονισμού.

Κάπου εκεί, στην καρδιά της υστερίας, ο ΔΟΛ προβαίνει σε μία ΑΜΚ – μαμούθ. 16/9/1999 η απόφαση, πολλά τα λεφτά. Κρατήστε το αυτό, έχει σημασία.

Σωτήριον έτος, 2001. Η φούσκα έχει σκάσει, αλλά ο Σημίτης είναι ακόμα στην εξουσία. Ιδρύεται η εταιρεία “Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική ΑΕ”. Είναι η εποχή της φρενίτιδας των Ολυμπιακών αγώνων όπου “κοπριά έπιανες, χρυσάφι γινόταν”. Ο Ρόγκ ανησυχούσε για τις κλίνες και την επάρκεια.

Την ίδια χρονιά, η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι θα βάλει πλάτη στο μεγάλο εγχείρημα, αποκαλύπτοντας μάλιστα την πρόθεση της να αξιοποιήσει και το κτίριο – φιλέτο της οδού Μιχαλακοπούλου που της άνηκε και στέγαζε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σωτήριον έτος 2002. Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος με το ειδικό πολιτικό βάρος βγαίνει και διαβεβαιώνει ότι η Αθήνα θα είναι αστακός και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες φιλοξενίας των Ολυμπιακών επισκεπτών.

Όλοι καθησυχάζονται. Καθησυχάζονται τόσο πολύ, που ακόμα και η Εθνική τράπεζα πουλά σε διαγωνισμό το κτίριο – φιλέτο της Μιχαλακοπούλου στη νεοσύστατη “Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική ΑΕ”. Τόσο πειστικός ήταν ο Άκης, που ολόκληρη Εθνική έκανε γαργάρα μέσα σε λίγους μήνες τα τουριστικά της σχέδια…

Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί το κτίριο, παρά τον σχεδιασμό της Εθνικάρας δεν θα γινόταν ξενοδοχείο. Αντίθετα, οι χρυσες αγελάδες του χρηματιστηρίου, ο Ερμής και η ΓΕΚ των limit ups που ήλεγχαν την “Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική ΑΕ”, είχαν άλλα κατά νου.

Αρχές του σωτηρίου έτους 2003 (Μάρτης). Λίγους μήνες μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και την κολοσσιαία εξαγορά με τα λεφτά των limit ups, ανακοινώνεται ότι η “Μιχαλακοπούλου Κτηματική Τουριστική ΑΕ” που κατέχει το φιλέτο, θα περιέλθει στα χέρια του …ΔΟΛ! Μαζί με το κτίριο, βεβαίως βεβαίως.

Πως θα πληρώσει ο ΔΟΛ αυτή την εξαγορά της νεοσύστατης εταιρείας με το “χρυσό κτίριο”; Μαντέψτε…

…μα φυσικά με το ποσό που είχε εξοικονομήσει από την κολοσσιαία ΑΜΚ το 1999! Βλέπετε που όσοι μιλούν για “σκάνδαλο” του χρηματιστηρίου είναι συκοφάντες;

ΔΟΛ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΟΡΑ ΚΤΙΡΙΟΥΟ μέγας Σημίτης έδωσε ψωμάκι στον κόσμο και τις επιχειρήσεις μέσω αυτού… Τόσες δοσοληψίες, τέτοια τεράστια projects που έκαναν την “ισχυρή Ελλάδα” θα ήταν αδύνατα χωρίς τον λαϊκό καπιταλισμό του Νεονάκη και του Τσουκάτου…

Η συνέχεια είναι πιο πρόσφατη. Είμαστε στο 2010. Τα ηνία της χώρας κρατά η “νέα διακυβέρνηση” του Γιώργου Παπανδρέου. Του ανθρώπου που τα έβαλε με την διαπλοκή και σύμφωνα με τον ίδιο, η διαπλοκή τον πολέμησε. Ειδικά ο ΔΟΛ.

Δείτε πως πολέμησε την διαπλοκή ο Γιώργος Παπανδρέου:

Μάιος του 2010. Η Ελλάδα στην μέγγενη του μνημονίου. Ο Παπανδρέου στο Καστελλόριζο για διαγγέλματα και ο πακτωλός των δισεκατομμυρίων που φέρνει ο μέγας στοχαστής χρεώνονται στους πολίτες αλλά τα παίρνουν οι τράπεζες για να “σωθεί το τραπεζικό σύστημα”.

Εκείνο τον Μάη λοιπόν, ο ΔΟΛ ανακοινώνει την πώληση του “φιλέτου της Μιχαλακοπούλου”. Πώληση και επανεκμίσθωση σε τράπεζα, για να καλυφθούν οι ανάγκες δανεισμού του ομίλου. Το τίμημα; Πρωτοφανές! 26 εκατομμύρια Ευρώ! Ο ΔΟΛ δηλαδή δεν έχασε ούτε Ευρώ από την ολιγοετή κατοχή του κτιρίου, παρά την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, ειδικά τέτοιας αξίας. Το πιό συγκλονιστικό όμως είναι ο νέος αγοραστής του κτιρίου που προέβει σε αυτή την “τολμηρή” επένδυση… Είναι η εταιρεία Leasing της Εθνικής Τραπέζης βεβαίως βεβαίως!

Δηλαδή η τράπεζα που έβγαλε στο σφυρί το κτίριο πριν λίγα χρόνια επί Άκη Τσοχατζόπουλου, το επαναγόρασε με τυμπανοκρουσίες εν μέσω μνημονίου επί Γεωργίου Παπανδρέου!

Είχε δίκιο λοιπόν ο μέγας στοχαστής που κατακεραύνωνε τον ΔΟΛ επειδή του ζητούσε 10 εκ. δάνειο από την Εθνική το 2011. Μα τους είχε δώσει τα τριπλάσια έναν χρόνο πριν!

Δεν γνωρίζουμε λοιπόν τι θα βγάλει η έρευνα του ΣΔΟΕ για τα πρόσωπα που συμμετείχαν στην αγοραπωλησία του κτιρίου. Υπάρχουν κάποια τρανταχτά ονόματα στην διαδικασία, στενοί συνεργάτες του Άκη. Όλα όμως φαντάζουν σύννομα από την στιγμή που στην Ελλάδα, νόμος είναι το δίκιο του Σημίτη.

Εμείς απλώς θα παρατηρήσουμε το εξής:

Ένα κτίριο περιουσία της Εθνικής, του Ελληνικού λαού δηλαδή, βγαίνει στο σφυρί και αγοράζεται με χρήματα του λαϊκού καπιταλισμού (του λαού δηλαδή), επαναγοράζεται πάλι με χρήματα του λαϊκού καπιταλισμού δηλαδή και επαναχρηματοδοτείται πάλι με χρήματα που καλείται να πληρώσει ο λαός (του μνημονίου δηλαδή).

Εσύ λοιπόν αχάριστη γιαγιά που διαμαρτύρεσαι για την σύνταξη σου, οφείλεις να γνωρίζεις πως πλήρωσες μαζί με τα εγγόνια και τα δισέγγονα σου, τέσσερις φορές το ίδιο κτίριο. Δυό φορές στο όνομα του λαϊκού καπιταλισμού, μία φορά στο όνομα του Ολυμπιακού οράματος και άλλη μία στο όνομα του πατριωτικού μνημονίου.

Πηγές:
http://www.dol.gr/dol_pdf/Use_of_funds_2004_12_Greek.pdf
http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_1458.html
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:uRf-ULJyJx4J:www.asda.gr/elxoroi/prosana2.htm+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a
και πολλές άλλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ