Η αλλαγή καθεστώτος στο γάλα, με την επιμήκυνση των ημερών διάρκειας του χαρακτηρισμού του ως φρέσκου, θα οδηγήσει στον αφελληνισμό του της μικρής τοπικής γαλακτοπαραγωγής και τοπικής γαλακτοεμπορίας με ταυτόχρονη υποβάθμιση της ποιότητας του γάλακτος.
Το υπουργείο θα πρέπει να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις α) στην προστασία την ελληνικής παραγωγής και β) στην κατεύθυνση μείωσης των τιμών για
τον καταναλωτή.
Μια λύση που θα μπορούσε να συνδυάσει της δύο κατευθύνσεις θα ήταν ο χαρακτηρισμός του φρέσκου γάλακτος να αφορά το γάλα μέχρι δύο – τρεις μέρες από την ημέρα αρμέγματος, όχι συσκευασίας.
Μια απόφαση σε αυτήν την κατεύθυνση να δώσει ώθηση στις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες και στον καταναλωτή πραγματικό φρέσκο γάλα.
Όλα τα υπόλοιπα γάλατα πάνω των τριών ημερών θα χαρακτηρίζονται ως παστεριωμένα με την υποχρέωση να ορίζουν από μόνες τους οι εταιρίες την ημερομηνία λήξης.
Ταυτόχρονα με τον χαρακτηρισμό ως φρέσκου του γάλακτος μέχρι δύων τριών ημερών, θα πρέπει να διευκολυνθεί νομικά η εγκατάσταση συσκευαστηρίων γάλακτος κοντά η μέσα στα αστικά κέντρα.
Μια μικρή βιοτεχνία συσκευασίας γάλακτος δεν μολύνει σε τίποτα το περιβάλλον γιατί δεν δημιουργεί σχεδόν καθόλου λύματα.
Η επιμήκυνση των ημερών διάρκειας του φρέσκου γάλακτος θα οδηγήσει στον πλήρη αφελληνισμό της εμπορίας γάλακτος αρχικά και σε δεύτερη φάση στην εξαφάνιση και των ελλήνων γαλακτοπαραγωγών.
Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη.