Δυσάρεστη αποκάλυψη ο Σακελλαρίδης

hqdefaultΌταν άκουσα το όνομα του Υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων, η αρχική μου αντίδραση ήταν: οκ, και ποιος είναι αυτός; Είναι νέος -καλό- αλλά ποιος είναι, τι πρεσβεύει, τι θέλει για την πόλη μας;

Σήμερα τον είδα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, μάλλον στην πρώτη του εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Αν αυτά που είπε στην εκπομπή τα δούμε στο πρόγραμμα της υποψηφιότητάς του θα είναι το πρώτο πρόγραμμα καταστροφής δήμου που ανακοινώνεται από συνδυασμό. Σταχυολογώ μερικά μόνο:

-Να φύγουν οι αστυνομικοί από τα Εξάρχεια. Ξεπερνάμε το γεγονός ότι οι αστυνομικοί ΔΕΝ είναι στα Εξάρχεια, γι αυτό άλλωστε και στην πλατεία βασιλεύει το παρεμπόριο τσιγάρων, η διακίνηση ναρκωτικών, η βρωμιά και η ανομία. Δηλαδή ο νόμος εφαρμόζεται επιλεκτικά σε γειτονιές της Αθήνας; Για ποιο λόγο ειδικά στα Εξάρχεια δε θα πρέπει να εγγυάται το κράτος την εφαρμογή του νόμου;

-Να φύγουν λέει και από το κέντρο και να πάνε στις γειτονιές οι αστυνομικοί. Ίσως για να γίνονται πιο άνετα οι πορείες που ονειρεύεται ο κ Σακελλαρίδης -όχι σε μια λωρίδα όπως χρόνια τώρα ζητούν οι καταστηματάρχες που καταστρέφονται και οι οδηγοί που χάνουν μεροκάματα και ώρες σε κλειστούς δρόμους και πλατείες.

-Και όλοι οι αστυνομικοί που θα φύγουν από κει θα πάνε στις γειτονιές -προφανώς τα Εξάρχεια και το κέντρο δεν είναι γειτονιές. Ευτυχώς η αστυνομία δεν ανήκει ακόμα στην αρμοδιότητα του δήμου, αλλιώς ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ίσως να πρότεινε και την κατάργησή της.

Μίλησε και για την Υγεία. Βέβαια εκεί τα έμπλεξε λίγο, καθώς αναφέρθηκε στα δημοτικά ιατρεία χαρακτηρίζοντάς τα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ είναι κέντρα προληπτικής ιατρικής. Οπότε πάει το επιχείρημα, πάει και η όποια πρότασή του.

Είναι προφανώς νωρίς να κρίνει κανείς έναν υποψήφιο από μια εμφάνιση. Όμως η επιλογή να παρουσιαστεί (ακόμα και ενδυματικά) ως διάδοχος του Τσίπρα στην διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων, εκφράζοντας τον ίδιο στείρο κομματικό λόγο που χρόνια τώρα ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με προτάσεις ανέφικτες και συχνά επικίνδυνες σίγουρα προβληματίζει τους ταλαιπωρημένους Αθηναίους που μετά από έναν δήμαρχο που τους άφησε έρμαια στη -δύσκολη- μοίρα τους, βλέπουν και έναν υποψήφιο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έτοιμο να τους αποτελειώσει.

Γρηγόρης Λέων

Ιατροδικαστής- Σύμβουλος 7ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ