Ο Κυνικός και τα διόδια της ληστείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140208-155844.jpg

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Τι να έχω ρε Καραγκιόζη και βρίζω;;
Δεν τα άκουσες τα νέα με την αύξηση των διοδίων;
Κάθισα καρντάση μου και τα υπολόγισα, πως με το 1600άρι καρούλι μου, μόνο για να πάω στη Λαμία και για να έρθω μονοήμερο, πρέπει να πληρώσω 82 € για βενζίνη και διόδια!!!
Και δε μου λες, δεν θα φάω κάτι; Δεν θα πιω; Κάνα παϊδάκι, μια σαλατούλα, κάνα μισόκιλο κρασί; Τι, θα πάω όλη μέρα ξεροσφύρι; Καβαλήσαμε λοιπόν, τα 100€ και πάμε για παραπάνω! Δηλαδή, θα δουλεύουμε τρεις και τέσσερις
ημέρες για να πάμε μια μέρα στην Λαμία κατάλαβες!! Σε ένα οδικό δίκτυο της πλάκας, που κάνεις το σταυρό σου και ένα ευχέλαιο, πριν ξεκινήσεις για την Πάτρα!
Και γιατί, Καραγκιόζη μου, σε ερωτώ; Για να τα δίνουν στους τζαμπατζήδες εθνικούς μεγαλοεργολάβους καναλάρχες! Σε όλη την Ελλάδα έχουν κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά αυτοί. θέλουν ακόμη και τώρα να έχουν αυξήσεις με κέρδος! Και δε μου λες, αυτοί δεν έχουν πάρει «θαλασσοδάνεια» από το κράτος; Δεν έκαναν μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων των εταιρειών τους; Άρα, έχουν μικρότερο κόστος! Θα βγάλουν, λοιπόν, και από εκεί!
Τι θέλουν, τελικά; Μήπως να πάψουμε να ταξιδεύουμε και να ξεκόψουμε από τις ρίζες μας και από τους υπόλοιπους Έλληνες, λόγω κόστους;; Να αποξενωθούμε από τους συμπατριώτες και από τους συγγενείς μας; Για να μας διαμελίσουν πιο εύκολα;;
Λοιπόν, είναι να μη βρίζω Καραγκιόζη μου; Δέκα κωλόσογα επιχειρηματιών είναι, και άλλα δέκα βρωμότζακα πολιτικών, που κυβερνούν την Ελλαδίτσα μας μαζί με τους ξένους και μας πίνουν το αίμα! Όχι με το καλαμάκι, αλλά με το πουρί της σόμπας!
Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ.
http://peritexnisologos.blogspot.gr/2014/02/blog-post_8.html#more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ