Κρίση στο Αιγαίο και … Κρίσεις Αρχηγών !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αν και οι Κρίσεις των Αρχηγών δεν άρχισαν και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να συνιστά ψυχραιμία και να δηλώνει ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους , κάποιοι έχουν ξεκινήσει να παίζουν ήδη το ρόλο του παράγοντα του Πενταγώνου !ARXHGOI_ABRAMOPOYLOS_PENTAGWNO_12012014_1024x591_sl
Ίσως και κάποιοι ακόμη να ονειρεύονται την εποχή που ο εκάστοτε Υπουργός Άμυνας έπαιρνε γραμμή από τα γνωστά μυαλά των Στρατιωτικών Συντακτών που περιφέρονται στο Πεντάγωνο αλλά και κάπου αλλού !
Όμως η εποχή αλλά και τα γεγονότα που τρέχουν με δαιμονισμένους ρυθμούς δεν επιδέχονται σκέψεις ,κομματικές επιλογές και επιστροφή Αποστράτων !
Η περίπτωση των Αποστράτων πρέπει και σύμφωνα με πληροφορίες μας έ,χει αποκλειστεί ,αν και ορισμένοι ακόμη και τώρα τρέχουν σε πολιτικά γραφεία και εκλιπαρούν με τέτοιο τρόπο που δεν αρμόζει σε πρώην Αξιωματικούς …Αλλά αυτοί ήταν πάντα έτσι και όταν ήταν εν ενεργεία !
Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι Απόστρατος ΓΕΕΘΑ που επανήλθε ήταν και ο Λυμπέρης στα Ίμια το 1996 που αντί να ήταν στο υπόγειο πήγε στη βουλή !
Σίγουρα ο Αβραμόπουλος δεν είναι ο Υπουργός εκείνος που κάποιοι θα του επιβάλλουν την θέληση τους , αν και δεν φανερώνει ποτέ ούτε την αντιπάθειά του ,αλλά ούτε και την συμπάθειά του !
Η θητεία του στο Άμυνας τον έχει κάνει σοφότερο και θα έλεγα και στη περίπτωση του Στρατεύματος ακομμάτιστο ,όσο και αν αυτό ακούγεται για τους πολιτικούς του αντιπάλους παράλογο !
Δεν υπάρχει περίπτωση ο Αβραμόπουλος να βάλει πάνω από την Πατρίδα το κομματικό συμφέρον και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε …Ούτε βέβαια να συγκριθεί με προγενέστερους Υπουργούς Παναγιωτόπουλος -Μπεγλίτης !
Αν και η αλήθεια είναι ότι του πάει γάντι το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και στο Άμυνας δεν τα πήγε καθόλου μα καθόλου άσχημα !
Αν αναλογιστούμε τις Ασκήσεις και τις βολές αλλά και τις αλλαγές που έγιναν επί ημερών του στο Άμυνας …Θα μπούμε στο πειρασμό να πούμε ότι έγιναν πράγματα και θάματα που δεν έγιναν χρόνια τώρα ( Παρμενίων -Νυχτερινή Αστραπή – Βολή S-300 ) ενέκρινε πλήθος ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων (Πυρπολητής ) και σε ευαίσθητες περιοχές και μάλιστα με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και λοιπών Δημοκρατικών Δυνάμεων !
Πολλοί ακόμη και εμείς είχαμε τις επιφυλάξεις μας όταν νεότατος ο Στρατηγός Κωσταράκος ανέλαβε σε μια νύχτα το ΓΕΕΘΑ ενώ είχαμε την καρατόμηση των 16 Στρατηγών και Αρχηγών …Αλλά !
Μήπως κανείς θυμάται να μας πει αν οι προηγούμενοι Αρχηγοί που είχαν τοποθετηθεί επί Νέας Δημοκρατίας έφεραν κάποια αντίρρηση στον Βενιζέλο ; Μήπως θυμάται κανείς αν κάποιος από αυτούς , ψέλλισε κάτι όταν ο Βενιζέλος διέγραψε με μονοκοντυλιά το Γένος των Ελλήνων και άνοιξε το δρόμο για την είσοδο αλλοδαπών στις Στρατιωτικές Σχολές ;
Επειδή ακούμε και διαβάζουμε πολλά και διάφορα μήπως κανείς θυμάται την αντίδραση των Αρχηγών τότε όταν ο Μπεγλίτης κατηγόρησε ως “τραμπούκους “τους Απόστρατους Αξιωματικούς κάτω των 55 ετών επειδή διαμαρτυρήθηκαν για τον ρατσιστικό νόμο 4020 που σε μια νύχτα τους μείωσε την σύνταξη τους κατά 40 % ;
Πού ήταν τότε εκείνοι οι Αρχηγοί ; …Πότε στάθηκαν στους Αξιωματικούς ;
Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια καλά είναι να μην τσιμπάμε όταν κάποιοι μας σερβίρουν τώρα δήθεν αλληλεγγύη !
Για θυμηθείτε τι έγραφαν τότε οι ίδιοι και ζητούσαν την κεφαλή επί πίνακι των αξιωματικών που τόλμησαν να υψώσουν ανάστημα στον Βενιζέλο ,γιατί κακά τα ψέματα ο Βενιζέλος ήταν και είναι πάντα πίσω από τους Υπουργούς στο Άμυνας ,Μπεγλίτης , Ελευσινιώτης και πρώην Α/ΓΕΑ επί Μπεγλίτη και τώρα την Γεννηματά !
Ο Βενιζέλος ήθελε να ελέγχει πάντα το Άμυνας και αν δεν ήθελε μετά μανίας το ΥΠΕΞ μόνο και μόνο για την δική του προσωπική προβολή λόγω προεδρίας της Ελλάδος στη Ε.Ε .πάλι στο Άμυνας θα ήταν !
Η τοποθέτηση της Γεννηματά στο Άμυνας δεν έχει καμιά σχέση βέβαια με την δυνατότητες της ΑΝΥΕΘΑ στον συγκεκριμένο τομέα αλλά ήταν στο πακέτο της συμφωνίας !
Ας αφήσουμε τους Πολιτικούς και ας πάμε στους Αρχηγούς !
Τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο τον βρήκε στο Άμυνας ο Αβραμόπουλος και δεν τον άλλαξε αν και είχε και την δύναμη και την δικαιολογία ,ούτε βέβαια θα έφερνε αντίρρηση ο Βενιζέλος που μια εβδομάδα πριν τις Κρίσεις του περασμένου Μαρτίου , έγινε πυρ και μανία όταν ο Κωσταράκος τον (άδειασε) για το Γένος των Ελλήνων ,όταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μίλησε δημόσια για την επαναφορά του Γένους για τους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων (μέσω twitter)
O Kωσταράκος απέδειξε ότι στον Στρατιωτικό τομέα δεν πιάνεται και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι ,είτε τον συμπαθούν ,είτε είναι ορκισμένοι εχθροί του !
Σε ότι έβαλε στόχο τα κατάφερε και μιλάμε για Στρατιωτικές Ασκήσεις ,βολές όλων των όπλων και είτε μας αρέσει είτε όχι η Ιστορία έχει γράψει ποιοι έκανα την βολή των S-300 όταν κάποιοι έβγαζαν σπυράκια μόνο στο άκουσμά τους !
Έχει άριστες σχέσεις στο ΝΑΤΟ και μπορεί να σταθεί παντού …ΑΝ θυμηθούμε κάποιους άλλους το τι είχαμε , τι χάσαμε !
Ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Τσέλιος είναι αυτό που λέμε δουλευταράς και αθόρυβος ,σε ελάχιστο χρόνο έκανε ασκήσεις στον Έβρο και σε νησιά που έγραψαν διεθνή ΜΜΕ και άλλαξαν τα σχέδια των Τούρκων όταν πήρε επιθετικό σχεδιασμό με δεκάδες άρματα !
Η Νυχτερινή Αστραπή χωρίς υπερβολή θα διδάσκεται τα επόμενα χρόνια σε Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές !
Είναι εκείνος ο Αρχηγός που μπορείς να ακουμπήσεις πάνω του και δεν πρόκειται να σε πουλήσει ποτέ στη μάχη ,έχει τις ιδιορρυθμίες του Καταδρομέα αλλά αν αγριέψουν τα πράγματα κάτι τέτοιους θέλεις να έχεις δίπλα σου και όχι χαρτογιακάδες !
Εξάλλου Ο Στρατηγός Τσέλιος είναι από αυτούς που λένε ωμά στον Έβρο : Μείνετε ήσυχοι απο εδώ δεν θα περάσουν ποτέ !
Για τον Α/ΓΕΑ τον Αντιπτέραρχο Τουρνά είναι ένας από τους Πολεμιστές του Αιγαίου και μάλιστα από τους ποιο καλούς …Το ότι πήρε χαμπάρι και ανακοίνωσε ασκήσεις με εκατοντάδες μαχητικά στην Ελλάδα της Κρίσης και της οικονομίας δείχνει Αξιωματικό που βλέπει μπροστά !
Η βολή των S-300 και η άμεση λύση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν του πιστώνεται !
Για τον Α/ΓΕΝ Αποστολάκη η γνώμη μας για τους Αποστράτους που επανήλθαν στην υπηρεσία είναι γνωστή …Αν και εδώ στο Πολεμικό μας Ναυτικό ο Αρχηγός Στόλου δεν παίζεται με τις ασκήσεις που κατά καιρούς σχεδιάζει και το έχει αποδείξει ,οπότε αν υπάρχει κάποιο κενό απλά αυτό δεν φαίνεται !
Τα συμπεράσματά μας για τις Κρίσεις που βέβαια ούτε στο μυαλό του Υπουργού Εθνικής Άμυνας είμαστε ,ούτε έχουμε το αλάθητο του Πάπα .
Είναι πάντα κατά την γνώμη μας και την κρίση μας !image1
Τίποτε και κανείς δεν μας εγγυάται ότι τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες δεν θα έχουμε μια κρίση και όχι θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο για το θέμα της ΑΟΖ και όχι μόνο !
Ο Πρωθυπουργός το έχει επισημάνει αρκετές φορές και γνωρίζει ότι αν δεν υπερασπιστούμε την ΑΟΖ δεν στεκόμαστε πουθενά ,ούτε τα πετρέλαια του Αιγαίου είναι και της Ε.Ε ούτε πρόκειται οι Ευρωπαίοι να πολεμήσουν για την Ελληνική ΑΟΖ !
Στην Κύπρο η συμμαχία με το Ισραήλ τους έδωσε πόντους και αν και η Τουρκία απείλησε το Νορβηγικό σκάφος γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το Ισραήλ θα υπερασπίσει τα συμφέροντα του και άπαντες γνωρίζουν ότι Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας δεν έχει καμιά τύχη απέναντι στα Ισραηλινά μαχητικά !
Βέβαια κανείς δεν πιστεύει ότι η Τουρκία θα τα βάλει με το Ισραήλ και δεν θα επιλέξει τον αδύναμο κρίκο που είναι η Ελλάδα και η Κύπρος !
Η Ελλάδα τι θα κάνει αν έχουμε προέλαση των Τουρκικών Κατοχικών δυνάμεων στη Κύπρο ;
Τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία αποκλείσει το Καστελόριζο και δεν εννοούμε να κάνει απόβαση αλλά αν εφαρμόσει Ναυτικό Αποκλεισμό με Πολεμικά ;
Ο Κωσταράκος έχει διαβάζει τον ΟΖΕΛ και ξέρουμε όλοι ότι τον περιμένει στη γωνία…
¨Έχει διατάξει τακτική αξιολόγηση των “PATRIOT “ και βολή το επόμενο διάστημα και μεγάλη ναυτική βολή που θα καλύψει το μισό Αιγαίο !
Για το θέμα του Τούρκικου (Αεροπλανοφόρου χωρίς αεροπλάνα αλλά ελικόπτερα ) που ανακοίνωσε το Τουρκικό Γενικό επιτελείο σε ενημέρωση Αξιωματικών ανέφερε χαρακτηριστικά
Πόσες ώρες θα αντέξει στη λίμνη του Αιγαίου τούτο εδώ έλα να μου πεις …Εγώ έχω δεκάδες αεροπλανοφόρα στο Αιγαίο και σκάφη που πλέουν με 60 κόμβους και όχι με 19 που πάει αυτό !
Αυτό δείχνει ότι έχει και σχέδιο αντιμετώπισης πριν ακόμη ναυπηγηθεί το Τούρκικο και εμείς θέλουμε Αρχηγούς να προβλέπουν τις κρίσεις όχι να τις αντιμετωπίζουν σε πεδίο και χρόνο που έχουν επιλέξει οι αντίπαλοι !
Σίγουρα ο Αβραμόπουλος είναι ο μόνος που αποφασίζει αν και κάτι μας λέει ότι στο θέμα των Κρίσεων θα υπάρχει συνεργασία Υπουργού και Πρωθυπουργού και μόνο !
Οι μέρες είναι πονηρές και οι μήνες γκαστρωμένες ….
Δυστυχώς έχουμε το ίδιο πρόβλημα με την Τουρκία ,μετά την καρατόμηση των Αξιωματικών από τον Μπεγλίτη δεν έχουμε βάθος στους βαθμούς και αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα μας !
Οι νέοι Αξιωματικοί που θα αναδειχθούν είναι μικροί ακόμη και όχι έμπειροι σε διακλαδικό επίπεδο και επειδή έτυχε και μας έκατσε με τον Κωσταράκο δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μας “ξανά κάτσει “!
Ο Μπεγλίτης με την καρατόμηση των 16 Αξιωματικών δεν νομίζω να ήξερε τικακό έκανε τότε στο Στράτευμα , με την συνεργασία Βενιζέλου και Παπανδρέου να μην ξεχνιόμαστε !
Δεν έχουμε περιθώρια ούτε έχουμε και την πολυτέλεια της αναπλήρωσης απωλειών σε μεγάλους βαθμούς και αυτό ας το καταλάβουμε όλοι μας …
Ούτε βέβαια οι Απόστρατοι έδειξαν ποτέ ότι είναι σωστή επιλογή και δεν πρόκειται να μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση ,οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες!
Πρέπει να βγάλουμε σε βάθος χρόνου έμπειρους Αξιωματικούς και η σύγχρονη εποχή έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχουν ούτε στις λέσχες των Αποστράτων ,ούτε σε νεαρούς Αξιωματικούς και άπειρους
Βετεράνος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ