9 συλλήψεις για την φωτιά στα διόδια. Καμμία για τον φόνο του Νεκτάριου Σάββα.

 

malakasaΣτον εισαγγελέα θα οδηγηθούν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Ωρωπού Γ. Οικονομάκος, και άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου…

για τα χθεσινά επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας.

Εν τω μεταξύ με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γ. Οικονομάκος προειδοποίησε ότι η αύξηση των διοδίων θα οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό της περιοχής και σε οικονομική ομηρία των κατοίκων.

«Υπάρχει αντίδραση του κόσμου σε όλους τους τόνους από τις πρώτες αυξήσεις. Προϋπήρχε αδικία, διότι πληρώνουμε σε μικρές μετακινήσεις τεράστια ποσά, που ο κόσμος σήμερα δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει. Έχουμε οκτώ διόδια σε έναν δήμο περιαστικό, μέσα στον ίδιο νομό, της Αττικής, ενώ πουθενά αλλού δεν έχουν διόδια», ανέφερε.

Να αφεθούν ελεύθεροι

Να αφεθούν ελεύθεροι ο δήμαρχος Ωρωπού και οι συλληφθέντες αντιδήμαρχοι ζήτησε στο μεταξύ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Με ανακοίνωσή της η Ένωση εξέφρασε τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων και της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού κατά της αύξησης στο τέλος διοδίων, αλλά και της δημιουργία νέων σταθμών στις παράπλευρες εισόδους της εθνικής οδού «υπογραμμίζοντας το παράδοξο που συμβαίνει στο δήμο Ωρωπού, να λειτουργούν δηλαδή ένας μετωπικός και έξι παράπλευροι σταθμοί διοδίων».

Τη σύλληψη του δημάρχου Ωρωπού και μελών του δημοτικού συμβουλίου καταδίκασε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής ζητώντας την άμεση άρση της κράτησής τους και την απόρριψη κάθε κατηγορίας σε βάρος τους.

Όπως αναφέρει σε απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης, «τα επεισόδια που προκλήθηκαν από άγνωστα άτομα δεν αποτελούν ευθύνη των διοργανωτών της συγκέντρωσης, ούτε μπορεί να ισχύει καμιά λογική συλλογικής υπευθυνότητας». «Ο δήμαρχος Ωρωπού ενεργούσε στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του και των καθηκόντων του απέναντι στους δημότες που εκπροσωπεί», επισημαίνει και εκφράζει τη συμπαράστασή της στον κ. Οικονομάκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ