Η Μαγειρική Της κ. Βικτώριας Νούλαντ… Και οι Συνταγές Της Για Κύπρο και Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέρα από την σεξιστική παρενόχληστη της Ε.Ε.

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Η σεξιστική παρότρυνση της κ.Βικτώρια Νούλαντ στον κ.Τζέφρυ Πάϊατ σε βάρος της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης («fuck E.U.» ) προκάλεσε κάποιες οιμωγές στο σεμνότυφο ιερατείο των Βρυξελλών και πέτυχε να διαρρήξει τον υμένα συμμαχικής αυτολογοκρισίας των πειθήνιων ΜΜΕ στην Ελλάδα. Αλλά  απομονωμένη  -από  ένα βαρυσήμαντο κείμενο-  και ενταγμένη στην γαργαλιστική  ειδησεογραφία περί τις κλινικές επιδόσεις και παρεκλίσεις  διασημοτήτων.

Η ΕΙΔΗΣΗ, όμως, που αναδυόταν από την υποκλαπείσα σύντομη τηλεφωνική συνομιλία της  Βοηθού Υπουργού των Εξωτερικών των Η.Π.Α.με τον πρεσβευτή τους στην Ουκρανία, βρισκόταν αλλού:

Στις μεγάλης νομικής, πολιτικής και ιστορικής βαρύτητας αβίαστες παραδοχές/ομολογίες της  για διαπλοκές, μεθόδους και νοοτροπία στην διαχείριση – ή και πρόκληση- διεθνών προβλημάτων –ανάλογων με αυτά που θα κρίνουν την επιβίωση του ελληνισμού.

Πέραν της παταγώδους αποκάλυψης για τον βαθμό σεβασμού που απολαμβάνει η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση στις κορυφές της αμερικανικής ηγεσίας, η πεντάλεπτη περίπου τηλεφωνική συνομιλία , που έγινε μεταξύ 22 και 25 Ιανουαρίου και διοχετεύθηκε προ ημερών (άγνωστο πόθεν) στο δίκτυο YouTube, δεν επιβεβαιώνει απλώς τον πλήρη αμερικανικό  έλεγχο της «εξέγερσης» στην Ουκρανία, αλλά επιπλέον -και σε ό,τι μας αφορά- εισφέρει την ομολογία ότι:

–      Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ( δράστης του πρόσφατου θεσμικού υποβιβασμού της Κυπριακής Δημοκρατίας σε «ελληνοκυπριακή κοινότητα» (όπως και προηγουμένων αποκαλυπτικών «ολισθημάτων»)  είναι υποχείριο των ΗΠΑ.

–      Διαβιβαστής των εντολών της αμερικανικής κυβέρνησης

προς τον κ. Μπα Κι Μουν αναδεικνύεται από την συνομιλία ο βοηθός Γ.Γ., Αμερικανός τ.διπλωμάτης Τζέφρυ Φέλντμαν, ο οποίος εξασφαλίζει τους επιθυμητούς διορισμούς στα όργανα του ΟΗΕ :Τώρα τον Ολλανδό Ρόμπερτ Σέρρυ –πρώην υπεύθυνο επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ- ως απεσταλμένο στην Ουκρανία. ΄Οπως,προφανώς, παλαιότερα και τον δόλιο κ.Ντάουνερ, ως «Μεσολαβητή» στο Κυπριακό.

Ο κ. Φέλντμαν εξασφαλίζει –κατά την περιγραφή της κ.Νούλαντ- την συμβολή του ΟΗΕ στη «συγκόλληση» (και κάλυψη με την σφραγίδα του διεθνούς οργανισμού) κινήσεων και αποφάσεων σε εφαρμογή αμερικανικών στρατηγικών σχεδίων.

–      Η κ. Νούλαντ εμφανίζεται να εξαιρεί την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εξωτερικής Πολιτικής, Βαρώνη Κάθριν ΄Αστον,  από την άξια βιασμού θηλυκότητα  της Ε.Ε. και -με το στοργικό υποκοριστικό  «Κάθυ»- να την κατατάσσει στο ίδιο οργανόγραμμα με τους προαναφερθέντες  αυτόματους μοχλούς  διεκπεραίωσης των αμερικανικών σχεδίων

Η κ.Βικτώρια Νούλαντ είναι μια πολύπλαγκτος διπλωμάτις, ακραίων νεο-συντηρητικών πεποιθήσεων. Διετέλεσε διπλωματικός σύμβουλος του Αντιπροέδρου Ντίκ Τσένυ, προέδρου της περιβόητης  πολυεθνικής Χαλιμπέρτον και αρχιτέκτονα της εκστρατείας κατά του Ιράκ. Κατοπιν διορίσθηκε, από τον Πρόεδρο Μπους, αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ. Επί δημοκρατικής προεδρίας Ομπάμα, προσλήφθηκε  από την Υπ.Εξ. Χίλαρη Κλίντον ως εκπρόσωπός της και θεωρείται υπεύθυνη της συγκάλυψης της ενοχής  προστατευόμενων τρομοκρατών της Αλ Κάϊντα στην επίθεση κατά του  προξενείου στην Βεγγάζη και την φρικιαστική δολοφονία του Αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη. Ο διάδοχος της κ.Κλίντον, κ. Τζων Κέρρυ την  διόρισε βοηθό του για την Ευρώπη και την Ασία.

 Η κ. Βικτώρια Νούλαντ, μετά τον κογκισταντόρ γερουσιαστή Τζον Μακέϊν, την Βαρώνη ΄Αστον και διαφόρους άλλους δυτικούς αξιωματούχους, έχει επισκεφθεί τρείς φορές, μέσα σε πέντε εβδομάδες, το στρατόπεδο της «εξέγερσης» στην Ουκρανία και έχει φωτογραφηθεί στο κέντρο της τριανδρίας των ηγετών της.

νουλαντ 1

Η κ.Νούλαντ με τους με τους Κλίτσκο, Τιανιμπόκ, Γιατσένιουκ               BBC, REUTERS

 Αντικείμενο της  συζητούμενης  τηλεφωνικής συνομιλίας της  ήταν ακριβώς η κατανομή των ρόλων, που θα διεδραμάτιζαν αυτοί οι τρείς  (με πλούσιο μητρώο) πατρώνοι της «εξέγερσης»,  σε μια νέα ουκρανική κυβέρνηση! Συντονισμένοι ομως και τότε  με τον Αμερικανό πρεσβευτή και τον Ρόμπερτ Σέρρυ «του ΟΗΕ», στην διαχείριση της εξουσίας…

Αυτό που αναδύεται από τά λεγόμενα της κ. Νούλαντ στο ηχητικό του ΥouTube -και κεραυνοβολεί τον εγκέφαλο κάθε πολίτη εκτός ΗΠΑ- είναι η εικόνα μιας κυρίας  ακλόνητα πεπεισμένης πως η αποστολή της περιλαμβάνει και την ανατροπή  εκλεγμένων αψέγαστα κυβερνήσεων σε ξένες κυρίαρχες  χώρες και την συγκρότηση του διάδοχου σχήματος από άτομα υπό τον απόλυτο έλεγχο των αμερικανικώνυπηρεσιών.

΄Ετσι  από τους εικονιζόμενους τρείς που εξετάζονται στη συνομιλία μόνον ο τρίτος επιλέγεται από την βοηθό Υπ.Εξ των ΗΠΑ για την σχεδιαζόμενη νέα κυβέρνηση και οι δύο άλλοι προορίζονται να «δεχθούν» ρόλους στα παρασκήνια. Ο δεύτερος, αποκλείεται, γιατί  υπουργοποίησή του «θα δημιουργούσε προβλήματα», εξηγεί  η κ.Νούλαντ.( Ο Τιάνινμποκ  συμβαίνει να ηγείται παράταξης ξεφωνημένων φασιστών,  διωκτών των Εβραίων και συνεχιστών της γονικής παράδοσης των ταγμάτων Ες Ες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.) Και ο πρώτος δεν θα μπεί στην κυβέρνηση γιατί τότε θα τα σπάσει ο δεύτερος…

                                     *   *   *

Για το ελλαδικό σύστημα ενημέρωσης το πλημμέλημα της αποσιώπησης  αυτού του περιεχομένου της σχετικής είδησης (από ανεπάρκεια ή επαγγελματική διαστροφή;) έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Επειδή τα λόγια της κ. Βικτώριας  ρίχνουν ζωηρό φως  σε όσα αλληλοδιαδόχως συνέβ ησαν τελευταία  (και σε όσα επέρχονται)  και σε δικά μας υπαρξιακά θέματα. Και συγκεκριμένα στις εξής εξελίξεις:

–      Στην πολύ πρόσφατη αποστολή της κ.Βικτώριας Νούλαντ σε

Κύπρο και Ελλάδα,τις συνομιλίες της με τους κ.κ.Αναστασιάδη και Σαμαρά και την αμέσως ακόλουθη ριζική αναθεώρηση θέσεων των σημερινών διαχειριστών της μοίρας του Ελληνισμού και την υποταγή τους στην «λογική» της «ειρήνης των αγωγών», με ένα «Σχέδιο Ανάν2» – για τον ενταφιασμό του κυπριακού ελληνισμού και ποιός ξαίρει σε τι ακόμη…

-Στην  πολύ πρόσφατη υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε «Ελληνο-κυπριακή Κοινότητα» στο λεξιλόγιο του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μούν. ( Το οποίο φάνηκε να υιοθετεί εσχάτως και ο κ.Σαμαράς).

–      Στις αδιάψευστες αποκαλύψεις της ομογενειακής εφημερίδας «Πρωϊνή», για τις εντολές που δέχθηκε ο κ.Ε. Βενιζέλος κατά

τις πρόσφατες συναντήσεις του στις ΗΠΑ, σε συσχετισμό με τις μετέπειτα δηλώσεις και επικοινωνίες του με ομολόγους του Βαλκανίους και Τούρκο.

νουλαντ βενιζελος

-H χωρίς  διακοπή και αντίδραση από τον κ.Βενιζέλο διπλή αναφορά σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» από Σκοπιανό βουλευτή, μπροστά σε 120 αντιπροσώπους ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, μέσα στην ελληνική Βουλή, στις οποίας θα εγγραφεί και στα πρακτικά.

-Στην βαρειά επιδείνωση των  σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου με τη Ρωσία -πίσω από τους καλλωπιστικούς ευφημισμούς.

–      Στην γιγάντωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, στη Θράκη και στις κυπριακές θάλασσες. Και την -μέχρις αφοπλισμού  Αθήνας και Λευκωσίας- ενδοτικότητα σε όλα τα μέτωπα.

Σε μια χώρα όπου ποτέ δεν έλλειψαν Εφιάλτες, Νενέκοι, Κουϊσλιγκ δωσίλογοι και μαυραγορίτες, είναι αναμενόμενο ισχυροί ιδιοτελείς μηχανισμοί συσκότισης και αποπροσανατολισμού να επωφελούνται της  κυριαρχίας του προβλήματος επιβίωσης στο οπτικό πεδίο ενός ολόκληρου πληθυσμού. Κατάσταση που ταυτόχρονα διευκολύνει επιδρομές –και προδοσίες- σε βάρος του έθνους  και την προετοιμασία και διεκπεραίωσή τους, με το θύμα σε κατάσταση αφασίας.

Το σημερινό σημείωμα  αποβλέπει στην διόρθωση της συγκεκριμένης έλειψης στην ενημέρωση,  με την επισήμανση των πολύτιμων στοιχείων που εισέφερε η αποκαλυφθεία συνομιλία της κ. Νούλαντ στον φωτισμό όσων συμβαίνουν και παρασκευάζονται σε μυστικά μαγειρία για το μέλλον και αυτού του πολύπαθου έθνους. Και με την ελπίδα ότι θα ενταχθούν στους προβληματισμούς υπευθύνων, υποψηφίων και μεθαυριανών ψηφοφόρων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ