ΤΩΝ ΚΕΠΑ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φλεβάρης 2014, και μέσα στη γενικότερη ανοργανωσιά αυτού που κάποιοι αποκαλούν κράτος, οι «ιστορίες» καθημερινής τρέλας και απανθρωπιάς συνεχίζονται με αμείωτους – θα λέγαμε αυξανόμενους ρυθμούς.

Κοιτάξτε φίλοι μου ειρωνεία.

Το ΜΟΝΟ που πάει καλά σε αυτή τη χώρα, που «κινείται» με θετικούς (όπως θα έλεγαν και οι μορφωμένοι) ρυθμούς, είναι …. η διάλυση της!

Για ακόμα μια φορά στο φως, τα «καταραμένα» Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, για ακόμα μια φορά (και θα ακολουθησουν και άλλες να είστε σίγουροι) ιστορίες, αποτελέσματα, από τα πειράματα που γίνονται στου κασίδη το κεφάλι.

Να τι έγραψε ένας από τους χιλιάδες ταλαίπωρους της ιστορίας ΚΕΠΑ.

«έχω αρκετά μεγάλο πρόβλημα υγείας και εδώ κι έναν χρόνο περιπαίζομαι από τις επιτροπές ΚΕΠΑ.. και τους γιατρούς που τις πλαισιώνουν. η συνεχόμενη απεργία τους, θίγει την υγεία μου και όλων των συμπασχόντων.

καταλαβαίνω ότι έχουν κι αυτοί τα ζητήματα τους όπως όλες οι τάξεις των εργαζόμενων όμως αυτό που γίνεται είναι ανεπίτρεπτο. σκεφτείτε όλα τα επαγγέλματα λόγω θίξεως των επαγγελματικών τους συμφερόντων να έκαναν τόσους μήνες απεργία. να έκαναν απεργία τα βυτιοφόρα, τα σούπερ μάρκετ, οι μανάβηδες, οι κρεοπώλες, οι εφοριακοί κτλ. θα παρέλυε η λειτουργία της κοινωνίας με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να ταΐσουν ούτε τα παιδιά τους.

Παρακαλώ τους γιατρούς να βάλουν τα μυαλά τους να λειτουργήσουν και να εργαστούν και να διαμορφώσουν τον αγώνα τους διαφορετικά. ο θάνατος των πασχόντων είναι και δικός τους θάνατος.

Πρώτοι που θα κλάψουν για εμάς θα είναι αυτοί οι γιατροί και μετά οι φαρμακοποιοί που ζουν χάρη στους ασθενείς.»

Το πρόβλημα με τα ΚΕΠΑ βέβαια δεν είναι μόνο η απεργίες των γιατρών.

Ακόμα και αυτές να μην ήταν στη μέση, η ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ του συστήματος κόλλησε σε λίστες πολύμηνης αναμονής που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τους δεκαέξι μήνες όλους εκείνους που περιμένουν να περάσουν από επιτροπές.

Τους μακροχρόνια πάσχοντες, τους αναπήρους, τους…..

Και ξέρετε φίλοι μου τι είναι να ξέρεις ότι επιτέλους μετά από μήνες σε λίγες μέρες περνάς από επιτροπή, να σε ειδοποιούν, και τελευταία στιγμή λόγο κινητοποιήσεων η ένα σωρό άλλων, να χτυπήσεις πίσω για μήνες πάλι;

Και άντε, πέρασες, επιτέλους, έγινε το «θαύμα» που περίμενες.

Αναφέρομαι σε «θαύμα», γιατί εκεί τους κατάντησαν οι υποτιθέμενοι αρμόδιοι τους ανθρώπους.

Να ελπίζουν, και να παρακαλούν για να γίνει το θαύμα και να περάσουν από τις επιτροπές.

Έγινε λοιπόν το «θαύμα», πέρασες, μόνο που η αναμονή ΔΕΝ τελειώνει.

Περίμενε τώρα ακόμα τρεις μήνες (το λιγότερο) να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία, και για αυτό το διάστημα, συνέχισε να ζεις με δανεικά, να φιλάς κατουρημένες ποδιές για να αγοράσεις φάρμακα να πληρώσεις το «συνοδό» (όσοι έχουν) να πάρεις φαί για την οικογένεια σου, να……

ΣΚΟΠΙΜΗ καθυστέρηση σε ΟΛΑ, γιατί το σχέδιο είναι γνωστό.

ΚΟΨΤΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ να γλυτώσει λεφτά το κράτος, να τα τρώνε τα λαμόγια και να τα καταθέτουν σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, και ας έρθει όποιος «αρμόδιος» θέλει να πει κάτι άλλο.

Αφού διέλυσαν τα ΠΑΝΤΑ στην υγεία, για ποιο λόγο να νοιαστούν για το τι θα απογίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, για το τι θα απογίνει ΟΛΟΣ ο κόσμος.

Παίζουν με τις ζωές μας και εμείς τους αφήνουμε να κάνουν το παιχνίδι τους.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ πλέον σε ΚΑΝΕΝΑΝ και για ΤΙΠΟΤΑ.

Οι ανάπηροι, οι άρρωστοι, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Δεν είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ να τα πετάτε μόλις τα βαρεθείτε στα σκουπίδια.

Το ακούσατε «κύριοι» της κυβέρνησης και οι λοιποί «αρμόδιοι»;

Που θα πάει όμως, λίγα είναι τα ψωμιά σας.

Βασίλης Τσούγκαρης

[email protected]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ