"Ρόμπα" με τη διαρροή των υποψηφίων για τη ΝΕΡΙΤ! Εβγαλαν κατά λάθος τις λίστες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140211-211334.jpgΝωρίς το μεσημέρι η ΝΕΡΙΤ έβγαλε στο διαδίκτυο λίστες με τους υποψήφιους για τη Δημόσια Τηλεόραση. Όμως, οι πίνακες δεν ήταν να βγουν σήμερα..
Τι έγινε; Τα στοιχεία για τη μοριοδότηση των υποψηφίων είχε αναλάβει να επεξεργαστεί τεχνικός συμβουλος. Η εν λόγω εταιρία έδωσε τα στοιχεία και τους πίνακες στη ΝΕΡΙΤ, η οποία και επιχείρησε σήμερα να “τεστάρει” τον τρόπο που θα ανέβουν στο διαδίκτυο όταν ολοκληρωθεί η επιλογή! Τελικά, από λάθος βγήκαν στον “αέρα”!
Σε ανακοίνωση σχετικά με διαρροή στο Ίντερνετ πινάκων με «αποτελέσματα υποψηφίων» για την προκήρυξη για την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχώρησε η ΝΕΡΙΤ.
Οι εν λόγω πίνακες μοριοδότησης, βάσει των τυπικών προσόντων των 5.168 ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για τις συγκεκριμένες θέσεις, δημοσιεύτηκαν για λίγα λεπτά στην ιστοσελίδα του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και αποσύρθηκαν.
Όπως διευκρινίζει η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., στην παρούσα φάση επεξεργασίας των στοιχείων από τον τεχνικό σύμβουλο, δεν υφίσταται καν ο προβλεπόμενος στην προκήρυξη προσωρινός πίνακας κατάταξης των υποψηφίων, ο οποίος θα καταρτιστεί μετά την επαλήθευση των στοιχείων που δήλωσαν οι υποψήφιοι στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωσή τους.
Η επαλήθευση αυτή, σημειώνεται, θα γίνει με βάση τα στοιχεία που θα κληθούν να υποβάλουν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, προκειμένου να τεκμηριώσουν τόσο τα τυπικά τους προσόντα όσο – ιδίως – την προηγούμενη εμπειρία τους, σε θέση αντίστοιχη με αυτή για την οποία έχουν υποβάλει υποψηφιότητα, επισυνάπτοντας σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα, με επαρκή πεδία και χωρητικότητα, ψηφιακά (σκαναρισμένα) αντίγραφα αποδεικτικών των προσόντων που δήλωσαν στην αίτησή τους.
Ο πίνακας που δημοσιεύουν διάφορα ιστολόγια, υπογραμμίζεται, καταρτίσθηκε μηχανογραφικά, βάσει των δηλωθέντων από τους υποψηφίους προσόντων, και εγκαταστάθηκε σε δοκιμαστικό περιβάλλον. «Η δε δημοσιοποίησή του είναι προϊόν προσπέλασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον από μη εξουσιοδοτημένους τρίτους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αμέσως μετά την επαλήθευση/ τεκμηρίωση των μορίων, ο προσωρινός πίνακας κατάταξης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται στην προκήρυξη, επισημαίνεται.
«Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ ερευνά το θέμα, για τον εντοπισμό των υπευθύνων της συγκεκριμένης ενέργειας. Είναι πάντως προφανές, ότι τόσο αυτοί, όσο και όποιοι τροφοδοτούν τη σχετική παραφιλολογία, όχι μόνο δεν θέλουν να συμβάλουν στην εξέλιξη αυτής της διαφανούς και ανοικτής διαδικασίας αλλά, αντιθέτως, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την υπονομεύσουν και να την ακυρώσουν» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ