Η Αλήθεια για τη διαπλοκή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα από τα καλύτερα κείμενα που διάβασα ποτέ για την διαπλοκή το έγραψε σήμερα αναγνώστης του Antinews: http://www.antinews.gr/?p=6085#comment-263253

Ποιος φταίει; ποιος φταίει;» κανένα στόμα
δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.

Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί
σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα,
όπου μας έβρει, μας πατεί:
δειλοί, μοιραίοι κι’ άβουλοι αντάμα
προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα
!

Παραθέτω αυτό το υπέροχο ποίημα του Κώστα Βάρναλη που απαντάει σε τόσα ερωτήματα. Πάνε περισσότερα από 10 χρόνια, δεν θυμάμαι πιο τεύχος ήταν του «Αντί», που αποκάλυπτε την εξής απλή ιστορία, που απορώ που δεν την διάβασα τόσο καιρό είτε εδώ είτε σε κάποιο έντυπο που θα μπορούσε να την αναπαράγει. Εν συντομία:

bundestag
_______________________________________________________________________________________________

Όταν ενοποιήθηκαν οι Δυτική και η Ανατολική Γερμανία, οικονομικοί ελεγχτές της Δυτικής Γερμανίας, πήγαν σε όλες της εταιρείες της Ανατολικής, για ένα οικονομικό και λογιστικό έλεγχο για να δούνε οι Δυτικογερμανοί τι παραλαμβάνουν. Πήγαν φυσικά και στην τηλεφωνική εταιρεία της εταιρεία, που προμήθευε την Ελλάδα σε τηλεπικοινωνιακό υλικό.

Τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου φτάσανε στην Γερμανική Βουλή από όπου αντιγράφοντας το «Αντί» τα λεχθέντα ανέφερε: Όλα τα χρόνια η Τηλεφωνική Εταιρεία της Ανατολική Γερμανίας είχε συμφωνήσει με τον εδώ στην Ελλάδα αντιπρόσωπο της να δίνει το 2% του τζίρου της στο κυβερνών κόμμα. Αυτά ειπώθηκαν και καταγράφηκαν μέσα στο Γερμανικό κοινοβούλιο.

Το «Αντι» λοιπόν τότε συνέχιζε το άρθρο του, λέγοντας πως ότι όσα ειπώθηκαν στο ποιος έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 ήταν στάχτη στα μάτια. Παρέδωσε τον Βόιτ (στρατηγό της Στάζι που είχε διαφύγει στην Ελλάδα) στους Δυτικογερμανούς το 1992, με αντάλλαγμα να μην ζητήσουν οι Γερμανοί αυτο το 2% που πήγαινε είτε στο ΠΑΣΟΚ είτε στη ΝΔ, πίσω και να αποσιωπηθεί το σκάνδαλο.

stasioutside
_________________________________________________________________________________________________

Γιατί δεν μας είναι κατανοητό το πολύ απλό: Η Ελλάδα γεννήθηκε μέσα από το πρώτο δανεισμό της το 1827. Για την ακρίβεια είναι αποτέλεσμα των δανείων της όπως όταν πας στον τραπεζίτη, και του λες: «έχω μια καλή μπίζνα. Μου την χρηματοδοτείς;» Και απαντά ο τραπεζίτης. «Καλή ιδέα φίλε. Και εσύ θα είσαι πρόεδρος και θα μου ανήκεις, όπως και το Διοικητικό Συμβούλιο. Θα παίρνετε εσείς και τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας την προμήθεια, το 2% και θα φροντίζεται για την αποπληρωμή των δανείων. Που και που θα αλλάζω τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου, ειδικά αν ξεχαστούν ποιος είναι το πραγματικό αφεντικό και χρηματοδότης. Αυτή η μπίζνα της δημιουργίας κρατών είναι τέλεια. Θα αποκτήσετε πολλούς συναδέλφους σας Ευρώπη, Αφρική, Κεντρική και Λατινική Αμερική και θα αποτελείτε αδέλφια του ίδιου συστήματος και θα υποστηρίζετε τα «αδέλφια» σας, όπως θα σας λέμε και θα σας καθοδηγούμε. Και άσε τους να νομίζουν ότι είναι πολίτες οι λαοί αυτών των κρατών και απέκτησαν κράτος και θεσμούς και δικαιοσύνη και ελευθερία.

Μη σας κουράσω άλλο. Αλλά αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Η αλήθεια στην τελική. Έτσι μπορούν να εξηγηθούν ένα σωρό πράγματα που αν τα βάλεις όλα μαζί στην θέση τους μοιάζουν αφύσικα και ανεξήγητα. Δύο είναι τα βασικά. Το συνεχές χρέος (που κανένας από τους παραπάνω κυρίους δεν πληρώνει από την τσέπη του παρά μόνο εμείς ..οι παππούδες μας οι πατεράδες μας εμείς τα παιδιά μας τα εγγόνια μας κ.ο.κ.) και η Ομερτά στον κύκλο τους.

Mavri Trypa

Factorx: Επειδή δεν μπορώ να βρω ποιο από (τα τόσα εκείνη την εποχή) κομμάτι του «Αντί» εννοεί ο φίλος μας, δημοσιεύουμε τα αποσπάσματα του Πορίσματος της γερμανικής Βουλής που αφορούν τον κ. Κόκκαλη και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Σε αυτά βρίσκεται συνοπτικά όλη η αλήθεια για το γνωστό θέμα, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί επειδή προέρχεται από το κοινοβούλιο ενός κυρίαρχου κράτους της ΕΕ. Κατά τα λοιπά τα χαιρετίσματά μας σε εκείνους που έβαλαν στο αρχείο την υπόθεση.

Διαβάστε εδώ: Το Πόρισμα της γερμανικής Βουλής για την ΙΝΤΡΑΚΟΜ

(Φωτογραφίες: στην πρώτη η γερμανική Βουλή, στη δεύτερη το πρώην στρατηγείο της Στάζι, όπου φυλάσσονται σήμερα τα αρχεία)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ