Η χίμαιρα της διαπραγμάτευσης και η υποκρισία της δικομματικής …

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140215-084814.jpg

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος
Δεν είναι μόνον η μετεκλογική οββιδιακή μεταμόρφωση του Αντώνη Σαμαρά απο πρωτοστάτης της καταγγελίας του μνημονίου – στα περίφημα «Ζάππεια» Ι και ΙΙ – σε ένθερμο και διάπρύσσιο υποστηρικτή του, δοθέντος ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος τα είχε λύσει απο την αρχή αυτά !!! και ήταν απο τα πρωταπολίκαρα της πολιτικής παράδοσης του ελληνικού λαού στην μαντάμ Μέρκελ. Σε κάθε δυστυχώς για τον τόπο ευκαιρία, οι δυο κυβερνητικοί εταίροι παραιτούνται προκλητικά απο το δικαίωμα της
διαπραγμάτευσης έναντι της τρόικας και των δανειστών. Οιασδήποτε διαπραγμάτευσης, που θα μπορούσε να διεκδικήσει στοιχειωδώς μια καλύτερη και πιο «ανθρώπινη» εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και επομένως να απαλύνει το δράμα και την δυστυχία του ελληνικού λαού, ο οποίος κάθε μέρα γεμίζει την λίστα ντροπής τω αυτοκτονιών. Την λίστα που κάνει εμάς τους Έλληνες, φοτοδότες του παγκόσμιου πολτισμού, με την Ακρόπολη, τον Περικλή, τον Ευριπίδη, τον Όμηρο και τον Αριστοτέλη, να αισθανόμαστε αισθήματα αφόρητης ντροπής. Τα παραδείγματα είναι πολλά και είναι αψευδείς μάρτυρες της δουλόφρονης και επονείδιστης πολιτικά συμπεριφράς της δικομματικής μας κυβέρνησης. Πριν λίγες μέρες αφίχθη στην Ελλάδα κλιμάκιο-Εξεταστική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένο να διερευνήσει τα λάθη και τις δυστοκίες στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης, τη υποδείξει της τρόικας, που προξένησε την κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας και την αποδόμηση του οικονομικού μας ιστού. Η τρόϊκα εκ των πραγμάτων βρέθηκε σε οδυνηρή θέση. Και όμως αντί η κυβέρνηση να αδράξει την ευκαιρία και να καταγγείλει στην επιτροπή την ολέθρια δημοσιονομική της πολιτικής, που μας οδήγησε στην άβυσσο, έσπευσε με ανείπωτη δουλοφροσύνη να την υπερασπιστεί. Δηλαδή στην μοναδική ευκαιρία να γίνουμε κατήγοροι του εγκλήματος που διαπράττεται εις βάρος του μαρτυρικού λαού μας, γίναμε και υπερασπιστές της τρόϊκας !!! Κατά τα άλλα ο κ-ος Σαμαράς με απίστευτο πολιτικό θράσος κραδαίνει στον ελληνικό λαό το χαρτί της διαπραγμάτευσης. Προφανώς κα αναφέρεται στη σφαίρα της οργιώδους φαντασίας του. Αλλά και πολύ πριν απο αυτό το γεγονός, ο Αντώνης Σαμαράς είχε σπεύσει να επιδείξει «καλή διαγωγή» στους πολιτικούς μέντορές του το ευρωπαϊκό ιερατείο και τους δανειστές, ζητώντας ταπεινωτικά συγγνώμη για τον πρότερο κακό βίο του και τις αντιμνημονιακές του θέσεις. Να θυμηθούμε έτσι ότι πριν λίγους μήνες ο πρωθυπουργός ευρισκόμενος στο Βερολίνο είχε ζητήσει συγγνώμη !!! για τις αντιμνημονικακές του τοποθετήσεις, με το περιβόητο «όλοι κάνουμε λάθη». Αλλά και πρίν επίσης και απο αυτό το εξευτελιστικό γεγονός για την πολιτική αξιπρέπεια του κου Σαμαρά, είχαμε παρακολουθήσει την κυβέρνηση να υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, που ω της ειρωνείας !!! το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είχε ομολογήσει ότι ήταν ΛΑΘΟΣ. Απίστευτα αληθινά προκλητική προσβολή της νοημοσύνης του ελληνικού λαού, για την οποία όμως ο κ-ος Σαμαράς στις επικείμενες ευρωεκλογές, θα πληρώσει με το ακριβό τίμημα της πολιτικής του κατάρρευσης.
Κατά τραγικό και απίστευτο τρόπο δηλαδή, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εμφανίζονται αυστηρότεροι δημοσιονομικοί κριτές της χώρας μας, απο ότι οι ίδιοι οι δανειστές μας. Ήτοι βασιλικότεροι του βασιλέως. Κεντρικό τους μέλημα πλέον, πρό της διαφαινόμενης πολιτικής τους κατάρρευσης στις Ευρωεκλογές, να υπερασπίζονται εμμανώς τα λαϊκίστικα συνθήματα της ασπόνδυλης και καταστροφικής γερμανικής πολιτικής. Υποτίθεται ότι ευρισκόμαστε πρό της μεγάλης διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος, την οποία διατυμπανίζει νυχθημερόν η κυβέρνηση με τα επικοινωνικά φερέφωνά της σε κάθε μήκος και πλάτος. Πάραυτα η δικομματική, μια πρός μία, αφήνει προκλητικά ανεκμετάλλευτες αυτές τις ευκαιρίες και βεβαίως τα μοναδικά πολιτικά ερείσματα και με την σφραγίδα της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να «στριμώξει» πολιτικά την τρόικα για τις ολέθριες θανατηφόρες πρός τον ελληνικό λαό πολιτικές της και να δρομολογήσει άλλες λύσεις που θα ανατάξουν την οικονομία και την κοινωνία. Μάλιστα θα λέγαμε δημιουργώντας μείζονα πολιτικά ερωτηματικά για τις προθέσεις και τους σκοπούς της, έναντι της περίφημης διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, όχι δεν κάνει αυτό που πρέπει, αλλά το ακριβώς αντίθετο !!! Κι ο λόγος είνα αυτός που όλοι οι έλληνες υποψιαζόμαστε. Βυθισμένη στα αβυσαλλέα εξουσιολάγνα της σύνδρομα η δικοματική κυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, δεν διστάζει να παραδώσει «γή και ύδωρ» στην κραταιά σήμερα κ-α Μέρκελ – που έχει εκφυλίσει πλήρως το όραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των λαών και της αλληλεγγύης, σε θανατηφόρα αρένα των αχαλίνωτων κερδοσκοπικών κεφαλαίων – προκειμένου να τους εξασφαλίσει για πολύ λίγο προφανώς ακόμα, την πολύτιμη στήριξη παραμονής τους στην εξουσία.
Πρώτιστο μέλημα της επόμενης εξυγιαντικής κυβέρνησης που θα αναδειχθεί απο τις αναπότρεπτες πλέον απο τις εξελίξεις εθνικές εκλογές, θα πρέπει να είναι η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει εξονυχιστικά όλους τους πρωταίτιους του προδοτικού μνημονίου και των εκγονών αυτού εφαρμοστικών νόμων κ.λ.π. Θα αναζητήσει όλους τους ενόχους, θα απαγγείλει τις προσήκουσες κατηγορίες για το μέγα έγκλημα που συνετελέσθη εις βάρος του ελληνικού λαού και θα προβεί στην παραδειγματική τους τιμωρία, ικανοποιώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Για να μπορέσει έτσι να ηρεμήσει η κοινωνία και να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της ανόρθωσης της απερημωμένης χώρας. Στα πρότυπα του «τιμωρία και επανόρθωσιν» που εξήγγειλε κάποτε ο απαράμιλλος μαύρος καβαλάρης Νικόλαος Πλαστήρας, μετά την Μικρασιατική τραγωδία.
*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ