Σκας ταρίφα ή σαπίζεις στα κάγκελα; Όχι ακριβώς…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δικαιοσύνη 5

Παραθέτουμε αυτούσιο ένα ενδιαφέρον άρθρο και μετά θα εξηγήσουμε πως ακριβώς και γιατί στήνονται οι ταρίφες.
Γράφει το Παρατηρητήριο
του Lykavitos.gr
Ότι γουστάρουν κάνουν οι υπερφιλόδοξοι εισαγγελείς και εισαγγελίνες με τις προφυλακίσεις και τις εγγυήσεις.
Η επικαιρότητα των τελευταίων 24ώρων έχει βγάλει τα υπογλώσσια έξω.
Οδηγός είναι το λεγόμενο “Δόγμα της Εισαγγελίας” με πολλούς εμπνευστές. 
Πολιτικούς, δημοσιογραφικούς και δικαστικούς κύκλους που καίγονται για δόξα και επιφυλάσσουν ευνοϊκότερη μεταχείριση σε όσους επιστρέφουν εθελοντικά χρήματα στο Δημόσιο.
Και όλοι αυτοί οι κύκλοι λειτουργούν έτσι όχι γιατί αγαπούν το Δημόσιο, αλλά για ξεχωριστούς, δικούς τους, λόγους ο καθένας.
Υποτίθεται στα χρόνια της οικονομικής χολέρας και του εισαγγελικού λαϊκισμού, ότι έτσι ικανοποιείται το λαϊκό αίτημα, “φέρτε πίσω τα κλεμμένα”.
Ωστόσο κάτω από τα βαμμένα μαλλιά της Εισαγγελίας βρίσκονται μυαλά που δουλεύουν πονηρά και περίεργα. Δουλεύουν επίσης εκτός ορίων έννομης τάξης.
Πως άραγε καθορίζονται τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν την στιγμή που βρισκόμαστε στην φάση της ανάκρισης; Πρόκειτι για οικονομικές υποθέσεις, οπότε ο προσδιορισμός των συνολικών ποσών που κατηγορούνται ότι “έφαγαν” οι υπόδικοι είναι κρίσιμος.
Πως όμως προκύπτει νούμερο όταν δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση; Τι είδους δικαιοσύνης είναι αυτή;
Εκτός και εάν πληρώνονται λύτρα…
Δεν πρόκειται μόνο για τα διάφορα ανθρωπάκια και τους αποστράτους που παραδίδουν με τρόμο ψυχής εκατό ή διακόσιες χιλιάδες ευρώ στην ανάκριση για τα οπλικά ώστε να γλιτώσουν τον Κορυδαλλό.
Και να χειροκροτεί μετά τους εισαγγελείς το συγκρότημα του Φαλήρου, και τα λοιπά ξοφλημένα και καταχρεωμένα συγκροτήματα (μικρά και μεγάλα), ότι τάχα πατάσσετε  η διαφθορά και άλλες παπάρες.
Εδώ οι ταρίφες κόβουν ανάσα. Θυμίζουν προστασία…
Για να μην πω τη λέξη που ακούστηκε κάποτε στου Μπαιρακτάρη αλλά αφορούσε τα ΜΜΕ και όχι τους εισαγγελείς.
Πέντε εκατομμύρια η ταρίφα της εγγύησης του Καναλάρχη για δάνεια που έλαβε. Αφέθηκε ελεύθερος ως καρδιοπαθής με ιδιωτική γνωμάτευση ενώ είναι και κλινικάρχης.
Δύο εκατομμύρια η ταρίφα της εγγύησης του “γκόλντεν μπόι” για δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων που έδωσε. Παρότι τον βρήκαν στην Τουρκία με ξένα νομίσματα και έτοιμη άδεια παραμονής στην Ελβετία.
Εκατό εκατομμύρια ξαφνικά χθες η ταρίφα για τον Λαυρέντη που είναι στο καροτσάκι και κινδυνεύει να μείνει ανάπηρος ή να ξεψυχήσει όπως λένε και οι εκθέσεις των ιατροδικαστών.
Ενώ έχει ήδη φέρει πενήντα ένα εκατομμύρια και προτείνει να φέρει άλλα εκατόν εξήντα. Και επίσης του έχουν δεσμεύσει έναν σκασμό λεφτά αλλά πρέπει, λέει, να φέρει πίσω από τα μη δεσμευμένα.
Τα ποσά είναι εντελώς στο γάμο του Καραγκιόζη και αφορούν υπόθεση που δεν έχει πάει καν στο ακροατήριο.   
Ενώ η ταρίφα για άλλους υπόδικους της υπόθεσης της PROTON (περίπτωση Αθανάσογλου) είναι καμιά διακοσαριά χιλιάδες και τους αφήνουν να φέρουν και λεφτά από την Ελβετία για άλλες ανάγκες. Είναι επειδή έχουν δικηγόρο τον Κούλη Στολίγκα;
Εκτός και εαν έχουν ειδική μεταχείριση για άλλους λόγους…
Εισαγγελείς βάζουν ταρίφες και βιάζουν τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, τάχα μου για να ικανοποιήσουν την κοινωνία.
Με ποιά νόμιμη βάση γίνονται όλα αυτά;
Οι ταρίφες αποφυλάκισης είναι γκρίζα ιστορία.
Για να τελειώνω πρέπει να πως ότι υπάρχει και φιλική ταρίφα για φίλους της εισαγγελίας που κάθονται σε τραπέζια μαζί της.
Φιλική ταρίφα σημαίνει ότι γυρίζει τα λεφτά και σου βγάζουν απαλλακτικό βούλευμα. Αν και, για να το πω σωστά, η αλήθεια είναι ότι επιστρέφεις ένα μέρος , ας πούμε το ένα τρίτο από τα φράγκα και κρατάς τα υπόλοιπα.
Κανένας δεν σου ανοίγει λογαριασμούς και τα τέτοια.Σιγά μη σε ξετινάξουν…
Μήπως είναι καιρός να ασχοληθούν οι πιο πάνω δικαστές, με τους εισαγγελείς αφού το πράγμα έχει ξεφύγει;
Αν και υπάρχουν και κάποιοι που, έστω και την ύστατη ώρα, προσπαθούν να “μαζέψουν” την ιστορία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ