ΜΕΙΖΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΘΕΜΑ Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ

δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα!!!
γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
Ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Τζορτζ Κλούνεϊ, κατά την διάρκεια συνεντεύξεων με τις οποίες προβάλει την τελευταία ταινία του «Μνημείων Άνδρες», στο σενάριο της οποίας «κατηγορεί» τους Γερμανούς κατακτητές για την κλοπή Αρχαιολογικών θησαυρών κατά την περίοδο της κατοχής και την μεταφορά τους στην Γερμανία, όταν ρωτήθηκε για την «επιστροφή» των «κλεμμένων» γλυπτών του Παρθενώνα από το
Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα, δίπλα στα «αδέλφια» τους σε αποκατάσταση των βάρβαρων τραυμάτων που έχει αφήσει η απόσπασή τους, απάντησε ότι … «θα ήταν καλή ιδέα»!!! Το ίδιο επανέλαβε στο Λονδίνο σε άλλη συνέντευξη Τύπου, τόσο ο ίδιος όσο και οι ηθοποιοί και πρωταγωνιστές της ταινίας Μπιλ Μάρεϊ και Ματ Ντέιμον που συντάχθηκαν με την άποψή του.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, γνωστός με το προσωνύμιο «κλόουν», με αφορμή την δήλωση «εκστρατεία» του ηθοποιού υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, εξαπέλυσε μύδρους κατά του διάσημου αμερικανού ηθοποιού υποστηρίζοντας ότι δήθεν με την ταινία «ο Κλούνεϊ εξαγνίζει την εγκληματική δράση των Γερμανών σε βάρος των κατακτημένων λαών», για να απαλλάξει την πράξη του «αρχικλέφτη» Έλγιν, που κατακρεούργησε το μέγιστο μνημείο των αιώνων και της ανθρωπότητας, τον Παρθενώνα, με βάρβαρο τρόπο και μετέφερε τα κλεμμένα για να τα πουλήσει στο «φιλόξενο» Βρετανικό Μουσείο.
Και συνεχίζει προφανώς διερωτάται επικριτικά για τους Γερμανούς κατακτητές : «Και πού θα έστελναν οι Ναζί τους κλεμμένους Αρχαιολογικούς θησαυρούς»;;;
Μήπως ξέχασε που έστειλε τα γλυπτά του Παρθενώνα ο Έλγιν, στην πατρίδα του (όπως και ο Χέρμαν Γκέρινγκ) και τα «πούλησε» στο Βρετανικό Μουσείο, αν και ήσαν προϊόν κλοπής από ένα κατακτημένο λαό με την άδεια των κατακτητών…πράξεις απολύτως ανάλογες και εγκληματικές!!!
Οι Βάρβαροι Γερμανοί κατακτητές του ’40 έκαναν ακριβώς το ίδιο που έκανε ο «διπλοβάρβαρος» Βρετανός «ψευτο-αρχαιολάτρης» κλέφτης Έλγιν… (που δήθεν «αγόρασε» από τους κατακτητές) αφού με βάρβαρο τρόπο (με σφυριά και πριόνια), κατακρεούργησε ένα ενιαίο θαύμα του ανθρώπινου πνεύματος και της τέχνης όπως και άλλοι κατά καιρούς κλέφτες (!!!) πολύτιμων αρχαιολογικών αντικειμένων, από ένα λαό που ήταν υπό κατοχή. Άρπαξε μνημεία και τα μετέφερε στην πατρίδα του. Χίτλερ και Έλγιν ίδια πράξη και συμπεριφορά. «δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα!!!» «Γερμανοί και Βρετανοί «κλέφτες» Εθνικών Αρχαιολογικών θησαυρών μαλώνουν για το ποιος είναι περισσότερο κλέφτης!!!
Και οι «ευγενείς» Βρετανοί λένε ότι οι Γερμανοί είναι χειρότεροι «βάρβαροι»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ