Κόμματα σε νευρική κρίση…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140216-124936.jpg


** Είναι πολύ παραστατικά τα όσα συνέβησαν (και συμβαίνουν) στα δυο μεγάλα κόμματα εξαιτίας επιλογών ή εμφυλίων εσωκομματικών ή άλλων… ξεκατινιασμάτων αναφορικά με υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές…
** Τόσο η Ν.Δ. όσο κι ο ΣΥΡΙΖΑ ταλανίζονται από πολλούς τοπικούς εμφυλίους, αλλά και από σοβαρά ευρύτερα εσωκομματικά μέτωπα.
** Απ’ τη μια η αλαζονεία και αυτάρκεια, απ’ την άλλη η προσέγγιση πολλών υποψηφιοτήτων με κλασικές πλην καταδικασμένες μεθόδους και ιδού τα αποτελέσματα…

** Εδώ που τα λέμε, καλά να πάθουν, ε;
** Αυτό, κατά την εκτίμησή μας, θα είναι ένα απ’ τα βασικά στοιχεία που θα «χρωματίσουν» και το προεκλογικό κλίμα και τα αποτελέσματα των εκλογών.
** Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ «κατάφερε» με ατυχείς επιλογές να ακυρώσει ως ένα βαθμό τη δυναμική που είχε καταγράψει την τελευταία περίοδο.
** Η δε Ν.Δ. «πέτυχε» να ακυρώσει υποψηφιότητές της και μάλιστα σε περιοχές κατ’ εξοχήν προνομιακές γι’ αυτήν, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.
** Ενώ και στα δύο κόμματα ανταγωνισμοί και ξεμπροστιάσματα πάνε κι έρχονται!
** Αποτέλεσμα; Αναταραχές και αβεβαιότητα…
** Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός της Δυτικής Μακεδονίας και της «γκέλας» που έκανε, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και στην Πελοπόννησο.
** Όλα τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν, πως εκεί θα είναι έκπληξη αν δεν επανεκλεγεί ο Π. Τατούλης, ε;
** Τον οποίο αναμένεται εκών-άκων να στηρίξει στο τέλος κι ο Σαμαράς…
** Αλλά η Ν.Δ. αντιμετωπίζει πρόβλημα και στη Στερεά, λόγω της επιλογής του τέως υφυπουργού Θαν. Γιαννόπουλου να πάει κόντρα στην υποψηφιότητα του Κ. Μπακογιάννη…
** Ο οποίος, όπως εγκύρως πληροφορούμαι, έχει κάνει πολύ ενδιαφέροντα ανοίγματα σε πρόσωπα ακόμα και από άλλους πολιτικούς χώρους, ακόμα και για θέσεις υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών!
** Γνωρίζω τουλάχιστον δύο περιπτώσεις τέτοιες…
** Αλλά –θα επανέλθω- τα σοβαρά ζητήματα για τη Ν.Δ. καταγράφονται σε Αττική, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία…
** Και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του δράματος που βιώνει το μεγαλύτερο κυβερνών κόμμα, το οποίο εμφανίζεται να μην μπορεί να βρει σοβαρούς υποψηφίους εκεί όπου βασικά θα κριθούν οι εντυπώσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών!
** Τόση ένδεια; Τόση κρίση;
** Εδώ έχουν φτάσεις σε τέτοιο σημείο, ώστε να έχουν στα σοβαρά γίνει προτάσεις στον Σαμαρά για στήριξη του Μπουτάρη και του… Καμίνη! Ναι, στα σοβαρά!
** Έμαθα μάλιστα, πως αυτή η πρεμούρα ορισμένων, να προτείνουν στήριξη σε Μπουτάρη και Καμίνη, έχει δημιουργήσει πλείστους όσους εμφυλίους…
** Ενώ σε ό,τι αφορά στον Γ. Σγουρό, τα πράγματα είναι γνωστά. Ο Σαμαράς τον θέλει, οι κομματικοί αντιδρούν…
** Καλά, σε Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, εκεί η γαλάζια παράταξη διεκδικεί το… όσκαρ των «αυτογκόλ»!
** Εκεί έχει «πετύχει», μέσα από κινήσεις έως και τυχοδιωκτικές, να ακυρώσει τους πάντες!
** Πληροφορήθηκα μάλιστα και για ένα σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Γ. Ιωαννίδη και του γραμματέα Α. Παπαμιμίκου. Ποιος είδε τον «ξανθό» και δεν τον φοβήθηκε! Ωρέ εδώ είχε… διώξει τις κάμερες απ’ τα τάιμ-άουτ την εποχή που ήταν κόουτς, για να μην πιάνουν τα… γαλλικά του!
Του Μάρκου ΜΟΥΖΑΚΗ απο το Παρασκήνιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ