Ευρ. Λειβαδά: Υποκλίνομαι μπροστά στην προσφορά της Εκκλησίας μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mε υπευθυνότητα, σοβαρότητα, κατανόηση, πλήρη γνώση των κοινωνικών προβλημάτων που οι σεισμοί προκάλεσαν, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δηλώσεις, η Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας εργάσθηκε και εργάζεται από την αρχή για παροχή κάθε είδους αρωγής στις πληγείσες περιοχές.
Η Ιερά Μητρόπολη δεν είναι απρόσωπη. Είναι οι επικεφαλής της: ο Αρχιεπίσκοπος που από την αρχή έφθασε στο νησί μεταφέροντας βοήθεια, είναι ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, ο Πατρών, ο Λέρου-Καλύμνου-Αστυπάλαιας, ο Πρωτοσύγκελος και συντονιστής της όλης δραστηριότητας του Φιλόπτωχου Ταμείου με το Δ.Σ. του, είναι οι ακούραστοι μπροστάρηδες ιερείς, είναι όλοι οι εθελοντές, ιδιώτες ή οργανωμένοι που, ή από την αρχή προσέτρεξαν στην Εκκλησία για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ή όταν διώχθηκαν από

ορισμένους ανευθυνοϋπεύθυνους της αποσυντονισμένης Πολιτείας (*) έσπευσαν συμβοηθοί και με την εμπειρία και το μεράκι τους εργάστηκαν συλλογικά για το κοινό καλό.
Η Εκκλησία στάθηκε και στέκεται στο ύψος του Ανθρωπισμού, της Φιλανθρωπίας και των Αξιών που υποστηρίζει. Επιδεικνύει συνοχή, ανέπτυξε και αναπτύσσει δίκτυο παλλόμενο, αεικίνητο και πανταχού παρόν με σωστή και πρακτική λήψη αποφάσεων, ξεκάθαρη θέληση, καλά σχεδιασμένη διαχείριση και άμεση υλοποίηση, επένδυσε και επενδύει στην ενεργή συμμετοχή των πιστών της που προσέτρεξαν και συντάχθηκαν ανυστερόβουλα στις γραμμές της για το καλό της δοκιμαζόμενης κοινωνίας στο Ληξούρι, στα χωριά της Παλλικής, στα χωριά της Θηνιάς, στο Αργοστόλι. Κατέγραψε με συναίσθηση των ευθυνών τις βλάβες που υπέστησαν σχεδόν όλοι οι ναοί στην Παλλική και στη Θηνιά, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στα διατηρητέα μνημεία. Στάθηκε με ευθύνη και αγάπη, και παραμένει εκεί, στο πλευρό των δοκιμαζόμενων μοναστριών και μοναχών στις μονές στην Παλλική. Απέστειλε απεγνωσμένες και συνεχείς εκκλήσεις για βοήθεια στις οποίες οι Κεφαλλονίτες –και όχι μόνον- ανταποκρίθηκαν άμεσα. Βουνί, Ματζαβινάτα, Σουλλάροι, Χαυριάτα, Λουκεράτα, Φαβατάτα-Μαντουκάτα, Χαυδάτα, Βλιχάτα, Κοντογεννάδα, Κουβαλάτα, Καλάτα, Αγκώνας, Ζόλα, Νύφι, Κουρουκλάτα, Αργοστόλι, ακόμα και Πεσσάδα δέχθηκαν και δέχονται δέματα με αγαθά από το Φιλόπτωχο Ταμείο με τους ακούραστους και ευσυνείδητους ιερείς και τους ιδιώτες εθελοντές του από το Αργοστόλι και το Ληξούρι.
Έδρασε και συνεχίζει να δρα με τους λεβέντες συνειδητοποιημένους ρασοφόρους της και με ευαισθητοποιημένους πολίτες κάθε ηλικίας. Οι δυο αυτοί πυλώνες υπηρετούν την αλληλεγγύη, υποκλίνονται στη φιλαλληλία, ικανοποιούνται με την προσωπική και αφιλοκερδή συνεισφορά, θέτουν εαυτόν ως κρίκο αλυσίδας για συλλογικές δράσεις που τιμούν τον Άνθρωπο και συμβάλλουν περαιτέρω στο δέσιμο της Κοινωνίας του νησιού μας με την Εκκλησία.
Ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη λοιπόν στην Εκκλησία, στην Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας, στο Φιλόπτωχο Ταμείο και σε όλους όσους προσέτρεξαν και προστρέχουν προς βοήθεια των πληγέντων συμπολιτών μας.
Ευρυδίκη Λειβαδά
Σημείωση:
(*) Παρακάμπτω ορισμένους ανάξιους να υπηρετούν την Πολιτεία –τονίζω, ορισμένους και όχι το σύνολο της Πολιτείας- που δυστυχώς στάθηκαν αδύναμοι στη διαχείριση μιας μοναδικά δυσκολότατης κατάστασης η οποία όχι μόνο τους «έπιασε στον ύπνο», όχι μόνο τους αποσυντόνισε και τους σύγχυσε, αλλά τους «έβγαλε» κι έναν πολύ κακό και ποταπό εαυτό ο οποίος αμαυρώνει την έννοια της αλληλεγγύης. Και εξαίρω για άλλη μια φορά την σεμνή, πολύπλευρη και παραγωγική προσφορά των Γιατρών του Κόσμου που στάθηκαν και στέκονται αλτρουιστικά στο πλευρό της κοινωνίας που δοκιμάζεται και πονά ακόμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ