Όταν η Λιάνα Κανέλλη αποκάλυπτε από το 2000 το πανηγύρι με ΓΑΠ, Ρόντος και ΜΚΟ, κάποιοι περιθωριακοί δημοσιογράφοι έβγαιναν και την λοιδωρούσαν. Τσάμπα θα το έκαναν τα παιδιά, μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό…

Η Λιάνα Κανέλλη13/12/200, η Λιάνα Κανέλλη μέσα από το Νέμεσις και τον Ριζοσπάστη αποκαλύπτει όλο το βρωμερό παρασκήνιο που στηνόταν στο “Ελληνικό” υπουργείο εξωτερικών, από τον ΓΑΠ και την παρέα του. Υπουργείο που βέβαια δεν ήταν ούτε καν ελληνόφωνο.

Εάν τότε είχαν εισακουστεί οι αποκαλύψεις της, θα είχαμε γλιτώσει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ και ποιος ξέρει τι άλλο.

Την ίδια εποχή – συμπτωματικά – ο Καμμένος αποκάλυπτε το σκάνδαλο των υποβρυχίων, εν τη γεννέση του που σήμερα το πληρώνει κάποια δις ο Ελληνικός λαός.

Τι ακολούθησε; Τον μεν Καμμένο τον περιέλαβαν οι νταβατζήδες με δεκάδες συκοφαντικά άρθρα, για τα οποία καταδικάστηκαν μετά από χρόνια. Το έγκλημα όμως είχε γίνει. Την δε Λιάνα “ανέλαβε” εθελοντικά προφανώς, όπως λέει και ο Γιώργος στοχαστής, ο “Ιος” της Ελευθεροτυπίας. Με ένα επικό άρθρο που θα το ζήλευε και ο Τάσος Μαντέλης, κατακεραύνωνε την συνωμοσιολόγο Λιάνα, που σήμερα συμπτωματικά δικαιώνεται. Αφού έχουμε πληρώσει τον λογαριασμό.

Διαβάστε τι έγραφαν οι φοβεροί ερευνητές – εθελοντές δημοσιογράφοι για τις αποκαλύψεις της Λιάνας, αφού πρώτα διαβάσετε αυτό: Το απαγορευμένο Νέμεσις. Απαγορεύεται να μην το διαβάσετε.

“Σάλος από τις αποκαλύψεις του ‘Νέμεσις'”

            (“Ριζοσπάστης”, 13/12/2000)

Η Λιάνα Κανέλλη ύστερα από μια διαδρομή σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ και το κεντροαριστεροδεξιό πολιτικό φάσμα, είναι πια βουλευτής των “κόκκινων” (όπως της αρέσει να αυτοπροσδιορίζεται). Παράλληλα εκδίδει και ένα έντυπο -την “Νέμεσιν”- στο οποίο προσπαθεί να αποκαλύψει τα σχέδια των δυτικών κατά της ορθοδοξίας και του έθνους. Πάνω απ’ όλα, η Λιάνα Κανέλλη παλεύει να ξεμπροστιάσει τους λακέδες του ιμπεριαλισμού που βρίσκονται στην κυβέρνηση των εκσυγχρονιστών. Για την κ. Κανέλλη τα πιο κακά πράγματα σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο είναι ο εκσυγχρονισμός και η παγκοσμιοποίηση. Δικαίωμά της να πιστεύει ό,τι θέλει. Μπορεί, όμως, να δημοσιοποιεί μια προσωπική αλληλογραφία, προφανώς προϊόν υποκλοπής, για να δημιουργήσει με το ζόρι ένα “εθνικό σκάνδαλο” ; 

Ενα γράμμα (9/4/1998) της Μαργαρίτας Παπανδρέου προς το γιο της, τότε αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δίνει την αφορμή στην κ. Κανέλλη να περάσει στα τηλεοπτικά παράθυρα ως κατέχουσα “δημοσιογραφική βόμβα”, όπως είπε παρουσιάζοντάς την και ο Ν. Χατζηνικολάου. Σύμφωνα με όσα έγραψε και είπε η ίδια (και τα ευφάνταστα ρεπορτάζ που ακολουθούν τη σκέψη της), η επιστολή είχε δύο “αποκαλύψεις”. Η πρώτη είναι η αρνητική γνώμη της κ. Παπανδρέου για στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η πορεία του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου και “το προσωπικό στοίχημα που έβαλε η Μαργαρίτα στο δικό της ραντεβού (με τον Γιωργάκη πρωθυπουργό) με την Ιστορία” (όπως εκτιμά η Λ. Κανέλλη). Η δεύτερη “αποκάλυψη”, που προσφέρεται και ως “αντιιμπεριαλιστικό” άλλοθι στη συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ βουλευτή, είναι οι ύποπτες …σχέσεις του υπουργού με τη μητέρα του, άρα και με τις αμερικάνικες υπηρεσίες. Οπως έγραψε με ενθουσιασμό και ο “Ελ. Τύπος” (12/12) ταυτιζόμενος με τους συλλογισμούς της, “η κ. Κανέλλη άφησε να εννοηθεί ότι πράκτορες της CIA είναι σύμβουλοι του Γ. Παπανδρέου”.

Χωρίς τη δεύτερη “αποκάλυψη”, η πρώτη θα αντιμετωπιζόταν απλώς ως ένα ακόμα κρούσμα κιτρινισμού του Τύπου που θα ενδιέφερε τα πειθαρχικά όργανα των δημοσιογράφων, τους ειδικευμένους στις συκοφαντικές δυσφημήσεις εισαγγελείς και την Επιτροπή του κ. Δαφέρμου. Ωστόσο, κανάλια και εφημερίδες μπήκαν στο χορό και έβαλαν πλάτη στην κ. Κανέλλη με το πρόσχημα ότι η υποκλαπείσα επιστολή άπτεται μείζονος εθνικού θέματος: Αν, δηλαδή, είναι ή δεν είναι ο Γιώργος Παπανδρέου “άνθρωπος των Αμερικάνων”, υπεύθυνος “εθνικών υποχωρήσεων”, “φιλότουρκος” κ.λπ. Από άποψη πολιτικής ουσίας και δεοντολογίας, πράγματι η κ. Κανέλλη θα είχε ίσως το δικαίωμα να κλέβει την προσωπική αλληλογραφία οποιουδήποτε φτάνει να μας έσωνε από μια εθνική καταστροφή. Εδώ λοιπόν είναι το θέμα μας. Είναι δυνατόν τόσοι και τόσοι “δεοντολόγοι” να αφήνουν να αιωρείται η “εθνική προδοσία” του Γιώργου και της Μαργαρίτας Παπανδρέου, χωρίς να έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν και να αξιολογήσουν το περίφημο ντοκουμέντο της “Νεμέσεως” ; Να μην έχουν καν αντιληφθεί ότι η κ. Κανέλλη πέφτει έξω έναν ολόκληρο χρόνο στην ανάλυσή της; Δηλαδή δεν πρόσεξε κανείς πως η βουλευτής γράφει ότι η Μ. Παπανδρέου έχει “φάει” τον Πάγκαλο ήδη από τον Απρίλιο του 1998 (ημερομηνία της κλεμμένης επιστολής), ενώ είναι γνωστό ότι η αποπομπή Πάγκαλου από το ΥΠΕΞ συνέβη τον Φεβρουάριο του 1999, μετά το φιάσκο Οτζαλάν; 

Ρητορικά τα ερωτήματα. Τα “επιβαρυντικά στοιχεία” κινούνται στα επίπεδα του δημοσιογραφικού καφενείου Τράγκα: Διαβάζει η “κόκκινη” βουλευτής τον κατάλογο των μελών της διοίκησης του Ιδρύματος Α. Παπανδρέου και συμπεραίνει ότι η Μαργαρίτα “εφοδιάζει το παιδί με φίλους όπως ο Α. Ρόντος ή η Φράνσες Τσάκωνα, ή με νομπελίστες και ανθρωπιστές της CIA, όπως ο Αμάρτια Σεν και ο Στάνλεϊ Σάινμπαουμ ή ο Εντβαρ Σεβαρντνάτζε στο ΙΑΠ”. Ενα κουτσομπολιό μετατρέπεται σε συνωμοτικό δεδομένο: “Ολοι νομίζουν ότι τώρα η Μαργαρίτα βρίσκεται στον Καναδά για να συμπαρασταθεί στη Σοφία, ενώ είναι στις ΗΠΑ γιατί παντρεύεται η αδελφή της Εβελιν, παρακαλώ. Θαυμάστε ύφος και ίντριγκα”, γράφει σε άλλο σημείο, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι η κλεμμένη επιστολή είναι γραμμένη στα αγγλικά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ