Το προσχέδιο συμφωνίας, οι εκλογές και η τρόικα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140303-120523.jpgΣε ένα προσχέδιο συμφωνίας με την τρόικα θέλει να καταλήξει η κυβέρνηση, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει και επίσημα στις αρχές Μαίου.
Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, αφού από τη μια θα έχει πιστοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και από τη Eurostat, ενώ από την άλλη θα είναι μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές.

Το προσχέδιο της συμφωνίας δεν θα έχει να κάνει με την εκταμίευση δόσεων, αλλά θα χρησιμεύσει ως ένα επικοινωνιακό χαρτί ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τα συμφωνηθέντα και ότι ανοίγει ο δρόμος για την απομείωση του χρέους. Η κυβέρνηση αναζητά εδώ και καιρό μια πολιτική δήλωση στήριξης από την Ευρώπη, η οποία όμως δεν θα είναι σε επίπεδο συνέντευξης ενός ανώτατου αξιωματούχου σε μια εφημερίδα ή διεθνές μέσο ενημέρωσης.
Μην ξεχνάμε επίσης, ότι την Ευρωπαϊκή Προεδρία «τρέχει» αυτό το εξάμηνο η ίδια η Ελλάδα, συνεπώς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ..προσύμφωνο θα εξυπηρετεί και την ίδια την Ευρώπη, η οποία ναι μεν έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει δράσεις για το χρέος, ωστόσο δεν θέλει σε καμία περίπτωση να ανοίξει το διάλογο πριν τις ευρωεκλογές, υπό το φόβο και των ευρωσκεπτικιστών.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, η τρόικα δεν μετρά άλλες επισκέψεις στην Αθήνα με τη σημερινή της μορφή, ενώ καθυστερεί την παρουσία της συνεχώς, παρά το γεγονός ότι τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα.
Η τριμερής επιτροπή εκτιμάται ότι θα κρατήσει την αξιολόγηση έως και λίγο καιρό πριν «σκάσουν» τα ομόλογα στις 20 και 21 Μαίου. Μην ξεχνάμε επίσης, ότι εκτός της τρέχουσας αξιολόγησης, εκκρεμεί και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2014-17, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποσταλεί στην τρόικα και αναμένεται η επίσημη απάντηση. Στο Μεσοπρόθεσμο περιλαμβάνονται όλες οι δράσεις και οι μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας μέχρι και το 2017, όπως επίσης και οι τρόποι κάλυψης του δημοσιονομικού και του χρηματοδοτικού κενού που υπάρχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ