“ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ” ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DSC06704

 

“Πόλεμος” έχει ξεσπάσει μετά και τη νέα διαγραφή του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Κοκκαβίδη από τον επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης δήμου Κατερίνης και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πιερίας Γιάννη Αμοιρίδη. Ο κ. Κοκκαβίδης απάντησε με “αιχμηρή” δήλωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι τέτοιες ενέργειες του Γιάννη Αμοιρίδη προσβάλουν τον δημοτικό συνδυασμό και τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και ότι ο βουλευτής και επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης Κατερίνης δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες και να κρατά σε ομηρία την δημοτική παράταξη με τον πολιτικό ευνουχισμό των μελών της, αφού τα καθήκοντα του ως βουλευτή δεν του επιτρέπουν να ασκεί ταυτόχρονα και τα καθήκοντα του επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτεσης και τον αποκαλεί “γκέστ σταρ” του δημοτικού συμβουλίου.

 

 

 

Δηλώσεις του Δημοτικού Συμβούλου Κατερίνης κ. Κοκαβίδη Γεωργίου :

 

“ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ”

 

“Η απόφαση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΡΑΜΑ» κ. Αμοιρίδη Ιωάννη να προχωρήσει σε δήλωση διαγραφής μου δημοτικού συμβούλου την περασμένη Τετάρτη 22-04-2009 κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου πρόκειται για σοβαρό πολιτικό και ηθικό ατόπημα.

Οι δημοτικές παρατάξεις δεν είναι ‘’μαγαζιά’’ και ιδιοκτησίες κανενός όποια ιδιότητα και αν έχει, αντίθετα είναι συλλογικά όργανα που λειτουργούν με δημοκρατικές διαδικασίες.

Είναι προφανές πως ο κ. Αμοιρίδης ίσως αισθάνεται αρχηγός ‘’ελέω Θεού’’ και οι αποφάσεις που λαμβάνει είναι αποτέλεσμα αλαζονείας. Με την μακρά, όμως, θητεία του στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του δήμου μας θα έπρεπε να γνωρίζει πως η διαγραφή μέλους από την δημοτική ομάδα είναι προϊόν συλλογικής απόφασης των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοτικό κώδικα, άρθρο 94 παράγραφος 5, η διαδικασία διαγραφής μέλους μιας δημοτικής ομάδας επιτυγχάνεται με αιτιολογημένη απόφαση των 2/3 του συνόλου των μελών της δημοτικής ομάδας και όχι μεμονωμένα από τον επικεφαλής του συνδυασμού.

Ο κ. Αμοιρίδης με τέτοιου είδους αυταρχικές αποφάσεις, που αντίκειται στις αρχές της δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης των αιρετών δημοτικών συμβούλων, προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε άποψη διαφοροποιείται από την δική του γραμμή.

Αποτελεί πραγματικά πρόκληση να προχωρά μονομερώς σε τέτοιου είδους αποφάσεις, παρακάμπτοντας άκομψα το σύνολο των μελών της δημοτικής ομάδας.

Οι ενέργειες αυτές του κ. Αμοιρίδη προσβάλουν και διασύρουν τόσο τον συνδυασμό μας, όσο και το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Παρότι ύστερα από την εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα υποβόσκει μια παραφιλολογία για το πόσο ηθικά συμβατό είναι η επιλογή του να πατάει σε δυο βάρκες ταυτόχρονα, δεν έγινε ποτέ, σε σοβαρή βάση, μια δημόσια συζήτηση.

Αποτελεί γεγονός πως ο κ. Αμοιρίδης επιλέγει σκόπιμα περίπου 18 μήνες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο δήμο μας να κρατά σε ομηρία τη δημοτική μας παράταξη και να επιχειρεί πολιτικό ευνουχισμό των μελών της δημοτικής ομάδας με τέτοιου είδους χειρισμούς.

Είναι γεγονός πως η πολιτική του επιλογή να διατηρεί την θέση του επικεφαλής του συνδυασμού στο δήμο Κατερίνης τι στιγμή που οι υποχρεώσεις του ως βουλευτής δεν του επιτρέπουν να ασκεί τα καθήκοντα του ούτε στο ελάχιστο, πιθανόν αποσκοπεί αλλού.

Η απόφαση του να κρατά σκοπίμως σε ομηρία τη δημοτική ομάδα για προσωπικές πολιτικές σκοπιμότητες είναι μία πράξη για την οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.

Αλήθεια, δεν είναι γεγονός πως υπάρχει ανεπαρκής αντιπολιτευτική δράση με προσωπική του υπαιτιότητα απέναντι σε μια δημοτική αρχή, που δεν έχει να παρουσιάσει τίποτε σημαντικό τα τελευταία δυο χρόνια της διοίκησης της;

Αλήθεια θεωρεί ο κ. Αμοιρίδης ότι με τις εμφανίσεις του ως ‘’guest star’’ στο δημοτικό συμβούλιο προσφέρει καλές υπηρεσίες στην δημοτική παράταξη και στο τόπο;

Ακριβώς 18 μήνες πριν τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές η κατάσταση στο χώρο του ΠΑΣΟΚ στο δήμο μας αποτελεί προϊόν μικροπολιτικών τεχνασμάτων του κ. Αμοιρίδη, όπου δεν επιτρέπει με έντεχνο τρόπο να απελευθερωθούν δυνάμεις, οι οποίες θα διεκδικήσουν και θα εγγυηθούν μια καλύτερη διοίκηση για το Δήμο Κατερίνης την επόμενη τετραετία.

Φρονώ πως τούτη τη στιγμή, όπου η σημερινή δημοτική αρχή έχει υπερχρεώσει τον Δήμο με υπέρογκα δάνεια, χωρίς να έχει παρουσιάσει τίποτε σημαντικό αλλά και χωρίς να διαθέτει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του Δήμου μας, δεν επιτρέπεται ο συνδυασμός μας να ασχολείται με μικροπολιτικές μηχανορραφίες αποπροσανατολισμού.

Αυτό που προέχει είναι η ενότητα του συνδυασμού και η ενότητα του χώρου του ΠΑΣΟΚ για το καλό της παράταξης αλλά κυρίως του τόπου.

Καλώ λοιπόν τον κ. Αμοιρίδη να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να πράξει με γνώμονα το συμφέρον του συνδυασμού και του Δήμου.

Καλώ επίσης τα μέλη της δημοτικής ομάδας να λειτουργήσουν με περίσκεψη αλλά και αποφασιστικότητα προκειμένου να μην υπάρχει αυτή η εσωστρέφεια και ομφαλοσκόπηση εντός του συνδυασμού, όπου τεχνηέντως εκπορεύεται από συγκεκριμένη αφετηρία.

Καλώ επίσης και την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στον δήμο μας να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, απεμπολώντας το δικαίωμα από τον οποιονδήποτε να χαράζει προσωπικές πολιτικές στρατηγικές σε βάρος της παράταξης και του Δήμου.

Καταλήγοντας δηλώνω πως ως νέος άνθρωπος σέβομαι τις συλλογικές αποφάσεις και πειθαρχώ σ΄ αυτές. Δεν είμαι διατιθέμενος όμως να σεβαστώ αποφάσεις φθηνού εντυπωσιασμού και μικροπολιτικής. Έτσι, λοιπόν καλώ τον κ. Αμοιρίδη να λειτουργήσει θεσμικά και να θέσει στην δημοτική ομάδα ως οφείλει το ζήτημα της διαγραφής μου.

Εν’ κατακλείδι δηλώνω πως θα συνεχίσω πιστός στις ίδιες αρχές και αξίες που πρέσβευα και συνεχίζω να πρεσβεύω στο μέλλον με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του δήμου και των δημοτών”.

 

 

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος

 

Κοκαβίδης Γεώργιος

http://lefteria.blogspot.com/2009/04/blog-post_3143.html

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ