“Πράσινο” μονοθέσιο από το πανεπιστήμιο του Warwick

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

warwick-university-builts-green-formulaΈνα αρκετά φιλόδοξο και ενδιαφέρον πρότζεκτ ετοιμάζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας, όπου προσπαθούν να κατασκευάσουν το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Το μονοθέσιο θα φέρει το όνομα WorldFirstF3 και θα προορίζεται για πρωτάθλημα της Formula 3. Φυσικά δεν θα πρέπει να είναι μόνο ecofriendly, αλλά θα πρέπει να είναι και σε θέση να ανταγωνίζεται και τα υπόλοιπα μονοθέσια σε επιδόσεις


Κύριο συστατικό του μονοθεσίου είναι ανακυκλωσιμο ανθρακόνυμα το οποίο παρέχεται από την εταιρία Milled Carbon, ενώ σε διάφορα μέρη του μονοθεσίου χρησιμοποιείται ανακυκλώσιμο πλαστικό και αλουμίνιο.

Η κινητήρια δύναμη του “πράσινου” μονοθέσιου θα είναι ένας τούρμπο diesel κινητήρας 2 λίτρων της BMW, ο οποίος θα τροφοδοτείται με βιοντίζελ. Το βιοντίζελ είναι βιοκαύσιμο που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως τα ζωικά λίπη και φυτικά έλαια. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου υπολογίζουν πως η μέγιστη ταχύτητα του μονοθεσίου θα πιάνει τα 255 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το κόστος για την παραγωγή του δεν θα είναι ακριβό.

www.royfianos.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ