Οι "Δειπνοσοφισταί" της Ψωροκώσταινας ….τα οπίσθια της Αφροδίτης και οι **Κυνούλκοι !

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140414-093302.jpg

– Προχθές -ήθελα να ξέρω- που(;) “Δείπνησαν” οι Κυβερνητικοί πολιτικοί ….μετά την έξοδό τους στις “διάφορες Συγγρού των Αγορών”! Άραγε τι “σοφιστείες” να ακούσθηκαν ….πέραν αυτών που δημοσίως διατυπώθηκαν από τον Αντώνιο και τον Ευάγγελο ….που με έκαναν να απολέσω όσες ακόμα ….διέθετα εις την κεφαλήν μου;(….μας καραφλιάσανε κοινώς)
– Προχθές -ήθελα να ξέρω- που(;) “Δείπνησαν” οι Τραπεζίτες και τι
χρηματοοικονομικές “σοφιστείες” αναπτύχθηκαν ….μετά την επιτυχή κάλυψη (1,7 φορές) ….της “δημόσιας προσφοράς” στους Ιθαγενείς, του 10% της συνολικής ΑΜΚ ….της τράπεζας του κ. Μ. Σάλλα! ….το 90% πήγε σε ξένους ….δηλαδή ένα μεγάλο κομμάτι της ΑΤΕ και της υποθηκευμένης αγροτικής γης ….θα “εξαρτάται” πλέον -όπως και η αγροτική πίστη- από την δανειακή πολιτική ….που αυτοί θα επιβάλουν!
– Όλα αυτά -ήθελα να ξέρω- “μεταξύ τυρού και αχλαδίου” ….και χλιδής και οφθαλμολαγνείας ….και σοφιστειών έγιναν -αν έγιναν- διότι η χώρα -επί τέλους- επανέρχεται στην “γη της επαγγελίας” ….των Δανειστών ή των Διεθνών Μετόχων της αρπαχτής;
– Εχθές ….ήθελα να ξέρω ….ποια είναι αυτά (τα κατ’ ιδίαν) που δεν μας είπαν(;) ….το πως “περιποιήθηκαν” την “Γερακίνα” του σκληρού Ευρώ και το τι είχε το μενού το είδαμε ….μα ποιες αλήθεια είναι οι “ορέξεις” της ….οι μη γαστρονομικές δεν το μάθαμε.
ΕΡΏΤΗΜΑ ΡΗΤΟΡΙΚΌΝ ….ΠΕΡΊ ΤΑΣ ΣΟΦΙΣΤΕΊΑΣ:
ΠΟΙΟ ΜΈΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΩΣ ….ΜΕΤΈΡΧΕΤΑΙ -ΑΝΕΠΙΤΥΧΏΣ- ΤΗΝ “ΣΟΦΙΣΤΙΚΉΝ ΤΈΧΝΗΝ” ….ΚΑΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΠΕΡΊΓΕΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΊΑΣ; http://www.youtube.com/watch?v=-deCwxoP2q0
ΠΡΟΣΟΧΉ! ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΑΡΧΑΊΑ -πολιτικοκοινωνική- ΤΣΌΝΤΑ! ….ΑΥΣΤΗΡΏΣ ΑΚΑΤΆΛΛΗΛΗ (ΞΕΚΩΛΗ ΑΦΡΟΔΊΤΗ) ….ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΆΤΩ ΤΩΝ 100 ΕΤΏΝ !
“Δειπνοσοφισταί”
…..είναι δεκαπεντάτομο έργο του αρχαίου Έλληνα Αθήναιου από την Ναυκρατίδα.
….Πρόκειται για συλλογή διαλόγων που γίνονται από τους θαμώνες συμποσίων στο σπίτι του λόγιου και εύπορου χορηγού των τεχνών, Λαρένσιου. Από τους τριάντα τρεις καλεσμένους αναφέρονται ονομαστικά οι Γαληνός, ο νομομαθής Ουλπιανός, Πλούταρχος, ο κυνικός **Κυνούλκος, που λεγόταν έτσι γιατί έσερνε πίσω του πολυάριθμα σκυλιά (….σκυλολόι….όπως και σήμερα!), αλλά ίσως να πρόκειται για φαντασιακά πρόσωπα που απλώς ονομάζονται έτσι. Οι ομιλούντες απαγγέλλουν στίχους από έργα σχεδόν 700 αρχαίων Ελλήνων και μνημονεύουν σχεδόν 1.500 άλλα έργα που στις ημέρες μας δεν σώζονται. Θέματα είναι το φαγητό, κρασί, η πολυτέλεια, μουσική, σεξουαλική ηθική, τα κουτσομπολιά, η φιλολογία και η Αφροδίτη Καλλίπυγος. (καλή ώρα ….όπως και σήμερα ….του κώλου!)
Αφροδίτη Καλλίπυγος
Η θεά του έρωτα εικονίζεται σε αφροδισιακή στάση. Με ανασηκωμένο τον μανδύα της
ρίχνει το βλέμμα πίσω από την ωμοπλάτη της προς τους δύο ξεσκέπαστους γλουτούς της.
Το όνομα του έργου εκδηλώνει το θεσπέσιο του θεάματος.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΉ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ:
Ευρύεδραι Γερμανίδαι -λέτε και οι δικές μας δεν είναι- και λοιπαί Βορειοευρωπαίαι ….που χλαπακιάζετε τον χειμώνα λουκάνικα ….εάν επισκεφθείτε το θέρος την χώρα μας ….και αφήσετε τα οπίσθιά σας εις την “σμίλην του Μεσογειακού ήλιου” θα έχετε αποτελέσματα παρεμφερή ….με τα άνω εικονιζόμενα της Αφροδίτης!
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ