Μήπως ο καταδικασθείς έμπορος ναρκωτικών είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Αντιπρόεδρο της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Α.Ε, που εσείς διορίσατε, κ. Μπουτάρη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

dcc255148dd31ea97602b09324e3fed0 LΚάποιος Βασίλειος Δολμάς του Μιχαήλ καταδικάστηκε το 2003 σε περισσότερα από 6 χρόνια κάθειρξη, ως έμπορος ναρκωτικών – Είναι το ίδιο πρόσωπο που διόρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ως Αντιπρόεδρο στην Μητροπολιτική Αναπτυξιακή;
– Εάν ισχύει και διορίστηκε καταδικασμένος έμπορος ναρκωτικών ως συνδιαχειριστής της Δημοτικής Εταιρείας που θα «σχεδιάσει το μέλλον της πόλης», τότε στον κ. Μπουτάρη αρμόζει μόνο η άμεση παραίτηση.

Επανειλημμένως έχουμε αναφερθεί στην “Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης”, ανώνυμη εταιρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κι έχουμε γράψει πολλά και με μελανά χρώματα. Αναφέρω, την “εταιρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης”, καθώς κατέχει την συντριπτική πλειοψηφία του 70% των μετοχών και ορίζει κατά την προτίμησή του, την διοίκηση της επιχείρησης, στην οποία Πρόεδρος και Διευθύνων είναι ο κ. Σπύρος Πέγκας. Οι λοιποί δέκα μικρομέτοχοι Δήμοι της πόλης, είναι λίγο-πολύ κομπάρσοι. Αλλά συνεχίζουν να έχουν ευθύνη, εφόσον γνώριζαν συμφώνησαν στα ανωτέρω και η οποία πρέπει (εφόσον ισχύουν τα πιο κάτω) να αναζητηθεί και σε αυτούς. Ευθύνη έχουν και για την εξέλιξη των πραγμάτων, εφόσον δεν γνώριζαν και παραπλανήθηκαν.

Πολύ πρόσφατα, μας παρουσιάστηκε το μεγαλεπήβολο σχέδιο αναφορικά με την πρωτοκαθεδρία της εταιρείας αυτής για τον καθοριστικό και επαυξημένο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στο χρυσοφόρο ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο κ. Πέγκας ανέφερε ότι «Μετά την εξορθολογισμό της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής όπως αυτός έχει δρομολογηθεί με την πετυχημένη αύξηση κεφαλαίου και την παράλληλη ανάληψη των αντίστοιχων καθηκόντων από το νέο ΔΣ τον Ιούνιο του 2013, προχωράμε, στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας για την ΜΑΘ, που ακριβώς προβλέπει τον καθοριστικό της ρόλο και στην αυριανή μέρα της Θεσσαλονίκης. Η ΜΑΘ είναι ο μόνος μητροπολιτικός φορέας που συνενώνει τους δήμους της Θεσσαλονίκης σε ένα επιτελικό όργανο σχεδιασμού του μέλλοντος της πόλης».

Το μεγαλόπνοο σχέδιο του κ. Μπουτάρη; Η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. να συνιστά την Διαχειριστική Αρχή στην οποία θα μεταβιβαστούν από το Υπουργείο Ανάπτυξης αρμοδιότητες της διαχείρισης μέρους των συγχρηματοδοτούμενων πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020, για λογαριασμό όλου του Μητροπολιτικού Συγκροτήματος και μέσα από αυτή τη διαχειριστική αρχή θα ενταχθούν όλα τα θέματα  της νέας περιόδου που θα αφορούν όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. Όχι ο Δήμος, δηλαδή, με τις υπηρεσίες του, αλλά μια ανώνυμη εταιρεία η οποία δεν λογοδοτεί σε κανέναν, δεν ελέγχεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ούτε αναρτά τις αποφάσεις τις, τις αναθέσεις και τις πληρωμές της στην “Διαύγεια”. Και ελέγχει κεφάλαια που δεν αφορούν μόνο στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και τους λοιπούς, όμορους.

Κι αυτό ήδη, σε κάποιο βαθμό, το κάνει με το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο. Το οποίο εξελέγη από την Γενική Συνέλευση των μετόχων, και ουσιαστικά από τον μεγαλομέτοχο Δήμο Θεσσαλονίκης, για τετραετή θητεία. Σύμφωνα με το καταστατικό, όπως δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ., «Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι η εταιρία δεσμεύεται και εκπροσωπείται με την υπογραφή ενός από τους Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Σπυρίδωνα Πέγκα, ή τον κατά το καταστατικό αναπληρωτή του και τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Βασίλειο Δολμά, εκτός από την περίπτωση διενέργειας πληρωμών, οπότε και θα είναι απαραίτητη είτε η συνυπογραφή και των δύοή ενός εξ αυτών και του Γενικού Γραμματέα, Ιωάννη Πιτσιώρα».

Δηλαδή, απόλυτος συνδιαχειριστής, ειδικά σε θέματα πληρωμών, είναι ο κ. «Βασίλειος Δολμάς του Μιχαήλ, Συνταξιούχος, κάτοικος Θεσσαλονίκης… ως Αντιπρόεδρος».

Κι εδώ είναι το πρόβλημα. Το πολύ, πολύ (πολύ) μεγάλο πρόβλημα. Για το οποίο δημιουργούνται σκέψεις, άσχημες σκέψεις. Κι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Αναμένουμε απάντηση από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ