15/04/2021

Τι γίνεται επιτέλους στον ΣΥΡΙΖΑ;

tsipras-stathakis-lafazanis-milios-papadimoulis-stratoulis-dragasakis-glezos-flampouraris-skourletis-voustis-660Από το πρωϊ σήμερα έχει βγει στα ΜΜΕ ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Παπάς, και δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγει στο λαό με δημοψήφισμα για την περίπτωση που η τρόϊκα δεν συμφωνεί με την πρόταση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. Διευκρίνισε φυσικά ότι το δημοψήφισμα, σε καμία περίπτωση, δεν θα αφορά την έξοδο από το ευρώ.
Την ίδια περίπου θέση υποστήριξε αργότερα στο ραδιόφωνο και ο κ. Βούτσης. Όμως μετά ήρθε ο κ. Σταθάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm και είπε πως «μόνο ένα δημοψήφισμα θα γίνει και αυτό θα είναι οι βουλευτικές εκλογές». Αποκλείοντας στην ουσία, το θέμα του δημοψηφίσματος που ανακοίνωσαν ο κ. Παπάς και ο κ. Βούτσης.
Μετά και από τις νέες αυτές διαφοροποιήσεις σήμερα, συν εκείνα που έγιναν χθες στην ΚΕ του κόμματος, αναρωτιούνται οι πολίτες τι συμβαίνει; Δεν θέλει να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί δεν μπορούν να αποδεχτούν ενιαία κομματική γραμμή;
Φυσικά, από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να καθησυχάσουν τον κόσμο, λέγοντας πως είναι θεμιτές οι διαφορετικές γνώμες σε ένα δημοκρατικό κόμμα. Αυτό, δηλαδή το να εκφράζονται διαφορετικές γνώμες, είναι φυσικά καλό και δημοκρατικό. Όμως όλες αυτές οι δηλώσεις δεν γίνονται ως έκφραση διαφορετικής γνώμης, αλλά ως πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, ο ένας λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει δημοψήφισμα». Ο άλλος λέει «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει δημοψήφισμα» και δεν λέει «έχω τη γνώμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να κάνει δημοψήφισμα».
Έχει σημασία αυτό. Έτσι όπως το λέει ο καθένας τους είναι σαν να γνωστοποιούν στον κόσμο διαφορετικές επίσημες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα και όχι προσωπικές γνώμες. Τέτοιες συμπεριφορές όμως είναι που κάνουν τους πολίτες να διστάζουν και να μην προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε τις ελεύθερες διαφορετικές γνώμες μέσα στα κόμματα (και όχι αυτό που συμβαίνει με το «πολιτικό νεκροταφείο» της ΝΔ), αλλά θέλουμε να ξέρουμε και τι θα κάνει το επίσημο κόμμα αν το ψηφίσουμε.
Πέτρος  Χασάπης
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ