Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023

Μακεδόνες στην Εθνοσυνέλευση του 1827

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα φίλοι του Ταχάλια. Ξέρετε εσείς και δεν ξέρει η Ελληνική κυβέρνηση; Οι Μη κυβερνητικές Περσόνες (βαλλιανάτος, τρεμόπουλος, βοσκόπουλος, μαρινέλλα κλπ.); Θέλετε να πείτε ότι το κράτος δεν κάνει καλά τη δουλειά του; 

Α, βάλτε και τον Παυλίδη μπροστά στις περσόνες που αναφέρουμε ( Να μας συμπαθάς Μαρινέλλα μου, για αστείο το κάναμε!) και κάντε μια σύγκριση: Θα πάνε ποτέ φυλακή όχι οι περσόνες αλλά αυτοί που τους γιόμισαν με κρατικό χρήμα; 

Από τη Βιβλιοθήκη της Ακαδημίας Αθηνών, δύο επιστολές-φωτιά, οι οποίες διαλύουν πλήρως όλους τους Σκοπιανούς ισχυρισμούς.
Οι επιστολές αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ότι οι Μακεδόνες ως Έλληνες που ήταν, έπαιρναν μέρος στις Ελληνικές Εθνοσυνελεύσεις ακόμα και στην Εθνοσυνέλευση του…. 1827!!!!
Η πρώτη επιστολή με ημερομηνία 7 Απριλίου 1827 απευθύνεται στους Ιω. Κωλέττη και Γρ. Σούτζο, τους ανθρώπους που θα εκπροσωπούσαν τους Μακεδόνες στην Εθνοσυνέλευση. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα που ακολουθεί όπου και τονίζεται η Ελληνικότητα των Μακεδόνων και η “εύλογη επιθυμία τους” να εκπροσωπηθούν στην Ελληνική Εθνοσυνέλευση “προς ωφέλειαν της πατρίδος και τού έθνους”.
Επειδή επληρωφωρήθημεν, ότι η συνέλευσις, αρχίζει και γίνεται, έκρίνα-
μεν εύλογον και ημείς, τα μακεδονο-ολυμπιακά άρματα ινα
συναγωνισθήτε καί η εκλαμπρότης σας, μαζύ μέ τον ……
……..και την συνέλευσιν
εις την συνέλευσιν προς ωφέλειαν της πατρίδος και
τού έθνους καί σας έχωμεν πληρεξουσίους, στό να παρα-
στήσετε στας παραμικράς μας εκδηλώσεις
temp4Η Δεύτερη αποστολή με ημερομηνία 7 Απριλίου 1827 αποστέλλεται προς στην Διοικητική Επιτροπή της Ελλάδος και ανακοινώνει την εκλογή των Ιω. Κωλέττη και Γρ. Σούτζο ως πληρεξούσιους των Μακεδόνων στην Εθνική Συνέλευση αλλά και μετά απο αυτήν ενώπιον της Διοίκησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ