Ανάσταση στον Αγ. Γεώργιο ΕΧΙΝΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140420-081906.jpg

Πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στον ΕΧΙΝΟ Ξάνθης η Λειτουργία της Ανάστασης, για τους άνδρες του ΤΕ ΕΧΙΝΟΥ, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους στην Παραμεθόριο Περιοχή, όπου ιερούργησε προσωπικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ. Παντελεήμων.
​​Στο εκκλησίασμα παρευρέθησαν ο Υποδιοικητής του Δ΄Σ. Στρατού
Υποστράτηγος κ. Ιωσήφ Μαυράκης, ο Δκτής του ΤΕ Εχίνου, ο Δκτής του ΑΤ ΕΧΙΝΟΥ, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, όπως και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης κ. Θεόδωρος Ρωμανίδης που προσήλθαν Οικογενειακώς. Το ίδιο έπραξαν και άλλες Οικογένειες που αφίχθησαν μετά τέκνων από την Ξάνθη, στον ΕΧΙΝΟ, συνολικά γύρω στα 30 άτομα , για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν σε αυτούς που ‘’Φυλάνε Θερμοπύλες’’ στην Περιοχή.
​​Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ενώ με το ‘’δεύτε λάβετε φώς’’, ένας- ένας όλοι έλαβαν το ανέσπερο φως. Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο αναγνώσθηκε το Ιερό Ευαγγέλιο και όλοι μαζί έψαλλαν το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ , ενώ ταυτόχρονα ακούγονταν ο ήχος της καμπάνας και στο τέλος ‘’τσουγκρίσαμε’’ το παραδοσιακό ‘’ κόκκινο’’ αυγό ,που προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μαζί με τις ευχές του .
​​Οι επόμενοι εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης , είναι στις :
​​22 Απρ. 2014(ΤΡΙΤΗ, από 17: 30) :
​​Εσπερινός στον Εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, μέσα στο Φυλάκιο ‘’Υπτγου ε.α Δημ .Παπαποστόλου’’ στη ΓΛΑΥΚΗ.
– 26 Απρ. 2014 ( ΣΑΒΒΑΤΟ: ο ακριβής χρόνος θα καθοριστεί).
Πανηγυρικός Εορτασμός και Λιτανεία στον Ι.Ν.Αγ. Γεωργίου Εχίνου. Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελεήμων.
Γράφει ο :Υποστράτηγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης
Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης
Συνημμένα : Φωτογραφίες από τη δραστηριότητα. ( μόνο ηλεκτρονικά)

20140420-081930.jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ