Ομολογία απάτης και τοκογλυφίας από τράπεζα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140426-113733.jpg

Ομολογία απάτης και τοκογλυφίας από την πλευρά της τράπεζας αποδεικνύουν οι δύο συμβάσεις του ίδιου δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος.
Η τράπεζα ενέκρινε στις 31 Μαΐου 2005 την εκταμίευση κατασκευαστικού δανείου ύψους 86.000€ και στις 27 Ιουλίου 2005 ενέκρινε ένα δεύτερο δάνειο, αυτή τη φορά στεγαστικό, ύψους 51.298,65€. Στις δύο δανειακές
συμβάσεις ανέφερε ότι, οι τόκοι υπολογίζονται με βάση έτος 360 ημερών καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης. Διευκρίνιζε δε ότι ο υπολογισμός με βάση έτος 360 ημερών αντιστοιχεί σε επαύξηση 1,38% (365/360 = 1,0138) του επιτοκίου σε σχέση με τον υπολογισμό με βάση έτος 365 ημερών.
Λίγους μήνες μετά την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου με αριθμό 430/2005, η τράπεζα εκδίδει δάνεια, με τις οποία ομολογεί ότι αγνοεί τη δικαιοσύνη. Με την συγκεκριμένη απόφαση του ΑΠ κρίνεται καταχρηστικός ο όρος σύμφωνα με τον οποίο, η τράπεζα υπολογίζει τους τόκους με έτος 360 ημερών αντί με 365 ή 366 ημερών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πρόσθετα ο δανειολήπτης σε ποσοστό 1,3889%.
20140426-113758.jpg
Η τράπεζα (όπως φαίνεται και στις παραπάνω φωτογραφίες) δέχεται την επιβάρυνση που, προκύπτει από τον παράνομο όρο και απλά ενημερώνει για αυτήν τον οφειλέτη. Μάλιστα, σε αυτήν την προκλητική και παράνομη στάση της έναντι των πελατών της δεν επεμβαίνει κανείς, ούτε καν η Τράπεζα της Ελλάδος που είναι αρμόδια για την εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Αυτή δεν είναι η μοναδική παράνομη τακτική που εφαρμόζουν οι τράπεζες.
Δεν είναι λίγες οι μαρτυρίες δανειοληπτών – μελών του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, που καταγγέλλουν ότι οι τράπεζες τους καθυστερούν ή τους χρεώνουν με υπέρογκα ποσά για τη χορήγηση βεβαιώσεων οφειλών, κίνησης λογαριασμού και δανείου. Για παράδειγμα, δανειολήπτης κατέθεσε αίτημα χορήγησης βεβαίωσης οφειλών στις 01/04/2014, και περίπου 40 ημέρες μετά τον ενημέρωσε ότι ο τίτλος του δανείου του έχει εκχωρηθεί σε εταιρία ειδικού σκοπού με έδρα το Δουβλίνο, και για αυτό λόγο αυτό πρέπει να απευθυνθεί στον εκδοχέα του.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτες τις τράπεζες, επιβάλλει το οικονομικό ξεγύμνωμα του δανειολήπτη, δυναμιτίζοντας εκ των προτέρων τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών. Πώς επιβάλλει στο δανειολήπτη να είναι συνεργάσιμός, όταν αφήνει τις τράπεζες να εφαρμόζουν κατά το δοκούν και τους νόμους και τους κανόνες, αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι οι τράπεζες είναι κράτος εν κράτει στην Ελλάδα;
Danioliptes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ