Χάθηκαν 200 δις από φόρους τα τελευταία 20 χρόνια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140429-003258.jpgΗ Ελλάδα έχει χάσει 200 δις ευρώ σε φόρους τα τελευταία 20 χρόνια εκτίμησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ Αναστάσιος Τζήκας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, λόγω της έλλειψης μηχανοργάνωσης των των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.
Όπως εξήγησε, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ και άλλων οργανισμών, το ύψος της παραοικονομίας στην Ελλάδα φτάνει τα 60 δισ. ευρώ και από το ποσό αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να εισπράττει πολύ εύκολα γύρω στα 20 δισ. φόρους κάθε χρόνο, από το 1994 μέχρι σήμερα, με την προϋπόθεση όμως ότι θα εντόπιζε τη φοροδιαφυγή, με τη χρήση ολοκληρωμένων συστημάτων μηχανοργάνωσης.

«Στη δεκαετία του ’90 η Ελλάδα διέθετε ένα πλούτο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας. Τότε η χώρα θα μπορούσε άνετα να οργανώσει τη μηχανοργάνωση, κάτι που έγινε την εποχή εκείνη στην Ιρλανδία, στο Ισραήλ, στη Φινλανδία, κ.α., με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής από την παραοοικονομία. Δεν έγινε όμως ολοκληρωμένα και η χώρα έχασε μια μοναδική ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ