«Ο Ιερός Αριθμός 7»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140429-081030.jpg

Μεγάλη στιγμή για τα πολιτιστικά μας πράγματα η πρώτη πανελλήνια εκτέλεση του ποιητικού έργου του Πέτρου Κασιμάτη «Ο Ιερός Αριθμός 7» σε μουσική προσέγγιση του κορυφαίου μας συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Το έργο του βραβευμένου Έλληνα συγγραφέα και δημοσιογράφου παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στη Ν. Υόρκη, με τεράστια επιτυχία , υπό τη διεύθυνση του μεγάλου συνθέτη
Γιάννη Μαρκόπουλου. Το βράδυ της Πέμπτης 8 Μάιου (8.30μμ) στην αίθουσα «Παρνασσός» θα παρουσιαστούν σημαντικά ανέκδοτα έργα του συνθέτη με νέους ταλαντούχους δημιουργούς , ενώ θα ακουστούν και γνωστά έργα για φωνή και πιάνο του κορυφαίου Έλληνα.
Την οργάνωση και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η γνωστή πιανίστα Μαριλίνα Τζελέπη ενώ κοντά της στο όμποε είναι η Ισιδώρα Κοψιδά, στο κλαρινέτο η Μίνα Τσάμου και στο φλάουτο η Ροδούλα Χατζή. Επίσης θα τραγουδήσουν η σοπράνο Κατερίνα Μηνά, ο τενόρος Στ. Γιαννούλης, ο βαρύτονος Κ. Κωνσταντάρας, ο βαθύφωνος Β. Κωστόπουλος και η σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου.
Πάντως όλα τα έργα που θα ακουστούν θα προκαλέσουν αίσθηση καθώς οι νέοι δημιουργοί δίνουν μια νέα οπτική διάσταση στο έργο του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. Τα κείμενα του ποιητικού έργου του Πέτρου Κασιμάτη θα αποδώσει ο βαθύτονος Β.Κωστόπουλος και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση η πανελλήνια πρώτη εκτέλεση του έργου το οποίο έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά και Γαλλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ