16/05/2021

Κοίτα να δεις που και αυτό θα έρθει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος…

vouli4545Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι το επόμενο στοίχημα της κυβέρνησης, αφού θέλουν να έχει περάσει μέχρι το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, μιας και την επόμενη μέρα θα συνεδριάσει το Eurogroup.

Όπως φαίνεται, το πάνε πίσω μέρα με τη μέρα, βάζοντας συνεχώς «τελευταίες πινελιές». Ωστόσο όπως όλα δείχνουν, μάλλον θα το πάνε στη Βουλή την τελευταία στιγμή, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν τη διαδικασία του κατεπείγοντος. (Βρε να βρεθεί κάτι σημαντικό που να μην βιάζεται σε αυτή τη χώρα;)

Το Μεσοπρόθεσμο σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει «λιτότητα» στο δημόσιο, με το οικονομικό επιτελείο να περιορίζει κατά πολύ τις κρατικές δαπάνες, ενώ θα υπάρχει και «μέριμνα» για τους φόρους.

Νέα μέτρα όπως λέει στη κυβέρνηση, μπορεί να μην υπάρξουν, αλλά αν επεκτείνεις τα ίδια υπάρχοντα, ή εφαρμόζεις αυτά που έχουν ψηφιστεί για ποιόν τελικά δεν θα είναι νέα μέτρα; Για τον κόσμο φυσικά και θα είναι.. Πάντως, οι μειώσεις κατά 5% μεσοσταθμικά στις επικουρικές συντάξεις θα υπάρξουν. Με το νέο ασφαλιστικό που έρχεται και με τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό να δούμε αν θα φέρουν και νέες περικοπές και πως θα τις ονομάσουν..

Πάντως, το Μεσοπρόθεσμο λένε οι πληροφορίες, θα φέρει αυξημένους φόρους κατά σχεδόν 2,6 δις ευρώ το 2015. Όχι όμως άμεσους, γιατί κατάλαβαν ότι από εκεί δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα παραπάνω. Απλά θα μας ταράξουν στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά κτλ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ