Με εγγύηση και περιοριστικούς όρους Κολλίρης-Βασιλάκος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

βασιλακοσΕλεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαριώτη, οι πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Γιώργος Κολλίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος που κατηγορούνται για την υπόθεση προμήθειας

του λεγόμενου “προγράμματος ηλεκτρονικού πολέμου”. Ο κ. Κολλίρης, στον οποίο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης 100.000 ευρώ, κατηγορείται για απιστία που αφορά στην αγορά το 2001 από το υπουργείο Άμυνας, 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης που παρείχε τη δυνατότητα υποκλοπής εχθρικών επικοινωνιών και δημιουργίας αντιμέτρων.

Αντίστοιχα, επίσης για την κατηγορία της απιστίας, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο κ. Βασιλάκος, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 50.000 ευρώ.

Στα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί για την υπόθεση του “ηλεκτρονικού πολέμου” αναφέρεται ότι η επίμαχη σύμβαση, συνολικού ύψους σχεδόν 72 εκατ. ευρώ που υπεγράφη το 2001 επί υπουργίας ‘Ακη Τσοχατζόπουλου με την εταιρία Sonak, συμφερόντων του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, ζημίωσε το Δημόσιο με το ποσό των 48.407.996 ευρώ πλέον των νόμιμων τόκων.

Από τα στοιχεία της ανάκρισης προκύπτει ότι το υπουργείο, με την υπογραφή της σύμβασης κατέβαλε το 50% του ποσού, ωστόσο δεν προχώρησε ποτέ η υλοποίηση της.

Επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, “όπως προκύπτει από το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που επέβλεψε τις δοκιμές πεδίου, που έλαβαν χώρα κατά το διάστημα από 10-9-2001 έως 15-9-2001, η εταιρεία προσκόμισε σύστημα κατώτερο του προσφερόμενου και σε χαρακτηριστικά και σε δυνατότητες και κατά συνέπεια, κατ΄εφαρμογή του ως άνω όρου, θα έπρεπε να μην αξιολογηθεί η προσφορά και να απορριφθεί”.

Ενώπιον του ανακριτή, ο κ. Βασιλάκος φέρεται, μεταξύ άλλων, να υποστήριξε ότι δεν κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρία, καθώς βάση της σύμβασης μόνο αν καθυστερούσε να παραδώσει υλικά μπορούσε να γίνει αυτό.

Για την ίδια υπόθεση τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή ο ιδιοκτήτης της Sonak Θωμάς Λιακουνάκος , μετά από προθεσμία που έχει λάβει για την απολογία του, καθώς ο εκπρόσωπός της, Ηλίας Αρκουμανέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ