ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140430-211556.jpg

Στις 18 Μαΐου καλούμαστε να αποφασίσουμε για την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση η οποία δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια εφάρμοσε χωρίς αντιστάσεις τις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης, και δεν λειτούργησε επαρκώς ως όφειλε, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.
Η περιφέρεια μπορεί να προσφέρει και να βελτιώσει την καθημερινότητα
των πολιτών ενεργοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχει στην διάθεσή της έτσι ώστε να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, προωθώντας και στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων της, ακούγοντας και εφαρμόζοντας και τις δικές τους προτάσεις. Εμείς προτείνουμε λαϊκές συνελεύσεις –συναντήσεις έτσι ώστε η ενημέρωση των πολιτών να είναι άμεση και ουσιαστική αλλά και για να μπορούμε να ακούσουμε τις ιδέες, τις προτάσεις και την κριτική τους και να μπορούμε να βελτιωνόμαστε και να κατευθύνουμε τους πόρους εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.
Μέσω προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισρέουν στην περιφέρεια πολλά εκατομμύρια ευρώ, ο σωστός σχεδιασμός και η εφαρμογή των σωστών προγραμμάτων μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη δίνοντας κίνητρα για την δημιουργία, μεταξύ άλλων, νέων επιχειρήσεων. Να προωθήσουμε τον τουρισμό, μεταξύ άλλων, βελτιώνοντας τις ήδη υπάρχουσες μαρίνες της Αττικής και δημιουργώντας νέες. Προωθώντας τον αγροτουρισμό, τον Θαλάσσιο-καταδυτικό τουρισμό και την κρουαζιέρα. Η ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού θα φέρει νέες επιχειρήσεις δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας καθώς επίσης έσοδα για το ίδιο το κράτος.
Με την σωστή οργάνωση και την στενή συνεργασία με τον εκάστοτε Δήμο μπορεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη δημιουργώντας προγράμματα που αποσκοπούν στην φροντίδα και προστασία αυτών των συμπολιτών μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Με την αξιοποίηση των ακίνητων που της ανήκουν και ακινήτων του Δημοσίου και Δήμων με τους οποίους μπορούμε να αναλάβουμε κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ακίνητη αυτή περιουσία που ρημάζει (υπάρχουν 200,000 κληροδοτήματα που ρημάζουν) προς όφελος των πολιτών πχ παροχή στέγης σε άστεγους – νηπιαγωγεία, πολιτιστικοί χώροι.
Πρέπει και οφείλουμε να φροντίσουμε για την διαχείριση των απορριμμάτων με τρόπο που εξυπηρετεί το συμφέρον των πολιτών της περιφερείας μας και όχι να διαχειριστούμε αυτό το ¨χρυσό¨ προς όφελος των λίγων. Σκοπεύουμε να καταργήσουμε τον νυν περιφερειακό σχεδιασμό οποίος στόχο έχει την διατήρηση σχεδόν του συνόλου των απορριμμάτων σε σύμμεικτη κατάσταση για να τα οδηγήσει στην βιοξήρανση και στην παραγωγή RDF με μεγάλο οικολογικό, κατασκευαστικό και διαχειριστικό κόστος, και όχι να εστιάσει στην πρόληψη και την ανακύκλωση.
Η περιφέρεια μας είναι καλά ¨προικισμένη¨ με παραλίες, πάρκα, νησιά και αρχαίο πολιτισμό, οφείλουμε όχι μόνο να αναδείξουμε τις ομορφιές της αλλά και να διαφυλάξουμε την πλούσια κληρονομία της έτσι ώστε η Περιφέρεια Αττικής να γίνει πόλος έλξης και θαυμασμού.
Στις 18 Μαΐου καλούμαστε όλοι μαζί να γίνουμε ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ στο δικό μας ΑΥΡΙΟ.
ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΛΗΣΗ,
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ
ΜΑΡΙΑ –ΒΙΟΛΕΤΑ ΜΠΕΛΛΟΥ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
«ΑΤΤΙΚΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ