Βρούτσης: Ναι θα κόψω εφάπαξ και επικουρικές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
vroutsis
Ομολογία-σοκ  για επικουρικές και εφάπαξ από τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση στο πλαίσιο του Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Ζάππειο Μέγαρο.


Ούτε λίγο ούτε πολύ ομολόγησε το μεγάλο μαχαίρι στις συντάξεις που έρχεται μετά τις εκλογές βαπτίζοντας το αναπροσαρμογές στις επικουρικές από τον Ιούλιο του 2014 καθώς και στα εφάπαξ – αναγκαίες και δίκαιες – όπως είπε χαρακτηριστικά καθώς χάρη σ’ αυτές τις αναπροσαρμογές, οι συντάξεις και τα εφάπαξ διασφαλίστηκαν για τις επόμενες γενιές και τα ταμεία στο εξής δεν πρόκειται να εμφανίσουν ελλείμματα.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγες μέρες ο κ. Βρούτσης προέβλεψε ότι οι μειώσεις στις επικουρικές θα είναι μικρές κάτω από 5%. Η εκτίμηση επιβεβαιώνεται και από τον πίνακα με τις παρεμβάσεις δαπανών στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα όπου προϋπολογίζεται μειωμένη δαπάνη προς τα επικουρικά ταμεία τα επόμενα χρόνια  λόγω της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία.

Αναφερόμενος επίσης στην εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 3863/2010 με άξονα τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ από το 2015, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν «βίαιες προσαρμογές και αναταράξεις στις σχέσεις των συνταξιούχων με το ασφαλιστικό σύστημα».

Ο Υπουργός Εργασίας επεσήμανε, ακόμη, ότι υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης της ανεργίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ποσοστό της ανεργίας θα φθάσει το 15,9% έως το 2018, από 25% το 2014, όπως προβλέπεται από το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015 – 2018.

Αναφερόμενος στο θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ο κοινοτικός επίτροπος αρμόδιος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, Λάζλο Άντορ, ανέφερε ότι η Επιτροπή συνιστά στα κράτη-μέλη να εξαλείψουν τις εξαιρέσεις και να αυξήσουν τα όρια ηλικίας όπου απαιτείται. Αναγνώρισε όμως ότι η προσπάθεια αυτή έχει πάρει περισσότερο χρόνο από εκείνον που είχε προβλεφθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ