Επειδή πασοκοποίησαν τα επιμελητήρια, τωρα τα καταργούν. Η κλασική, προδοτική σημιτική ιστορία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140501-095739.jpgΚρετινισμού συνέχεια.
Σταματάει η υποχρεωτική συνδρομή στα επιμελητήρια. Άλλο ένα μέτρο στην αρχή του Πονάει χέρι Κόβω χέρι , όμως το καλό χέρι και όχι αυτό που πονάει.
Όπως στον ΟΣΕ δηλαδή. Επειδή κάποια λαμόγια έκλεβαν στις
εμπορευματικές μεταφορές, έκλεισαν την σιδηροδρομική μεταφορά εμπορευμάτων. Με την λογική αυτή αν ένας ιδιωτικός υπάλληλος έκλεβε την επιχείρησή του, θα έκλεινε ο επιχειρηματίας την επιχείρησή του.
Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τα επιμελητήρια . Καταργείται η υποχρεωτικότητα της συνδρομής. Εκ πρώτης όψεως το μέτρο ακούγεται σωστό. Με χαρά δεν θα πλήρωνα τα 70 ευρώ στο ανύπαρκτο Οικονομικό Επιμελητήριο του οποίου είμαι μέλος και τα 250 ευρώ του αστείου Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου .
Σήμερα ο θεσμός των επιμελητηρίων είναι όντως ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ . Διάφορα κομματικοποιημένα λουλούδια του επιχειρηματικού κόσμου, στελέχωναν ανίκανες διοικήσεις επιμελητηρίων όπου το μόνο που έκαναν ήταν να ανεβάζουν τις συνδρομές για να χρηματοδοτούν ανύπαρκτες δράσεις και ταξίδια αναψυχής των διοικούντων .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα παράνοιας είναι το Οικονομικό επιμελητήριο. Με υποψήφιους, άκουσον άκουσον εφοριακούς. ΑΠΟΛΥΤΑ κομματικοποιημένοι και με την βοήθεια των κομματικών στρατών , φυσικά εξελέγησαν πανηγυρικά . Δηλαδή ο ελεγκτής(εφοριακός) έγινε πρόεδρος του ελεγχόμενου(λογιστή , οικονομολόγου) και ελέγχει το επιμελητήριο του , η απόλυτη ξεφτίλα των θεσμών.
Σε όλες τις προηγμένες χώρες τα επιμελητήρια είναι κύριος μοχλός ανάπτυξης .Υποστηρίζουν κυρίως μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να επιμορφωθούν να εκμοντερνιστούν και να ενισχύσουν την εξωστρέφεια τους. Το απόλυτο πετυχημένο παράδειγμα το επιμελητήριο του Hong Kong.
Τα σωστά επιμελητήρια είναι κοινωνικό κεφάλαιο, είναι το ποιο σημαντικό εργαλείο ,εξωστρέφειας και προώθησης του μέλους του. Στην ιστοσελίδα του επιμελητηρίου θα πάει ο ξένος αγοραστής πρώτα , η οποία λόγω στης μαζικής επισκεψημότητας θα εμφανίζεται πρώτη στις μηχανές αναζήτησης.
Η μη υποχρέωση συνδρομής σε αυτά και χωρίς χρηματοδότηση θα τα εξαφανιστούν. Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου απαιτείται και συμμετοχή των μελών φυσικά.
Από τα μνημόνια και την υπανάπτυξη δεν θα βγούμε με ευχές και σχέδια επί χάρτου. Στοχευμένες δράσεις , δουλειά και δυνατά εργαλεία απαιτούνται.
paragoume.wordpress.com
Γεωργιάδης Ανέστης
(Ο τίτλος δικός μας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ