Αφού δεν βγήκαμε στους δρόμους, τουλάχιστον, ας τους μαυρίσουμε!…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μαγια
«Αν είναι ο λάκκος σου
πολύ βαθύς,
χρέος με τα χέρια σου
να σηκωθείς!
Χάιντε θύμα, χάιντε ψώνιο
χάιντε Σύμβολο αιώνιο!
Αν ξυπνήσεις, μονομιάς
θα ‘ρτη ανάποδα ο ντουνιάς»
(Κώστας Βάρναλης)
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τους κυβερνητικούς υπηρέτες των Γερμανών νεοαποικιοκρατών.
Οσο πιο μικρή είναι η αποχή στις ευρωεκλογές της 25ης Μαίου τόσο πιο μεγάλη ήττα θα υποστούν. Κι όσο πιο
παταγώδης είναι η συντριβή τόσο πιο γρήγορα θα προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές. Τόσο απλά!
Ουδέποτε, μετά τη δικτατορία, δεν έφτασε σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης ο Έλληνας, να ικετεύει και να διακινδυνεύει τη σωματική του ακεραιότητα για μια σακούλα δωρεάν ζαρζαβατικά.
Δεν χρειάστηκε, παρά η απόφαση των παραγωγών λαϊκών αγορών να μοιράσουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά για να κονιορτοποιηθεί το κυβερνητικό success story και να αναδειχτεί η τραγωδία που βιώνει η ελληνική κοινωνία.
Κάπου εδώ πέφτει η αυλαία του «πρωτογενούς πλεονάσματος», της «εξόδου στις αγορές», της «Ελλάδας που επιστρέφει», όχι βέβαια στην ανάπτυξη, αλλά στο σκοτεινό παρελθόν της, το οποίο νομίζαμε ότι είχε αφήσει οριστικά πίσω.
Μέχρι την ημερομηνία των ευρωεκλογών, οι κυβερνώντες και οι συνεργάτες τους στα media της Διαπλοκής θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια να μας πείσουν ότι σωθήκαμε. Ότι και αυτό το μεσοπρόθεσμο θα είναι το τελευταίο. Και τα μέτρα που περιλαμβάνει θα είναι τα τελευταία των… τελευταίων. Πως, αν τους ξαναψηφίσουμε, τότε η πορεία προς την επιτυχία και την ανάπτυξη είναι εξασφαλισμένη…
Σαν μετρ της πολιτικής απάτης, ψεύδονται ασύστολα, με σκοπό τη διατήρησή τους στην εξουσία. Διαψεύδουν ακόμη και αυτά που έχουν υπογράψει. Κρύβουν επιμελώς τη φονική μετεκλογική ατζέντα, το νέο πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας σε μια περίοδο που η οικονομία εισέρχεται βαθύτερα στο τούνελ της κρίσης.
Η νέα επικαιροποίηση του μνημονίου προβλέπει, εκτός από το μαχαίρι στις συντάξεις (εφάπαξ και επικουρικές), νέο ασφαλιστικό τον Οκτώβριο, αύξηση του ορίου απολύσεων στο 10% και μέχρι 30 άτομα το μήνα, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στις επιχειρήσεις που απασχολούν από 300 εργαζομένους και άνω, το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ύψους 7,7 δισ. ευρό, μέσω πρόσθετων επώδυνων μέτρων, το άνοιγμα των πλειστηριασμών, ώστε τα σπίτια να αλλάζουν χέρια σε χρόνο dt και μάλιστα στο ένα τρίτο της αντικειμενικής τους αξίας κ.ο.κ.
Αφού δεν βγήκαμε στους δρόμους, τουλάχιστον, ας μην επιτρέψουμε να περάσουν τα δόλια σχέδια της αποχής και διεξόδου της οργής προς κόμματα-αμορτισέρ του σάπιου συστήματος. Ας ψηφίσουμε, επιτέλους, για τα παιδιά μας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ