Η επιστολή του διεθνούς Οργανισμού αφήνει έκθετο τον κ. Λοβέρδο, καθώς καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του, σύμφωνα με τους οποίους ο
ίδιος ως υφυπουργός Εξωτερικών ενέκρινε τα «αμαρτωλά» κονδύλια για τη συγκεκριμένη ΜΚΟ, επειδή συνεργαζόταν με τον ΟΗΕ και «έκανε καλή δουλειά». Τη δουλειά αυτή είχε εποπτεύσει ιδίοις όμασι ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος είχε ταξιδέψει στον Λίβανο και είχε παρευρεθεί σε επίδειξη «βιτρίνας» -όπως αποδείχτηκε- της ΜΚΟ, σε ελεγχόμενη απενεργοποίηση ναρκών, στην περιοχή Ναμπατίγιε.
Ο ΟΗΕ στην απάντησή του ξεκαθάρισε πως οι δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης δεν έλαβαν ποτέ πιστοποίηση ή επικύρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, ούτε τα σώματα UNIFIL και UNMAS συνεργάστηκαν μαζί της, «αδειάζοντας» τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών.
Παρά την αποκάλυψη εδώ και δέκα περίπου μέρες, ο κ. Λοβέρδος δεν έχει θεωρήσει απαραίτητο να δώσει μια απάντηση, αν και εμφανίζεται λαλίστατος σε συνεντεύξεις των τελευταίων ημερών, διεκδικώντας για τον εαυτό του «ρόλο-κλειδί» στην επανασυγκρότηση του κεντροαριστερού πόλου μετά τις εκλογές της 25ης Μαΐου.
Τα 7.841.064 ευρώ, τα οποία ενέκρινε για τη ΜΚΟ «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» το διάστημα 2002-2004, μάλλον θεωρούνται «ψιλά γράμματα» στο επιβαρυμένο του πρόγραμμα, μεταξύ επαφών με στελέχη της κεντροαριστεράς και κοινωνικών μηνυμάτων, όπως «ο αθλητισμός είναι υγεία», μήνυμα που θέλησε να στείλει στους πολίτες με τη συμμετοχή του στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή.
Το θέμα είναι πότε θα σπάσει αυτή η «προεκλογική σιωπή», τη στιγμή που η ελληνική δικαιοσύνη έχει ασκήσει διώξεις, υπάρχουν προφυλακίσεις και ο κ. Λοβέρδος, πλέον χωρίς την κάλυψη του ΟΗΕ, φέρεται να παρουσιάζεται ως ο άνθρωπος που ενέκρινε τεράστια ποσά για έργα «βιτρίνας» κατά τις καταγγελίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού λαού.