Διήγηση σοκ για τους ναζί Ουκρανούς

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
odisosΜια διήγηση σοκ για τα σχέδια των ουκρανών νεοναζί στο κτίριο συνδικάτων στην Οδησσό αποκαλύπτει τι κρύβεται πίσω από τις συγκλονιστικές εικόνες που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο με τις φλόγες να τυλίγουν τους ορόφους και τις πληροφορίες για τους νεκρούς, μία επιζήσασα δίνει τη δική της μαρτυρία στο Russia Today. Η Τατιάνα Ιβανένκο βρισκόταν

 
μέσα στο κτίριο όταν το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο άρχισε να πετά βόμβες μολότοφ και όταν οι πρώτες σφαίρες ξεκίνησαν να πέφτουν.
«Βρισκόμουν στο κτίριο και ανεβαίνοντας τις σκάλες προσπαθούσαμε να εμποδίσουμε (τους εθνικιστές) να μπουν στο χώρο. Το πλήθος μεγάλωνε ολοένα περισσότερο. Έρχονταν από κάθε πλευρά. Κανείς δεν περίμενε τέτοια βιαιότητα. Ήταν πολύ αργά για να ξεφύγεις», είπε κοιτώντας ασταμάτητα τα πλάνα που μεταδίδονταν σε οθόνη που βρισκόταν δίπλα της.
Η Ιβανένκο θυμήθηκε πως μόλις ξεκίνησαν να πέφτουν οι πρώτες βόμβες μολότοφ, οι όροφοι του κτιρίου τυλίχτηκαν στις φλόγες.
«Πετούσαν και πυροτεχνήματα, έτσι ο κόσμος που καθόταν στο δάπεδο δε μπορούσε να δει. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιείς ότι δε μπορείς να βοηθήσεις αυτόν τον κόσμο και έτσι προσπαθείς να σώσεις τον εαυτό σου. Το εξαγριωμένο πλήθος φώναζε ότι δε θα άφηνε κανέναν από το κτίριο να βγει ζωντανός. Η αστυνομία ήταν αδρανής, δεν έκανε τίποτα. Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες ήταν ήδη πολύ αργά γιατί πολλοί είχαν ήδη πεθάνει. Ακόμα και ο πλησιέστερος σταθμός της πυροσβεστικής απέχει μόλις 700 μέτρα από το σημείο. Περίπου 17 χούλιγκαν αποτελείωναν τον κόσμο με ρόπαλα», υποστήριξε η νεαρή γυναίκα.
Μάλιστα, δήλωσε πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν από το δρόμο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «τρεις ακτιβιστές και ένας αστυνομικός».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν οι άγνωστοι πυροβολούσαν προς το κτίριο, απάντησε καταφατικά καλώντας το κοινό να δει βίντεο που απεικονίζεται άνδρας με γιλέκο να ανοίγει πυρ, χωρίς ωστόσο να διακρίνεται προς ποια κατεύθυνση.
Ωστόσο, αυτό που συγκλονίζει από τη μαρτυρία της Ιβανένκο, είναι ότι πολλοί άλλοι στραγγαλίστηκαν, ενώ άλλοι κατόρθωσαν να διαφύγουν.
«Οι ακτιβιστές υπέρ της ουκρανικής κυβέρνησης κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και εκτέλεσαν κάποιους που αποπειράθηκαν να ξεφύγουν. Άλλους τους πέταξαν από τα παράθυρα», ισχυρίστηκε η επιζήσασα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ