Το "κρυφό" σχέδιο που τρέμουν αν δεν τους βγει!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140510-001109.jpgΤο μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε και τα μέτρα των 7,7 δις που ζητά η τρόικα για τα επόμενα έτη είναι προ των πυλών. 150 βουλευτές ψήφισαν χωρίς να γνωρίζουν τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους Υπουργείο Οικονομικών και τρόικα, αφού δεν υπάρχει κοστολόγηση των μέτρων.
Το κρυφό σχέδιο λοιπόν, θα υλοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, όπως μας λένε στο Ολυμπία. Τότε, θα αναθεωρήσουν το αναθεωρημένο μεσοπρόθεσμο, αφού έχουν στα χέρια τους τα πρώτα στοιχεία ή τουλάχιστον τις πρώτες ενδείξεις για το να οι τράπεζες θα χρειαστούν και επιπλέον κεφάλαια.

Τα “κόκκινα” δάνεια αυξάνονται μήνα με τον μήνα. Αν η ΕΚΤ κρίνει ότι οι ελληνικές τραπεζες χρειαστούν και νέα κεφάλαια, τότε τα 11,4 δις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα διατεθούν γι’ αυτό το λόγο. Αν δεν απαιτηθούν, και βρεθεί τρόπος να διαχειριστούν τα 70 δις των κόκκινων δανείων, τότε η τρόικα για να σώσει την κατάσταση και το όνομά της, θα επιτρέψει να δοθούν στο χρηματοδοτικό κενό του 2016 και των επόμενων ετών ή για ό,τι άλλο κρίνει.
Το “σχέδιο” αποκάλυψε ο Στουρνάρας στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, καθώς μέχρι στιγμής “κύκλοι” του Υπουργείου Οικονομικών έκαναν διαρροές όλο αυτό τον καιρό ότι η τρόικα δεν θέλει να ακούει καν το ενδεχόμενο τα λεφτά του ΤΧΣ να πανε οπουδήποτε αλλού εκτός από τις τράπεζες.
Φανταστείτε τι θα γίνει, αν οι τράπεζες χρειαστούν αυτά τα χρήματα και η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει τα κενά με άλλο τρόπο.. Με ποιον άραγε;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ