Ο χρυσός της Θράκης για την προστασία του προσωπικού απορρήτου επικοινωνιών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140511-003553.jpg

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά χρήσιμη πρόταση-προγραμματική δήλωση έκανε ο Γιάννης Αννουσάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο οποίος είναι γνωστός για τη δράση του υπέρ των καταναλωτών από τη θέση του Προέδρου στο ΙΝ.ΚΑ. Κρήτης και Αντιπροέδρου στη Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.
Σε ανακοίνωσή του συνδέει τα χρυσωρυχεία στη Θράκη (αλλά προφανώς και άλλα στην Ελλάδα) με τη δυνατότητα αντί να εξορυχτεί ο χρυσός, που
οδηγεί σε πιθανή καταστροφή του περιβάλλοντος, να παραμείνει το κοίτασμα εκεί που είναι και ο ορεινός όγκος που το περιέχει να διαμορφωθεί σε προστατευμένη εγκατάσταση που θα φιλοξενεί κέντρα δεδομένων (Data Centers) μεγάλων εταιριών επικοινωνίας όπως Google, Yahoo, Facebook, Skype, κλπ αλλά και κέντρα δεδομένων εταιριών φιλοξενίας ιστοσελίδων (Web hosting). Η καινοτομία είναι ότι αυτά (με την επιπλέον θωράκιση στο ήδη υπάρχον μεταλλικό περιεχόμενο του εδάφους) τα δεδομένα θα προστατεύονται ακόμη και από ηλεκτρομαγνητική επίθεση και με εισαγωγή ελληνικής και εστιασμένης ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία του προσωπικού απορρήτου (αυτή που ο ίδιος προφανώς θα προωθήσει), οι χρήστες και συνδρομητές τέτοιων υπηρεσιών από μεγάλες εταιρίες θα είναι βέβαιοι ότι ο Μεγάλος Αδελφός δεν θα παρακολουθεί τις επικοινωνίες τους, ούτε θα κόβει τις σελίδες τους όποτε γουστάρει ο οποιοσδήποτε.
Είχαμε γράψει πρόσφατα (http://www.hellasforce.com/blog/evropaiki-ipokrisia-1-aperripsan-elliniko-programma-dimosiografikis-katharsis-ke-asfalias-dimosiografikon-epikinonion/) για μία απαράδεκτη απόρριψη ελληνικού προγράμματος προστασίας επικοινωνιών και η πρωτοβουλία του κ. Αννουσάκη αποτελεί πρόταση που πρέπει να αξιολογηθεί. Οι τοπικοί παράγοντες στην Θράκη (και αλλού) θα πρέπει να λάβουν θέση. ΠΡΙΝ από τις εκλογές βέβαια.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
Ο χρυσός της Θράκης για την προστασία του προσωπικού απορρήτου επικοινωνιών
Ο ασφαλής κλωβός των προσωπικών δεδομένων μας στο διαδίκτυο.
Η Πρόταση – Λύση.
​Με την ιδιότητα ως υποψήφιου στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ως μέλος ΔΣ του Ινστιτούτου Καταναλωτή (ΙΝΚΑ), θεωρώ πολύ σημαντικό να αναφερθώ σε έναν τομέα που έχει ζωτική τοπική σημασία για τον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, της Θράκης και άλλων ελληνικών περιοχών, μετά από διαδικτυακή ενημέρωσή μου. Ταυτόχρονα η προτεινόμενη λύση-πιλότος μπορεί να έχει πολύ θετικό αντίκτυπο σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου στην προστασία του προσωπικού απορρήτου των επικοινωνιών τους.
Αναφέρομαι στο συνδυασμένο θέμα:
(1) των Χρυσωρυχείων στην περιοχή της Θράκης και
(2) στα δικαιώματα των καταναλωτών (Ελλήνων και ξένων), οι οποίοι χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες επικοινωνίας είτε ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Gmail, Yahoo, Hotmail, κλπ), είτε κοινωνικής δικτύωσης (facebook, κλπ), είτε άλλης μορφής (Skype, Youtube, κλπ), είτε απλή φιλοξενία ιστοσελίδων web hosting.
​Τα ακόλουθα είναι συνοπτική πρόταση αλλά και δέσμευσή μου για τοπική και ευρωπαϊκή δράση, αν εκλεγώ, για την επίλυση του τεράστιου «τοπικού» θέματος των κινδύνων από την στενής οικονομικής επιλογής, εξόρυξη χρυσού και την ανάγκη για ασφαλή πρόταση, σε συνδυασμό με την εξάλειψη του κάθε παράνομου συμφέροντος και κάθε άλλου ελέγχου χωρίς νόμιμη άδεια των προσωπικών επικοινωνιών και δεδομένων μας.
​Η υπόθεση Snowden, (που ερευνάται συνεχιστικά στα Δικαστήρια της Ε.Ε.) ο οποίος αποκάλυψε την μαζική παρακολούθηση επικοινωνιών τόσο από τις Υπηρεσίες Πληροφοριών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού όσο και από την Ευρώπη, ανασύρει στην επιφάνεια το θέμα της απομάκρυνσης των Κέντρων Δεδομένων μεγάλων εταιριών όπως η Google, Yahoo, Youtube, Skype, Facebook, κλπ, από το αποδειγμένα ανασφαλές έδαφος που βρίσκονται και από τον έλεγχο από τις εκεί τοπικές υπηρεσίες πληροφοριών με μη νόμιμο και μη ηθικό αυθαίρετο τρόπο.
Οι εταιρίες σήμερα έχουν υποχρέωση ή ουσιαστικά εκβιάζονται να εφαρμόζουν ή να ανέχονται μαζικές υποκλοπές των επικοινωνιών των συνδρομητών-χρηστών τους, χωρίς οι ίδιοι οι χρήστες να το γνωρίζουν ή να το έχουν επιτρέψει φυσικά.
Έλληνες και άλλοι πολίτες υποχρεωνόμαστε να είμαστε κάτω από την ανελεύθερη επί μέρους νομοθεσία δυτικών κυβερνήσεων σε κράτη η από οπουδήποτε αλλού που λειτουργούν οι εν λόγω εταιρίες, χωρίς δικλείδες ασφαλείας δηλαδή.
​Για όλα αυτά που είναι μεγάλα και πολύ σοβαρά, το σπίτι μας χωρίς τοίχους και ταβάνι δηλαδή, η δημιουργία κατάλληλης υποδομής και νομικού περιβάλλοντος (που θα υποστηριχθεί με διεθνή κινητοποίηση-λόμπινγκ) στην Ευρώπη, Ελλάδα και ειδικά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, θα βοηθήσει πολύ με την ασφάλεια που παρέχουν τα μεταλλικά πέπλα στα χρυσοφόρα όρη μας, με την μετεγκατάσταση εδώ, αυτών και τέτοιων Κέντρων Δεδομένων.
Η ορεινή κωνοειδής φύση του εδάφους με την ύπαρξη φυσικών συσσωρεύσεων μετάλλων όπως ο χρυσός, μπορεί δίνει ακριβώς την φυσική προστασία από επόμενους νέους σοβαρούς κινδύνους, επιπλέον βέβαια με την αντίστοιχη ηλεκτρομαγνητική και δομική θωράκιση. Είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση παραγωγικής και οικονομικής αξιοποίησης αντί για την απλή εξόρυξη του χρυσού.
Μέχρι σήμερα, η αφαίρεση και πώληση του χρυσού, αργύρου, κλπ θεωρούνταν επικερδής οικονομική δραστηριότητα, αν και αντιστοιχούσε αρνητικά στο περιβάλλον που δεχόταν μεγάλη υποβάθμιση.
Με την νέα προσέγγιση – πρότασή μου, η αξιοποίηση με διατήρηση του μετάλλου εντός των ορεινών όγκων και υπεδάφους, αποτελεί Βασική Υποδομή για την ανάπτυξη φυσικά θωρακισμένων υπόγειων και επιφανειακών κτιριακών εγκαταστάσεων αποθήκευσης, διακίνησης και διατήρησης κάθε είδους δεδομένων και δικτύων και η αξία και το οικονομικό αποτέλεσμα της ποσότητας του μετάλλου θα πολλαπλασιάζεται λόγω της σημασίας και αξίας των δεδομένων που θα προστατεύει ο πάμπλουτος όγκος μετάλλου.
Εφ όσον γίνει δεκτή η πρότασή μου θα έχουμε την αξία του πολύτιμου μετάλλου που θα παραμένει στην θέση του εντός των ορέων μας, πολλαπλασιαζόμενη από το αποτέλεσμα και την αξία των δεδομένων που θα προστατεύει απόλυτα, σε συνδυασμό με όλες τις άλλες θωρακίσεις.
Μπορούν και θα αναπτυχθούν κτιριακές δομές ασφαλούς φύλαξης δεδομένων και πληροφοριών, όπως επίσης δικτύων δεδομένων μέσα στους εδαφικούς όγκους όπου σχεδιαζόταν να γίνουν ορυχεία εξόρυξης χρυσού, κλπ με τις γνωστές αμφιλεγόμενες μεθόδους για την περιβαλλοντική ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων.
Το οικονομικό όφελος για την Ελλάδα και την γύρω περιοχή θα είναι εξαιρετικά μεγαλύτερο, αν ο χρυσός, άργυρος κλπ διατηρηθεί για την προστασία δεδομένων που αναφέρουμε παρακάτω, παρά αν αφαιρεθεί για να χρησιμοποιηθεί από άλλους για απλές καταναλωτικές χρήσεις.
​Η εγκατάσταση προσφέρει προστασία δεδομένων και από μεγάλες φυσικές καταστροφές, ανθρώπινα προκαλούμενες καταστροφές μέχρι και από ηλεκτρομαγνητική επίθεση που καταστρέφει ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά κυκλώματα και μαγνητικά αποθηκευμένα δεδομένα.
Ο χρυσός, άργυρος κλπ αποτελούν πολύ καλούς, άριστους αγωγούς του ηλεκτρισμού και μέσα πλήρους θωράκισης από ηλεκτρομαγνητικές επιθέσεις διότι γειώνουν πολύ καλύτερα τον τεράστιο ηλεκτρισμό που παράγεται από μία ηλεκτρομαγνητική επίθεση.
Αποτελούν φυσικό Κλωβό Faraday και ειδικά ο χρυσός δεν διαβρώνεται και διατηρείται όπως είναι. Επίσης, ο ορεινός όγκος μπορεί εκ του φυσικού του να αποτελέσει φυσική προστασία από συμβατικούς παράγοντες καταστροφής.
Συνεπώς, η υπόγεια εγκατάσταση όταν δημιουργείται σε έδαφος που έχει μεγάλη συγκέντρωση μετάλλου, παρέχει την ενσωματωμένη πρόσθετη προστασία από μεγάλα ηλεκτρικά πεδία μετά από ηλεκτρομαγνητικό «βομβαρδισμό», κάτι που είναι η σοβαρότερη απειλή της ανθρωπότητας σήμερα, διότι τα ηλεκτρομαγνητικά όπλα έχουν γίνει μικρότερα, αφανή, εύχρηστα και πολύ ισχυρά.
​Η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, επιπλέον, θα εμπλουτιστεί, ώστε, μόνο με δικαστικό ένταλμα και χωρίς μόνιμες «ειδικές περιστάσεις» να μπορεί να υποκλαπεί επικοινωνία ή να μπλοκαριστεί μία ιστοσελίδα και μόνο για σύντομο και ορισμένο χρονικό διάστημα (εκτός αν πρόκειται για εξόφθαλμη παρανομία όπως απαγορευμένης πορνογραφίας, κακοποίησης παιδιών, τρομοκρατίας, κλπ).
Έτσι, εταιρίες όπως η Google, Yahoo, Youtube, Skype, Facebook, κλπ θα μπορούν να αποδείξουν σε όσους τις εμπιστεύονται, ότι όταν τους προσφέρονται ευκαιρίες για να αποδεσμευθούν από τον αυθαίρετο κυβερνητικό έλεγχο, χρησιμοποιούν τις ευκαιρίες και μεταφέρουν τα Κέντρα Δεδομένων τους σε περιοχή όπου προστατεύονται φυσικά και νομικά, σέβονται το κοινό και αξιοποιούν την ευκαιρία.
Αυτό είναι και το πρωτεύον κριτήριο αξιοπιστίας και ασφάλειας για τους χρήστες ώστε να μπορούν να δουν ποιες εταιρίες να εμπιστευθούν και ποιες ανέχονται η συναινούν να τους εκμεταλλεύονται. Η ίδια η πίεση – επιλεκτικότητα των χρηστών τους, σε κάποιο χρονικό διάστημα ορισμένων ή αρκετών μηνών, θα τις οδηγήσει να επιλέξουν αυτό που προστατεύει την ελευθερία, τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους.
​Η μετεγκατάσταση των εταιριών θα τους επιτρέψει στο νομικό νέο πλαίσιο, να μην υποχρεώνονται να εφαρμόζουν καμία από τις διάφορες αυθαίρετες κυβερνητικές εντολές η αιτήσεις για υποκλοπές και θα έχουν ειδικές και απόλυτα ασφαλείς εγκαταστάσεις λειτουργίας.
Συνεπώς, θα έχουν τόσο νομική κάλυψη για την μη παραβίαση των δικαιωμάτων των συνδρομητών-χρηστών τους, όσο και φυσική προστασία των δεδομένων τους μέσα σε ειδικές εγκαταστάσεις για αντιμετώπιση ακόμη και εξελιγμένων ηλεκτρομαγνητικών επιθέσεων.
​Στην έκταση μπορούν να εγκατασταθούν και εταιρίες που θέλουν να προστατεύσουν πολύτιμα έγγραφα και στοιχεία όπως πατέντες, εταιρικά δεδομένα και γενικά δεδομένα που χρειάζονται να διασωθούν οπωσδήποτε. Ακόμη και επιστημονικές εργασίες μπορούν να αποθηκευτούν.
​Μία τέτοια προσέγγιση δίνει πολλαπλά καλύτερη λύση στο βαρύ πρόβλημα των χρυσωρυχείων, διότι αποτελεί για την ανθρωπότητα πολύ αποδοτικότερη λύση και για την περιοχή τόσο οικονομικά όσο και στρατηγικά και περιβαλλοντικά.
Είναι προφανές ότι ενισχύει το αναπτυξιακό δυναμικό της Θράκης και άλλων περιοχών – μεταλλεία χρυσού και αργύρου, αφού η τηλεπικοινωνιακή υποδομή για την στήριξη της λειτουργίας των τεράστιων Κέντρων Δεδομένων θα αναβαθμίσει τηλεπικοινωνιακά και τεχνολογικά όλη την περιοχή, ώστε θα είναι ελκυστική η εγκατάσταση εταιριών.
Η ανεργία επίσης θα μειωθεί και η κάθε περιοχή θα κατοχυρωθεί διεθνώς στην συνείδηση των ανθρώπων, ως επιχειρηματικός χώρος – κόμβος που ενισχύει την ελευθερία της έκφρασης και του σεβασμού ατομικών δικαιωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ