10/04/2021

Ο Κυνικός και το «ποταμίσιο» PREΤTY BRA

Εικόνα

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

 Ρε συ Γάτε!

Τι είναι αυτό τα πράγμα αδελφέ μου με τον Θεοδωράκη!

Η τηλεοπτική του προβολή, θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τα διαφημιστικά του PREΤTY BRA!! Μιλάμε για ταινίες μικρού μήκους! Άσε που τα βλέπεις συνεχώς και παντού. Κανονική πλύση εγκεφάλου! Σε σημείο, που να σε κάνει να θέλεις να παραγγείλεις ένα σετ στηθόδεσμων, ακόμη και αν δεν έχεις στήθη, ή να πας και να ψηφίσεις το Ποτάμι, παρόλο που απεχθάνεσαι τις ποταμίσιες πιτσιλωτές «πέστροφες»!

Έβλεπα τυχαία χθες στη δημόσια ΞΕΝΕΡΙΤ, ένα τηλεοπτικό του σποτ, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε πέντε, αλλά σχεδόν δέκα ολόκληρα λεπτά!! Ήταν από ομιλίες του σε βουνά, σε κάμπους και σε παραλίες! Καμιά εκατοστή άνθρωποι στην καλύτερη περίπτωση, παρά τα τόσα τοις εκατό, που του δίνουν οι καιροσκόποι!!

Πολλά κοντινά πλάνα, σε διάφορες παραλλαγές. Ο Θεοδωράκης με μπουφάν στη βροχή, ο Θεοδωράκης με πουκάμισο και μπλου τζην, ο Θεοδωράκης με κοντομάνικο μπλουζάκι και ψάθινο καουμπόικο καπέλο στον ήλιο κλπ. Παντός καιρού και γούστου!

Άσε δε, που από τα πολλά κουνήματα που έκανε ζαλίστηκα στο τέλος! Αυτές δεν είναι ομιλίες, ρε Γάτε, αυτό είναι Break Dance στην πλατεία!! Και, αν με ρωτήσεις, δεν κατάλαβα τι έλεγε, γιατί την προσοχή μου τράβαγαν τα απεγνωσμένα χέρια του, στην προσπάθεια τους να πείσουν για όλα αυτά, που έλεγε με το στόμα του!

Είναι, έλεγε, «φτωχά» τα οικονομικά του Ποταμιού του! Αυτός πήγε εκεί στη συγκέντρωση του χωριού με τραίνο και θα φύγει, λέει, με το ΚΤΕΛ!! Ακούς Γάτε;;

Και αυτά τα τηλεοπτικά σεντόνια της προβολής του, εδώ και μήνες, ποιος τα πληρώνει ρε αδελφέ;; Πως δίνεται τόσος πανάκριβος τηλεοπτικός χρόνος σε ένα ενέργημα των δύο μηνών, όταν ολόκληρα κόμματα, είναι παραγκωνισμένα, για να μην πω για άλλους, που είναι εξαφανισμένοι από τις οθόνες;

 Ο χρόνος είναι χρήμα!

Και το χρήμα αγοράζει χρόνο!

Όμως αυτός, δηλώνει «φτωχός»!

Ναι! Ναι! Έχεις δίκιο Γάτε!

Είναι θολό αυτό το ποτάμι!

 

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί

Γ.Γ.Γ

http://peritexnisologos.blogspot.gr/2014/05/prety-bra.html#more

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ