Ακμαίο το μνημόνιο σε επαρχία και ηλικιωμένους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mnimonio3Οι χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές απέδειξαν ότι το μνημονιακό τόξο καλά κρατεί στην επαρχία και στους ηλικιωμένους. Τα εκλογικά αποτελέσματα έδειξαν ότι σχηματοποιούνται δύο Ελλάδες, τόσο σε τοπικό όσο και σε ηλικιακό επίπεδο.
Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν σαφώς μειωμένα σε όλη την Ελλάδα, σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012. Το ίδιο συνέβη και με το ποσοστό των ΑΝΕΛ και λοιπών αντιμνημονιακών δυνάμεων, πλην ΚΚΕ και ΧΑ.
Φυσικά δεν μπορούν να συγκριθούν ανόμοια πράγματα, δηλαδή οι αυτοδιοικητικές με τις βουλευτικές εκλογές, αλλά, όπως και να έχει, αυτές οι εκλογές απέδειξαν ένα πράγμα. Όταν δεν επαγγέλλεσαι πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και προσπαθείς να πείσεις ότι θα είσαι ένα καλύτερος διαχειριστής του μνημονίου, τότε οι ψηφοφόροι προτιμούν το πρωτότυπο.  
Εννοείται πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι εντελώς διαφορετικά, αλίμονο αν δεν είναι. Εκεί μάχονται απευθείας τα ίδια τα κόμματα και όχι εμμέσως μέσω αυτοδιοικητικών αντιπροσώπων. Όμως, όσο οι αντιμνημονιακές δυνάμεις υποστέλλουν τον ανατρεπτικό τους λόγο, τόσο και θα καταγράφουν απώλειες.
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ