Οι νεοναζί της Ουκρανίας συνεχίζουν να δολοφονούν…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

mosxa
 
 
 
Την κυβέρνηση του Κιέβου κάλεσε η Μόσχα, για να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ίδιου του τού λαού, έπειτα από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για νεκρούς πολίτες στο Σλάβιανσκ και βομβαρδισμούς στο Ντόνετσκ.
Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζητεί από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να ερευνήσει τις πληροφορίες για ένοπλες συγκρούσεις στο Ντόνετσκ. Την ίδια ώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για
 

 
τουλάχιστον δύο νεκρούς πολίτες από βομβαρδισμούς του ουκρανικού στρατού στο Σλάβιανσκ.
Μάχες στο Ντόνετσκ για το αεροδρόμιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του ουκρανικού στρατού στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία το οποίο ελέγχουν από το πρωί φιλορώσοι αποσχιστές. Σύμφωνα με αξιωματούχους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, μαχητικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση εναντίον των ανταρτών. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν στη διάρκεια της επιχείρησης στον χώρο του αεροδρομίου.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι κοντά στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ ακούστηκαν έκρηξη και σποραδικά πυρά. Μαύρος καπνός υψωνόταν από την περιοχή του αεροδρομίου την ώρα που πάνω από αυτό πετούσε ένα μαχητικό αεροσκάφος.
Φωτοειδησεογράφος του Reuters δήλωσε ότι είδε τρία φορτηγά που μετέφεραν δεκάδες ενόπλους να κινούνται προς το διεθνές αεροδρόμιο Σεργκέι Προκόφιεφ.
Οι αρχές του διεθνούς αεροδρομίου του Ντονέτσκ ανακοίνωσαν ότι αυτό έχει κλείσει και δεν πραγματοποιούνται πλέον πτήσεις, αφού αποσχιστές εισέβαλαν στο χώρο ζητώντας την απομάκρυνση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που φρουρούν το αεροδρόμιο. «Οι αντάρτες είναι στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Η υπόλοιπη περιοχή του αεροδρομίου ελέγχεται από την Εθνοφρουρά. Οι δύο πλευρές συνομιλούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Ντμίτρι Κοσίνοφ στο Reuters προτού ξεσπάσουν οι ανταλλαγές πυρών. Οι φιλορώσοι αποσχιστές έχουν ανακηρύξει «αυτόνομες λαϊκές δημοκρατίες» τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ μετά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 11 Μαΐου και υποστηρίζουν ότι οι επαρχίες αυτές δεν ανήκουν πλέον στην Ουκρανία.
Εκπρόσωπος των φιλορώσων δήλωσε ότι η ομάδα που έχει καταλάβει το αεροδρόμιο είναι το «Ανατολικό» τάγμα, το οποίο συμμετείχε στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή με ουκρανική πολιτοφυλακή δυτικά του Ντονέτσκ, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ