Η Ουάσιγκτων προκαλεί τη Μόσχα και στηρίζει τον Ποροσένκο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

oukra
 
Την ώρα που το αίμα αθώων εξακολουθεί να ρέει στην Ουκρανία , ο Ομπάμα έκανε νέα παρέμβαση υπερ του  πιστού και δεμένου στο άρμα της Δϋσης δισεκατομμυριούχου Πέτρο Ποροσένκο που εξελέγη και επισήμως πρόεδρος της Ουκρανίας από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών μετά από βία και τρομοκρατία.
«Δεν είναι απαραίτητο να διεξαχθεί δεύτερος γύρος, εξελέγη ένας
 

 
νέος πρόεδρος της Ουκρανίας» δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής.
Ο Ποροσένκο λάμβανε πάνω από το 54% των ψήφων, κατά τα αποτελέσματα επί του 80% των εκλογικών τμημάτων. Ο δισεκατομμυριούχος νίκησε ξεκάθαρα την πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο που κατετάγη δεύτερη λαμβάνοντας μόλις το 13% των ψήφων.
Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Ποροσένκο ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσει μια εξωτερική πολιτική προσανατολισμένη προς τη Δύση, αλλά υποσχέθηκε επίσης να διεξάγει έναν διάλογο με τις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές, ενώ προσέθεσε ότι δεν μπορεί να εξευρεθεί μια λύση χωρίς τη Μόσχα.
«Η σταθερότητα στην ανατολική Ουκρανία είναι αδύνατη χωρίς την εκπροσώπηση της Μόσχας και τις συναντήσεις με την ηγεσία της Ρωσίας» δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Κίεβο, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν το νέο πρόεδρο της Ουκρανίας στις προσπάθειές του να οικοδομήσει μια «ενωμένη» Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, την ώρα που η εκλογική επιτροπή ανακοίνωνε τη νίκη του Πέτρο Ποροσένκο στις χθεσινές προεδρικές εκλογές.
Η Ουάσιγκτον, εξήγησε ο Κέρι, θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του νεοεκλεγέντος προέδρου και των Ουκρανών να «πάρουν στα χέρια τους το μέλλον τους σε μια Ουκρανία περισσότερο ενωμένη, ασφαλή, ανεξάρτητη και ευημερούσα».
«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν και απορρίπτουν την ρωσική κατοχή και την απόπειρα προσάρτησης της Κριμαίας και εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να εργαστούν με την Ουκρανία και με άλλες χώρες για να βρούνε μια ειρηνική έξοδο από την κρίση» στις περιοχές που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και που τελούν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών, συνέχισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, για τον οποίο οι χθεσινές εκλογές συνιστούν «μια νίκη για τη δημοκρατία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ