Πλακώθηκαν Λαφαζάνης-Βρούτσης στη Βουλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

lafazanis
 
Μόνο στα χέρια δεν ήρθαν για να εγκαινιάσουν την μετεκλογική λειτουργία της Βουλής. Ο λόγος για  τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση που κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δουλεύει τον κόσμο ψιλό γαζί» και τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη να του απαντά ότι είναι
 

ο «αρχιπραξικοπηματίας» της κυβέρνησης.
Αφορμή για τη σφοδρή σύγκρουση, που ανάγκασε τον προεδρεύοντα της Ολομέλειας, Γιάννη Τραγάκη, να διακόψει τη συνεδρίαση, προκειμένου να κάνει τις σχετικές συστάσεις, αποτέλεσε υπουργική τροπολογία, που παρέχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα στο Νεώριο Σύρου, με ρύθμιση για αποπληρωμή μέρους των οφειλών εως το 2017.
«Οσα άκουσα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν υποκρισία» είπε ο κ. Βρούτσης, υποστηρίζοντας: «Καταγγέλλουν μια καθαρά στοχευμένη διάταξη, που προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή το Νεώριο Σύρου… Συνάδελφοι που κατάγονται και πολιτεύονται στις Κυκλάδες χτυπούν φιλικά τις πλάτες των εργαζομένων, αλλά εδώ έρχονται και λένε άλλα».
Και συνέχισε, κορυφώνοντας την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δουλεύετε τους Έλληνες ψιλό γαζί. Κατεβήκατε προεκλογικά, θέτοντας την καρδιά του προβλήματος: ασφαλιστικό – εργασιακό. Ποια όμως είναι η θέση σας για το ασφαλιστικό και το μισθολογικό περιβάλλον;».
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Λαφαζάνης, απευθυνόμενος προς τον υπουργό, είπε: «Παίζετε βρώμικο ρόλο, είστε αρχιπραξικοπηματίας μιας κυβέρνησης που έχει κουρελιάσει την εργατική νομοθεσία» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μονομερώς έχει διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις.
Αναφορικά με την τροπολογία, είπε ότι αυτή δεν διασφαλίζει την πληρωμή των οφειλών προς τους εργαζομένους του Νεώριου ούτε ότι η ιδιοκτησία δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.
Σημείωσε ότι δεν προβλέπεται τι θα γίνει με οφειλές ύψους 7,5 εκατ ευρώ προς το ΙΚΑ και προειδοποίησε τον υπουργό ότι «για το ΙΚΑ, εκτός από πολιτικές, θα έχετε και νομικές ευθύνες».
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ