Γιατί το τρίτο δάνειο της Ελλάδας είναι στα χέρια της ΕΚΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

20140602-012257-4977599.jpgΤο τρίτο δάνειο μπορεί να μην είναι της τάξεως των 100 δις ή των 150 όπως τα προηγούμενα, αλλά σχεδόν 10 όπως είπε ο Σοιμπλε.
Ποιος θα το αποφασίσει όμως; Η ΕΚΤ όταν τελειώσει τα τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών το φθινόπωρο που μπορεί να βγάλει και νέες απαιτήσεις για τις ελληνικές τράπεζες.
Από εκεί λοιπόν τα κριθεί το τρίτο δάνειο της Ελλάδας. Δεν το λέμε εμείς, αλλά το Υπουργείο Οικονομικών:
“Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, όπως είναι γνωστό και έχει δεχθεί και το τελευταίο Eurogroup, είναι καλυμμένες μέχρι τα μέσα του 2015. Για την περίοδο 2015-2016 οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τα αποτελέσματα της τραπεζικής δοκιμασίας που θα διενεργήσει η ΕΚΤ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο”.
Καλά μέχρι εδώ, αλλά τα 11 δις που έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τι θα γίνουν; Ή μήπως δεν φτάνουν να καλύψουν το νέο κενό από τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών;
Εκτός κι αν θέλουν να μας πουν ότι αν περισσέψει κάτι από το τελευταίο “πλιάτσικο” των τραπεζών στα λεφτά που φορτώθηκε ο κόσμος μέσω του δημοσίου χρέους, θα χρησιμοποιηθεί για να καλύψει το οποίο χρηματοδοτικό κενό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ