Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2014

Πέρασαν και οι εκλογές, τελείωσε (για την ώρα) το πανηγύρι των εκατομμυρίων του προεκλογικού αγώνα, του «αγώνα» της καρέκλας και της κουτάλας, και η χώρα επέστρεψε στην καθημερινότητα της, με τα ΝΕΑ κάθε είδους χαράτσια, που καλούμαστε να πληρώσουμε.
Η αφαίμαξη του κόσμου συνεχίζεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ, αλλά αυτές τις λεπτομέρειες θα τις συζητήσουμε σε άλλο άρθρο.
Πάμε τώρα σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, στο οποίο δυστυχώς, ΚΑΝΕΙΣ δεν
δίνει σημασία.
Ασχολούνται με αυτό, τόσο οι πολίτες, όσο και οι πολιτικοί, όταν θα γίνει κάποια καταστροφή, όταν θα φτάσει το κακό στην πόρτα μας, και μέχρι εκεί.
Αν και διανύουμε το 2014, το θέμα «πυρόσβεση και πυροσβεστική» (όπως και τα άλλα σώματα ασφαλείας) βρίσκεται στα επίπεδα του….. 1950.
Αν και κατά πολλούς το Σώμα έχει …. «εκσυγχρονιστεί», η πραγματικότητα φωτογραφίζει άλλες καταστάσεις που σα χώρα, δεν μας τιμούν καθόλου, αλλά αυτό, είναι «ψιλά γράμματα» για τις «πολιτικές ηγεσίες» αυτού του τόπου.
Τόσο ψιλά μάλιστα, που πρόσφατα, ο «αρμόδιος» υπουργός δήλωσε πως τα πράγματα φέτος θα είναι «σκούρα» (να το πω πιο απλά).
Και για να θυμηθούμε λίγο πιο καλά, αλλά και να μη βγουν ορισμένοι και πουν πως δεν είναι έτσι, να και το σχετικό άρθρο….
««Δένδιας: «Αν τα καταφέρουμε με την πυρόσβεση φέτος θα είναι ένα θαύμα»
Θα έχουμε μία δύσκολη χρονιά» στον τομέα της πυρόσβεσης, δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη.
«Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.
«Θαύματα δεν ξέρω να κάνω. Θα έχουμε πολύ δύσκολη χρονιά…
Μπορώ όμως να σας πω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας», τόνισε και πρόσθεσε: «προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι κάναμε πέρυσι και αν το καταφέρουμε θα είναι ένα θαύμα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Δένδιας, το Υπουργείο υπέγραψε σύμβαση για την αγορά με κοινοτικά κονδύλια 357 νέων οχημάτων και 2.600 ελαστικών.
Για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ανέφερε ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να ανανεωθεί ο στόλος καθώς απαιτούνται 350 εκατ. ευρώ. Επισημαίνεται ότι ο σχεδιασμός προβλέπει 8 αεροσκάφη τύπου 415 και αυτή την στιγμή υπάρχουν 5 και 13 αεροσκάφη τύπου 215 όμως το Πυροσβεστικό Σώμα σήμερα διαθέτει 6 και μετά τις 25 Αυγούστου θα έχει 8.»
Και αναρωτιέμαι εγώ, αλλά και πολύς κόσμος, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ;
Ξεχνούν οι φωστήρες των κυβερνήσεων, πως ο τόπος, μεγάλωσε, τα χωριά έγιναν πλέον πόλεις, και ένα σωρό άλλα.
Ο αριθμός των μέσων που ανέφερε ο «αρμόδιος» υπουργός, είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Έμειναν στο ΧΘΕΣ, που οι κίνδυνοι ήταν οι μισοί, και σαν να μη φτάνει αυτό, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ υπηρεσίες και κλιμάκια, αντί να φτιάχνουν και άλλα σε περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και κενό!
Τα 357 νέα οχήματα, και τα ελαστικά, ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών στη χώρα, για να μη μιλήσουμε και για ανταλλακτικά για τα οχήματα.
Να μη μιλήσουμε για το προσωπικό που ΔΕΝ φτάνει, που ΔΕΝ είναι πλήρως εξοπλισμένο και αναγκάζεται να αγοράζει στολές, υποδήματα, γάντια, κλπ, να μη μιλήσουμε για την ΔΙΑΛΥΣΗ ουσιαστικά της πυροσβεστικής.
Και θα το επαναλάβω, το ότι ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ η υπηρεσία, οφείλεται καθαρά στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ του προσωπικού της, αξιωματικών, υπαξιωματικών, πυροσβεστών μονίμων πενταετίας, συμβασιούχων και εθελοντών.
Αυτό το χάλι κύριοι πολιτικοί, το βλέπουν και τα αφεντικά σας.
Την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ σας την πληρώνουμε ΟΛΟΙ εμείς, που αύριο μεθαύριο θα καεί το σπίτι μας, θα πλημμυρίσει, κάποιο αυτοκίνητο θα περιμένει με εγκλωβισμένο συμπολίτη μας, και ΕΞΑΙΤΙΑΣ σας η πυροσβεστική θα αργήσει να φτάσει γιατί δεν σας «έκοψε» να καλύψετε το κενό της χιλιομετρικής απόστασης με κάποιο κλιμάκιο.
Θέλετε παράδειγμα υπηρεσιακού και επιχειρησιακού κενού για το όποιο ευθύνεστε;
Δήμος Νέας Προποντίδας, στη Χαλκιδική.
Ο μεγαλύτερος δήμος του νομού, και ΔΕΝ έχει έστω ένα πυροσβεστικό κλιμάκιο.
Το καλοκαίρι, σταθμεύει ένα πυροσβεστικό περιπολικό, που έχει να καλύψει σε συμβάντα ΟΛΟ το δήμο και το οδικό του δίκτυο αναμένοντας ενισχύσεις από Πολύγυρο, Θεσσαλονίκη, και Κασσάνδρα.
Παρόμοια παραδείγματα;
Ένα σωρό.
Και δεν φταίει η πυροσβεστική για αυτά, αλλά ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων και η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΑΣ.
Τα «σχέδια» σας μόνο καταστροφή φέρνουν, και το παραδέχεστε έμμεσα και οι ίδιοι, κάνοντας λόγο για…. «Θαύματα».
Μόνο που θαύματα δεν γίνονται.
Βασίλης Τσούγκαρης
[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ