Η Μέρκελ θέλει τη Λαγκάρντ για την Κομισιόν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

merkel-lagarde-660_5

Η καγκελάριος της Γερμανίας βολιδοσκόπησε την γαλλική κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να αποσύρει την Κριστίν Λαγκάρντ από την γενική διεύθυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και να την προτείνουν από κοινού για την προεδρία της Κομισιόν.Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δύο γαλλικές πηγές που

δεν κατονομάζει, η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια ιδιωτικής επικοινωνίας που είχε η Μέρκελ με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, έπειτα από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που έδειξαν μεγάλη αντιευρωπαϊκή τάση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Φρανσουά Ολάντ δεν πήρε κάποια απόφαση, ωστόσο φέρεται να δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν είναι καλή ιδέα για την Ευρώπη να χάσει αυτή τη θέση στο ΔΝΤ.Παράλληλα άλλη πηγή, που επικαλείται το Reuters, αναφέρει ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, ο οποίος δέχεται πιέσεις από την ακροδεξιά αλλά και από την αριστερή πτέρυγα της δικής του παράταξης, να υποστηρίξει ένα μέλος της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης για την προεδρία της Κομισιόν.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως για το συγκεκριμένο ζήτημα και περιορίστηκε να πει ότι η κ. Μέρκελ έχει εκφράσει την υποστήριξή της στο πρόσωπο του κ. Γιούνκερ.

Το Reuters στο ρεπορτάζ του επικαλείται Γερμανούς αξιωματούχους αλλά και αξιωματούχους τουΔΝΤ, σύμφωνα με τους οποίους η Γερμανίδα καγκελάριος είχε μια ιδιωτική συνάντηση με την Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Ουάσιγκτον στις αρχές Μαΐου. Ενώ αντίστοιχη συνάντηση είχαν ξανά στο Βερολίνο έπειτα από δύο εβδομάδες.

Επίσης το Reuters υπογραμμίζει ότι στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που αφορούν στην ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν, Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι η Λαγκάρντ είναι μια αποδεκτή εναλλακτική λύση, ενώ σημειώνει ότι το Παρίσι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προτείνει τον πρώην πρωθυπουργό, τον σοσιαλιστή, Ζαν Μαρκ Ερό, ο οποίος μιλά άπταιστα γερμανικά και έχει εξαιρετικές σχέσεις με το Βερολίνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ