Αλλάξτε το μείγμα και όχι μόνο τα πρόσωπα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

_O9A7447

Του Νίκου Ελευθερόγλου

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακατεύει την τράπουλα για να βρει… ρηγάδες και ντάμες για να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση, αλλά το πρόβλημά της είναι άλλο. Και αυτός δεν είναι από τη… μάνα, που μοιράζει τα χαρτιά. Σε αυτή την περίπτωση κινδυνεύει να τραβήξει φύλλο και να… καεί, όποια κι αν είναι τα χαρτιά της.

Για να μην κοροϊδεύουμε και για να μη νομίζουν κάποιοι ότι κοροϊδευόμαστε άλλο, το δύσκολο δεν είναι η

αλλαγή προσώπων – αυτά έτσι κι αλλιώς είναι αναλώσιμα. Το πρόβλημα, και μάλιστα μεγάλο, είναι αν η κυβέρνηση μπορέσει ή την αφήσουν να μπορέσει να αλλάξει πολιτική. Γιατί, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις Σόιμπλε και τις εκθέσεις του ΔΝΤ, να μας επιτρέψετε να έχουμε τις επιφυλάξεις μας. Το χειρότερο για τη Ν.Δ. είναι να αρκεστούν κάποιοι να ερμηνεύσουν το μήνυμα της κάλπης ότι είναι το «φύγε εσύ, έλα εσύ». Τότε θα τρέχουν για να προλάβουν και δεν θα φτάνουν.

Οσο για το Μαξίμου, εάν το ενδιαφέρει πραγματικά η παραμονή στην εξουσία, μέχρι νεωτέρας, θα πρέπει να δει τι φταίει και πλέον η Ν.Δ. (και το ΠΑΣΟΚ βέβαια) χάνουν από το εναπομείναν και παραδοσιακό κοινό τους: τους αγρότες, τις νοικοκυρές και τους συνταξιούχους. Αυτό είναι το τελευταίο καμπανάκι που έστειλαν οι πολίτες – και μάλιστα ηχηρό. Διότι αυτό το καμπανάκι λέει σε απλά ελληνικά «δεν αρέσετε» και «πρέπει να αλλάξετε».

Παράλληλα είναι ώρα να δει την πραγματικότητα. Οτι το ΠΑΣΟΚ (και το Ποτάμι) δεν θα αποτελεί τον για πάντα τον πρόθυμο συνεταίρο τους. Οποιος διαβάζει πίσω από τις λέξεις και τις δηλώσεις που κάνουν αρκετά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνει ότι… πράσινοι και ποταμίσιοι εξελίσσονται σε επιτήδειους ουδέτερους. Και την κρίσιμη στιγμή θα την κάνουν προς τα εκεί που θα γείρει η πλάστιγγα.

Η Ν.Δ. στην εκλογική αναμέτρηση που θα έχει μπροστά της θα είναι εντελώς μόνη της. Και εάν δεν έρθει πρώτη, τότε αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια και τους (δήθεν) συμμάχους. Οποιος μελετήσει την ελληνική Ιστορία και τις γραφές θα μάθει ότι οι «μισθοφόροι» ήταν πάντα αυτοί που την κρίσιμη στιγμή της μάχης την... έκαναν και μετέτρεπαν μια ενδεχόμενη ήττα σε πανωλεθρία. Τα γράφουμε αυτά για να μην πουν ότι δεν έχουν γνώσιν οι φύλακες. Και κυρίως για να εφαρμόσουν τη λαϊκή ρήση ότι των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Και για να μαγειρέψουν, βάλτε κάτι στο τσουκάλι εσείς οι κυβερνώντες, πριν ξεκινήσει η επανάσταση της κατσαρόλας. Διότι τότε δεν θα σας σώσουν ούτε οι ιερές ούτε οι… ανίερες συμμαχίες.

www.pireasnow.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ