Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει! Ποιος το είπε στον GAP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
gap660_9

Την Ι. Μητρόπολη Φιλαδελφείας στο Αμμάν της Ιορδανίας επισκέφθηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιορδανία.
Συγκεκριμένα ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας, συνοδευόμενος από την πρέσβειρα της Ελλάδας στο Αμμάν κ. Μαρινάκη, επισκέφθηκε την έδρα της Ι. Μητροπόλεως. Τον υποδέχθηκε ο επιχώριος Επίσκοπος, Μητροπολίτης Φιλαδελφείας Βενέδικτος, ενώ παρόντες ήταν ο Υπουργός Εργασίας της Ιορδανίας, ο πρ. Υπουργός των Υδάτων, εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου Ορθόδοξος Βουλευτής και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας καλωσορίζοντας τον υψηλό επισκέπτη εκ μέρους της Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο προσφώνησε ως εξής:

 
«Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε.
Χωρίς να θέλω να καταχρασθώ τον πολύτιμο χρόνο σας καταθέτω τα συναισθήματα που έχω στην καρδιά μου και εγκάρδια σας καλωσορίζω στον τόπο της ταπεινής μου διακονίας, στην όμορφη Ιορδανία.
Εδώ είναι μέρος της Ελλάδας. Η Ιερά Μητρόπολη Φιλαδαλφείας, είναι επαρχία ζωντανή και ακμαία του παλαίφατου ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Εδώ μαζί μας βοηθός και συμπαραστάτισσα η αξιότιμη και φίλτατη πρέσβειρα της Ελλάδας κα Μαρινάκη. Οι διπλωματικές αρχές της χώρας μας στο Αμμάν βρίσκονται πάντα δίπλα μας και μας βοηθούν άριστα και κατά τις δυνάμεις τους.
Βρισκόμαστε υπό την πατρική σκέπη και ποιμαντορία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κου κου ΘΕΟΦΙΛΟΥ και καλούμαστε να δώσουμε το είναι μας για το καλό των ορθοδόξων ιορδανών μέσα από ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες. Οι καιροί παντού και πάντα είναι δύσκολοί, γι΄ αυτό και οι χριστιανοί βλέπουν την Εκκλησία τους ως την απαντοχή τους και το στήριγμά τους.
Ζωηρές είναι οι αναμνήσεις για την οικογένειά σας νομίζω, για όσες συνδέουν την οικογένειά σας και την Ιορδανία. Η σχέση και η επίσκεψη του λαοφίλητου Πρωθυπουργού και πατέρα σας, αειμνήστου Ανδρέα, είναι χαραγμένη στην σκέψη πολλών. Ήταν σε κρίσιμες ώρες της ζωής του. Η φιλία του με τον μεγαλειότατο Ηγέτη του Χασιμιτικού Βασιλείου Αμπντάλλα ήταν γνωστές και ωφέλιμες για τις σχέσεις τόσο τις προσωπικές όσο και τις διακρατικές. Επίσης και η δική σας επίσκεψη ως Υπουργός Εξωτερικών νομίζω ότι θα είναι στην θύμηση σας με ευχάριστες αναμνήσεις.
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε.
Ο στίχος λέει ξεκάθαρα αυτό και που μας εκφράζει: «οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει». Είναι το συναίσθημα που δεν πρέπει να επηρεάζεται από σκοπιμότητες ή μικρότητες. Αντίθετα, αν θέλουμε να δείξουμε το όντως ύψος μας και πνεύμα μας, αφήνουμε την ιστορία να καταγράψει τα πεπραγμένα μας και τον ερευνητή του μέλλοντος να τ΄ αξιολογήσει μακριά από πάθη και υστεροβουλίες.
Καλώς ξαναήλθατε. Ο Τριαδικός Θεός μας να σας χαρίζει υγεία και δύναμη για να σας χαίρεται η οικογένειά σας και σεις να πραγματώνεται τα σχέδιά σας και τους οραματισμούς σας.» Πηγή amen.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ