Ανεξάρτητος Υποψήφιος του Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου για το ΔΣ της Δημοσιογραφικής Ομοσπονδίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντώνης Μποσνακούδης,
Ανεξάρτητος Υποψήφιος της ΕΣΠΗΤ
για την ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ
[email protected], unchain.gr, farosradio.gr
Περίληψη του παρόντος άρθρου δημοσιεύθηκε στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 1 Ιουνίου 2014, σ.2/18
Στις 13 και 14 Ιουνίου τα μέλη της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) ψηφίζουμε για εκπροσώπους στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), όπου θα καθοριστεί και το διοικητικό συμβούλιο της δημοσιογραφικής ομοσπονδίας. Δεν χρειάζεται να αναφέρω πόσο σημαντικό είναι σήμερα οι δημοσιογραφικές Ενώσεις να έχουν στο διοικητικό συμβούλιό τους άτομα που δεν εξαρτώνται από παρατάξεις και έχουν αποδείξει ότι συγκρούονται με τα συμφέροντα και κάθε προσπάθεια καταστολής στην ελευθερία του λόγου.
Στις εκλογές της ΕΣΠΗΤ συμμετέχω ως ανεξάρτητος υποψήφιος χωρίς δέσμευση και εξάρτηση από οποιοδήποτε πολιτικό, ιδεολογικό, οικονομικό ή άλλο ρεύμα ή κόμμα.
Η ψήφιση μέλους Παράταξης δεν είναι ψήφιση εκπροσώπου για να υποστηριχθεί από την Παράταξη και να δώσει λύσεις. Είναι επιλογή ποιού θα μπει στην μηχανή της Παράταξης για να ισοπεδωθεί και να γίνει γρανάζι αυτών που ελέγχουν τη λειτουργία της Παράταξης. Όπως διαλύεται το πολιτικο-κομματικό καθεστώς που πρόδωσε τους πολίτες, έχουμε ευθύνη να ανατρέψουμε και το πολιτικο-παραταξιακό καθεστώς που διαρκώς προδίδει τους δημοσιογράφους και έχει θεμελιώδη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. Πρώτη η ΕΣΗΕΑ και στη συνέχεια παγιδευμένες οι άλλες Ενώσεις της ΠΟΕΣΥ, ανέχθηκαν και κάποιοι στήριξαν το σημερινό διεφθαρμένο σύστημα πολιτικής και εκδοτικών συμφερόντων που έφερε την κοινωνία μας στην κατευθυνόμενη κατάσταση που ζούμε.
Ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος που δεν ανήκει σε καμμία παράταξη είναι η μοναδική αξιόπιστη και ασφαλής επιλογή. Είναι αυτός και όσοι τον ψήφισαν, χωρίς παρατάξεις κλπ ως μεσάζοντες.
Η διάβρωση της δημοσιογραφίας και του δημοσιογραφικού φρονήματος, για περισσότερο από μία δεκαετία, δημιούργησαν πολύ ευνοϊκές συνθήκες για την ηθική, πνευματική και κατά συνέπεια κοινωνική κατάπτωση. Αυτά εκμεταλλεύονται οι αρχιτέκτονες της παγκοσμιοποίησης στην προσπάθειά τους να επιβάλουν την ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας.
Η διάβρωση και αυτο-υπονόμευση του δικού μας χώρου, της δημοσιογραφίας, έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο ώστε σήμερα το διεθνές πολιτικό και οικονομικό έγκλημα να επιβάλει μια νέα μορφή Κατοχής στη χώρα μας με τα Μνημόνια.
 
Τα άμεσα και βασικά θέματα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από παρατάξεις παραπλανώντας τα μέλη μόνο για κλοπή της ψήφου τους. Σήμερα χρειάζεται να στοχεύσουμε σε τομείς-κλειδιά ώστε μέσα από την επιτυχία μας σε αυτούς να πάρουν το δρόμο τους και τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά θέματα. Συνοπτικά, αυτά που θα αποτελέσουν την βάση της λειτουργίας μου μέσα στην ομοσπονδία ΠΟΕΣΥ αν τα μέλη της ΕΣΠΗΤ με εκλέξουν αντιπρόσωπο και οι αντιπρόσωποι των άλλων Ενώσεων με εκλέξουν μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, είναι τα ακόλουθα και μπορείτε να δείτε ότι θα οδηγήσουν σε καταλυτική βελτίωση της σημερινής κατάστασης με εξουδετέρωση της εγκληματικής διαπλοκής:
 

  • Ανασχηματισμός του εκδοτικού χώρου. Εκδοτική κάθαρση. Διατήρηση μόνο των σωστών επαγγελματιών. Όχι στην διαπλοκή και στους κρατικοδίαιτους «ιδιώτες».
  • Τυπρεσίας. «Τειρεσίας του Τύπου». Ένα αξιόπιστο pointsystem κατά των εργοδοτικών, κρατικών και άλλων αυθαιρεσιών.
  • Θεσμική αναγνώρισητων δημοσιογράφων, ενιαία Ένωση Συντακτών, αναβάθμιση της αξίας της δημοσιογραφικής ταυτότητας μέχρι και ως επίσημο ελληνικό αναγνωριστικό έγγραφο.
  • Ασφάλεια δημοσιογραφικών επικοινωνιών τόσο τηλεφωνικών όσο και Διαδικτύου.
  • Κατάργηση του τυποκτόνου νόμου, αναθεώρηση της νομοθεσίας για δυσφήμηση, προστασία των whisteblowers ως δημοσιογραφικών πηγών για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ