Ο Κυνικός «προσχηματισμός»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Εικόνα

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

 Ω, ρε Γάτε! Αμάν και τρις αμάν, δηλαδή, και τα κουμπιά της Τρόϊκας! Καταβυθίστηκε η υποστάθμη της κυβερνητικής ποιότητας που είχε στο μυαλό του, ο γαμήσας το κεφάλι του, σύμφωνα και με αυθόρμητη δήλωση του!

Ναι, ρε συ! Για τον χθεσινό ανασχηματισμό λέω! Η πρόθεση «ανά», για αυτό που έγινε, είναι λάθος. Εδώ ταιριάζουν οι προθέσεις «προς», «δια», «υπό», «κατά», «από», «περί», «μετά» και «αμφί».

Προσχηματισμός, διότι υποτίθεται πως πήρε το «μήνυμα» των εκλογών και επιχειρεί δήθεν να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Αμφισχηματισμός με έντεκα πασόκους και με ισορροπίες τρόμου. Αποσχηματισμός με Λοβέρδους και Γιακουμάτους. Υποσχηματισμός με Βορίδηδες, Ντινόπουλους, Βούλτεψες και Παπακώστες. Κατασχηματισμός με Χαρδουβέληδες με την ευγενική χορηγία της Eurobank και με συστάσεις Παπαδήμου (κατά το κοινώς λεγόμενον: «Έβγαλε το βρακί του ο τραπεζίτης Μανωλιός και το φόρεσε αλλιώς»). Διασχηματισμός με Γκερέκου σε ρόλο υπο-Μελίνας και με τον Κουκουλόπουλο ανθυποτσέλιγγα στη στάνη.

Είναι όμως και περισχηματισμός, με τους «Οίκους» των Μητσοτακαίων, των Κεφαλογιανναίων, των Βαρβιτσιώτηδων και των Γεννηματάδων, που παραμένουν αταλάντευτοι στο κέντρο της κυβερνητικής περιδίνησης. Αλλά είναι και πανσχηματισμός, αφού φρόντισε να ανταμείψει και να βολέψει πολλούς στο «ευέλικτο» αυτό σχήμα! Όλως τυχαίως, μάλιστα, αυτούς που εδώ και μήνες μας παρουσίαζαν το μαύρο για άσπρο στα τηλεοπτικά πάνελ! Τι νόμιζες, για την ψυχή της μάνας τους, έλεγαν τόσα ψέμματα;;

Αλίμονο μας Γάτε! Οι προθέσεις είναι αναμφίβολα αμείλικτες και αναμενόμενες! Με σάπια και παρωχημένα υλικά το μόνο που μπορείς να φτιάξεις, είναι καμιά στραπατσάδα! Καμία προοπτική ανάπτυξης, κανένας νεωτερισμός, καθόλου φαντασία.

Ο Λοβέρδος θα παραμορφώσει και την Παιδεία, όπως έκανε με την Υγεία, που τελικά έχει γίνει υπουργικό φέουδο της ακροδεξιάς. Έτσι, μπήκε ο Βορίδης στη θέση του Άδωνη, αφού αυτοί πάνε πακέτο και από κοντά ο Πλεύρης το κορόϊδο (που μάλλον δεν θα προλάβει άλλον συσχηματισμό).

Με τον Χρυσοχοϊδη, είναι βέβαιο πια, πως σύντομα δεν θα μπορούμε να μεταφερθούμε ούτε μέχρι την Έβγα της γειτονιάς μας, ενώ ο Κικίλιας, θα δοκιμάσει και αυτός να βάλει κάνα τρίποντο δακρυγόνο, στο καλάθι της μέχρι προ τινος «αφθαρσίας» του.

Και τον Οκτώβρη, εδώ θα είμαστε, Γάτε μου!

Για τον τελικό μετασχηματισμό της παρασχηματισμένης κομπανίας, με την υπογραφή της Τρόϊκας!

Άντε, και Καλά σαράντα!!

 

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί

Γ.Γ.Γ

http://peritexnisologos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_10.html#more

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ