Εθνική επιταγή η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και όλου του πολιτικού κόσμου, για το δημόσιο χρέος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

symboulio1Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το σημαντικότερο θέμα που έχουμε μπροστά μας ως έθνος, είναι η ρύθμιση του δημοσίου χρέους. Όλοι προφανώς το γνωρίζουν, άλλωστε το είπε προ ημερών δημόσια και ο ίδιος ο Σόϊμπλε, ότι το ελληνικό χρέος, αυτή τη στιγμή δεν είναι βιώσιμο, δηλαδή δεν είναι εξυπηρετήσιμο αυτοδύναμα. Επομένως, το δημόσιο χρέος είναι το υπ΄ αριθμόν ένα εθνικό θέμα. Είτε θα τιθασευτεί το χρέος είτε το χρέος θα καταπιεί το έθνος.
Επειδή το θέμα της ρύθμισης του χρέους, ουσιαστικά έχει ανοίξει επίσημα και από την τρόϊκα, είναι η μοναδική μας ευκαιρία να προσέλθουμε στις διαπραγματεύσεις εθνικά ενωμένοι. Μέσα στο έθνος επικρατούν δύο αντίθετες απόψεις πάνω στη ρύθμιση του χρέους. Η μία λέει «κούρεμα» του χρέους, ενώ η άλλη λέει μακροχρόνια ρύθμιση του χρέους, με αύξηση των δόσεων και μείωση του επιτοκίου. Τόσο η μια λύση όσο και η άλλη, δεν έχουν πια απέναντί τους ιδιώτες δανειστές, αλλά κρατικούς φορείς. Επομένως, και οι δύο λύσεις, θα είναι πολιτικές. Δεν θα δοθούν λύσεις μέσα από δίκες κ.λ.π. με ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά θα είναι αποφάσεις ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Εφόσον λοιπόν οι λύσεις θα είναι πολιτικές, θα πρέπει πρώτα στο δικό μας εσωτερικό, να γίνει μια εθνική συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο. Όμως για να γίνει αυτή η εθνική συνεννόηση, είναι απαραίτητο να υπάρχει νωπή λαϊκή ετυμηγορία. Δηλαδή δεδηλωμένη λαϊκή βούληση πάνω στις δύο προτάσεις.
Αυτό σημαίνει ότι πριν από κάθε διαπραγμάτευση, θα πρέπει πρώτα να γίνουν εθνικές εκλογές, στις οποίες θα τεθούν ενώπιον του λαού και οι δύο πιο πάνω προτάσεις για τη ρύθμιση του χρέους και ο λαός θα δώσει το προβάδισμα σε εκείνη από τις δύο που προτιμά. Στη συνέχεια, νικητές και ηττημένοι, θα πρέπει να κατέβουν ενωμένοι στις διαπραγματεύσεις, με κοινή γραμμή εκείνη που θα αποφασίσει ο λαός.
Αν αυτό δεν γίνει, αν δηλαδή αποπειραθεί μόνη της η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου (δηλαδή η κυβέρνηση του δεύτερου και τέταρτου κόμματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών), να δεσμεύσει για τα επόμενα σχεδόν 70 χρόνια τις τωρινές και μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, χωρίς οι ίδιοι οι Έλληνες να εκφράσουν τη βούλησή τους, αυτό θα είναι εγκληματικό και θα δημιουργήσει έναν αγεφύρωτο διχασμό μέσα στο έθνος, με καταστρεπτικές εθνικές και οικονομικές συνέπειες.
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ